Cele 8 tipuri de branding si cum le puteti utiliza unnamed

Cele 8 tipuri de branding si cum le puteti utiliza

Publicat de

în

, , , , ,

Acest articol a fost scris de Sorin, CEO Manager SorinDesign. Dacă doriți să faceți următorul pas în afacerea dvs., vă încurajăm să vizitați SorinDesign.Ro, propulsat de SorinAlmaDesign.

Deci, ce tipuri de branding ar trebui să faceți? Există mai multe tipuri de branding care merită explorate în profunzime. Iată cele 8 tipuri de branding pe care trebuie să le cunoașteți:

  1. Product branding
  2. Branding produs
  3. Servicii de branding
  4. Branding cu amănuntul
  5. Branding cultural și geografic
  6. Branding corporativ
  7. Branding online
  8. Brand offline

Le vom descompune mai jos, astfel încât să puteți vedea cum funcționează, cum pot lucra împreună și cum ar putea funcționa pentru marca dvs. unică.

1. Branding personal

La început, se poate simți ciudat să te gândești la o persoană ca având un brand. La urma urmei, nu suntem produse, suntem oameni. Și avem personalități înnăscute, nu mărci cultivate.

Este adevărat. Dar când vorbim despre branding personal, nu vorbim despre crearea unei personalități pentru tine. Vorbim despre construirea unei persoane publice care să comunice cu exactitate personalitatea dvs. unică.

Brandingul personal are loc pe rețelele de socializare și în medii față în față, în care percepția celorlalți despre dvs. poate avea un impact masiv asupra reputației dvs. profesionale și sociale – într-un mod bun sau dezastruos.

Deci, cum „faci” brandingul personal? Cultivând o persoană publică care îi îndrumă pe oamenii care vă văd să atribuie anumite trăsături și valori caracterului dumneavoastră.

Gândește-te la Cardi B. Iubește-o sau nu, nu poți nega că are un brand personal foarte clar, atent construit. Candiditatea ei față de trecutul ei, concentrarea asupra forțării și extinderii constante a imperiului, umorului său grosolan și a limbii care ies în afară sunt toate componente ale mărcii sale personale care o fac instantaneu recunoscută și de succes.

Deși s-ar putea să nu doriți neapărat să vă marcați ca Cardi B, puteți învăța multe din modul în care și-a cultivat marca personală.

Modul în care vă stilizați pentru fotografii, tipurile de imagini și citate pe care le distribuiți pe rețelele de socializare, platformele în care alegeți să vă petreceți timpul și modul în care interacționați cu ceilalți sunt piesele de branding personal care se reunesc pentru a arăta lumii cine sunteți sunt ca individ.

2. Brandingul produsului

Brandingul produsului este acțiunea de a marca un anumit produs. La fel ca brandingul personal implică cultivarea unui vocabular public și a unei estetici pentru dvs., brandingul de produse modelează modul în care lumea vă percepe produsul prin alegeri estetice deliberate.

Cu brandingul produsului, obiectivul este să conectați publicul potrivit la produsul dvs. De exemplu, ați putea fi un designer de mobilier de lux.

Există un anumit tip de cumpărător – cunoscut și ca avatar de client – care este responsabil pentru majoritatea vânzărilor dvs. Prin intermediul unui branding de produse atent, vă puteți asigura că persoanele care se potrivesc acestui avatar de client:

  • Auzi despre marca ta
  • Vizitați site-ul dvs. web
  • Apreciați, urmați și abonați-vă la diferitele canale de socializare

… si, în cele din urmă, cumpărați-vă mobilierul.

Deci, cum puteți spune lumii că oferiți piese de ultimă generație destinate cumpărătorilor care au mijloacele și dorința de mobilier de lux?

Prin intermediul brandingului care comunică aceste valori – cum ar fi un font serif, o paletă de culori neutră și neutră pentru logo-ul dvs., site-ul web și materialele de marketing și optând pentru vânzarea cu amănuntul a mobilierului din magazinele pe care cumpărătorul țintă tinde să le viziteze, cum ar fi magazinele universale de lux și buticurile independente.

Brandul dvs. se poate extinde și asupra modului în care ajungeți la clienți, cum ar fi trimiterea unor cumpărători actuali și potențiali cărți de look bine construite, care utilizează hârtie de calitate și legare.

Dacă nu sunteți sigur cum alegerea culorilor și a fontului pe care o faceți pentru marca dvs. modelează percepția potențialilor cumpărători asupra produselor dvs., consultați postările noastre despre psihologia culorii și alegând fontul potrivit.

Vrei să afli mai multe despre brandingul produselor?

Citiți postările noastre pe blog despre branding de produse și branding de mărfuri; orice marcă care produce produse tangibile ar trebui să facă din brandingul produsului o parte a strategiei lor de marketing.

3. Servicii de branding

Spre deosebire de produse, care sunt ușor de marcat în moduri vizibile și tangibile, serviciile sunt puțin mai provocatoare pentru marcă. Dar asta nu înseamnă că mărcile nu o pot face eficient – trebuie doar să fie dispuși să gândească în afara casetei.

Adesea, serviciile de branding se prezintă sub formă de „extras”, cum ar fi o companie de asigurări care le trimite tuturor clienților coduri de reducere la sfârșitul anului sau un hotel care oferă cookie-uri gratuite la biroul de concierge.

Serviciul de branding poate veni, de asemenea, sub forma îndeplinirii așteptărilor specifice care diferențiază o companie de concurenții lor, cum ar fi o companie de cablu care conectează clienții cu reprezentanți ai serviciilor pentru clienți, mai degrabă decât solicitări automate, atunci când apelează.

Ideea este că, oferind aceste elemente suplimentare, îi învățați pe consumatori să asocieze marca dvs. cu o anumită experiență a utilizatorului și îi determinați să revină în continuare pentru a avea din nou experiența respectivă.

Oamenii doresc servicii rapide, eficiente, prietenoase și, în anumite industrii, este suficient să furnizați acest tip de servicii în mod constant. În altele, un brand trebuie să meargă activ dincolo de dincolo de a oferi avantaje neașteptate pentru a se distinge din mulțime.

Orice companie care oferă un serviciu, indiferent dacă serviciul este singura lor ofertă sau ceva oferit alături de produse tangibile, trebuie să creeze încredere în consumatorul lor, mai ales că nu toate serviciile au rezultate imediate.

Modul în care pot face acest lucru este conectându-se la consumatorii lor la un nivel emoțional mai profund.

Luați SOSGreenEnergy, de exemplu. Brandul companiei și-a sculptat reputația de companie cu simțul umorului, în primul rând prin reimaginarea videoclipurilor, tradiționaliste, despre siguranța si incredere. 

4. Brandingul cu amănuntul

Când intrați într-un magazin de cărămidă și mortar, aspectul său fizic are un aspect specific acestei mărci. Aceasta este brandingul cu amănuntul în acțiune.

Alegeri de design deliberate, cum ar fi aspectul său, corpurile de iluminat, decorul, muzica redată, corpurile de afișare și chiar tipul de pardoseală sunt toate atent selectate pentru a crea o experiență de viață pentru fiecare cumpărător care intră în magazin.

Brandingul cu amănuntul este o necesitate pentru orice companie care operează într-o locație fizică. Comerțul electronic a cunoscut o creștere imensă în ultimii ani și această tendință nu se schimbă în curând.

Deci, pentru a-i face pe cumpărători să treacă prin uși, comercianții cu amănuntul trebuie să-și îmbunătățească jocul de branding și să-și transforme magazinele în experiențe pe care cumpărătorii doresc să le revină și să le retrăiască.

5. Branding cultural și geografic

Brandingul cultural și geografic sunt de fapt două tipuri separate de branding, dar similare. Ambele sunt populare în industria turismului.

Brandingul geografic este branding pentru orașe, state, regiuni și chiar țări. Gândiți-vă la „I Love New York” pentru a reprezenta New York City și Turnul Eiffel ca un simbol al Parisului.

Marcarea culturală este similară, dar se concentrează pe aspectele culturale ale unei regiuni în raport cu cele geografice. Gândiți-vă la „o cafenea pe trotuar” față de Turnul Eiffel pentru a reprezenta Parisul sau „ceremonia ceaiului japonez” versus Muntele Fuji pentru a reprezenta Japonia.

Deci, ce fel de afaceri pot beneficia de brandingul cultural și geografic? Turismul și afacerile adiacente turismului, cum ar fi hotelurile și taxiurile aeroporturilor, cu siguranță, dar și orice fel de afacere care face din regiunea sa de origine un punct focal în branding-ul său.

6. Branding corporativ

Dacă o companie este o persoană, branding-ul corporativ este modul în care își exprimă personalitatea. Brandingul corporativ, la fel ca alte tipuri de branding, este seria de opțiuni de design și acțiuni care comunică puncte cheie despre brand, cum ar fi:

  • Valori
  • Misiune
  • Punct de preț
  • Exclusivitate
  • Consumator ideal

Brandingul corporativ depășește designul și reclamele site-urilor web. Include modul în care compania se comportă social și profesional, cum ar fi parteneriatul cu anumite organizații caritabile sau răspunsul la evenimentele actuale.

Branding-ul corporativ se extinde adesea la eforturile de recrutare ale companiei și la cultura companiei, care în cele din urmă modelează modul în care publicul percepe marca.

Un exemplu celebru de companie cu un brand corporativ puternic intern și extern este Google, care oferă celebru angajaților tot ceea ce ar putea avea nevoie – prânz gratuit, asistență medicală la fața locului, transferuri gratuite la și de la serviciu și o sumă generoasă de concediu parental plătit , doar pentru a numi câteva – fiind în același timp una dintre cele mai recunoscute mărci din lume.

Pentru eventualii angajați potențiali, însăși ideea de a lucra la Google pare mai degrabă o oportunitate decât un loc de muncă, o oportunitate de a face parte dintr-una dintre cele mai dinamice, creative corporații de pe planetă.

7. Branding online

Brandingul online, după cum sugerează și numele, este un branding care se întâmplă online. Spre deosebire de tipurile specifice de branding, cum ar fi brandingul personal sau de produs, brandingul online este o categorie largă care se referă la toate tipurile de branding care se întâmplă pe internet.

Acesta este modul în care o persoană se poziționează pe rețelele de socializare, este genul de reclame online pe care le furnizează un furnizor de servicii, toate opțiunile de proiectare care intră în buletine informative prin e-mail, pagini de destinație, design web receptiv și răspunsuri automate la mesaje.

Incorporați brandingul online în strategia dvs. de brand pentru a stabili mai bine încrederea clienților și pentru a vă spori acoperirea către un public mai larg

Pentru mărcile care au atât prezență digitală, cât și digitală, brandingul online eficient se simte adesea ca o extensie a brandingului offline al companiei.

De exemplu, liniile directoare digitale privind serviciile pentru clienți includ adesea utilizarea aceluiași vocabular ca și asociații din magazin ai mărcii.

În caz contrar, este posibil să observați că opțiunile de design digital ale unui anumit brand pot să le imite pe cele ale magazinului fizic, aducând online atmosfera offline.

Dacă brandingul online face parte din strategia dvs. de branding (în zilele noastre, acesta trebuie să fie), cheia pentru a-l face corect este să vă asigurați că se potrivește identității dvs. de marcă mai largi, ca o mănușă.

Trecerea de la un site de comerț electronic moale și minimalist la un design de ambalare descărcat și suprasolicitat poate fi deranjant pentru clienți atunci când primesc produse și astfel subminează încercarea dvs. de a construi o relație semnificativă între aceștia și marca dvs.

Când vă proiectați brandingul, gândiți-vă la toate locurile în care va apărea. Va trebui să vă gândiți la modul în care veți exprima marca pe off și offline și, mai precis, unde va apărea în ambele arene. Site-ul dvs. și profilurile din rețelele de socializare sunt date, dar ce zici de anunțurile tipărite?

Dar mărfurile pe care le-ar plăcea publicului dvs. țintă? Gândește-te la mărcile tale preferate și la toate locurile în care interacționezi cu ele.

Cum diferă marca lor de la un loc la altul, rămânând totuși consecvenți? Mersul într-un magazin Apple nu este aceeași experiență cu glisarea prin iPhone, dar cei doi simt că sunt conectați cumva – asta înseamnă branding.

8. Brand offline

În cazul în care numele nu este evident, branding-ul offline este un branding care se întâmplă offline. La fel ca brandingul online poate cuprinde tipuri de branding, cum ar fi branding personal, branding de produse, branding corporativ și branding cultural și geografic, branding offline poate cuprinde și acestea.

Marfa și produsele tipărite sunt branding offline. Brandingul cu amănuntul este branding offline. La fel și brandul personal pe care l-ați putea aduce la o întâlnire cu clienții sau la o conferință din industrie.

Poate include garderoba, locul de desfășurare pentru întâlnirile cu clienții, marca și modelul pe care îl alegeți pentru mașinile companiei dvs. și chiar mărcile de echipamente pe care le folosiți dvs. și echipa dvs.

Alegeți tipurile potrivite de branding pentru afacerea dvs.

După cum puteți vedea, există o mulțime de tipuri diferite de branding pe care companiile și alte entități le folosesc pentru a arăta lumii cine sunt – și vizualizând-o ca pe o diagramă Venn, majoritatea companiilor folosesc mai mult de un tip de branding.

Gândiți-vă la modul în care vă puteți exprima marca prin două sau mai multe tipuri de branding.

Poate că înfășurările atractive pentru mașinile companiei dvs. și ambalajele care arată ca versiuni mini ale acestor mașini este cel mai bun mod de a vă conduce marca acasă sau poate o aplicație care reproduce senzația de a merge prin unul dintre magazinele dvs. de cărămidă și mortar este cum puteți crea o experiență de neuitat.

Jucați-vă cu el și distrați-vă, pentru că atunci când vă distrați, sunteți autentic … iar autenticitatea este în centrul tuturor brandurilor extraordinare.

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole