10 strategii simple pentru un marketing de continut de succes proiect nou 02

10 strategii simple pentru un marketing de continut de succes

Publicat de

în

Indiferent dacă sunteți un brand consacrat sau un startup, marketingul de conținut este un lucru la care ar trebui să vă gândiți. De fapt, 98% dintre directorii de marketing (CMO) pledează pentru tendință și raționamentul lor este simplu; funcționează.

În ultimii ani, mulți fondatori de startup-uri au vorbit despre modul în care vânzările produselor lor au crescut vertiginos după ce au fost prezentate pe site-uri web populare precum Techcrunch și Business Insider. Așadar, fără să te oprești, iată zece strategii de marketing de conținut care îți vor propulsa afacerea la următorul nivel:

1. Scurtă

Deși poți fi mândru de articolele de formă lungă pe care le produce echipa ta, realitatea este că majoritatea oamenilor preferă articolele de formă scurtă. De fapt, conform cercetărilor , majoritatea oamenilor preferă ca articolele să aibă 1000 de cuvinte sau mai puțin. Un alt raport a constatat că cititorii petrec aproximativ 15 secunde sau mai puțin. Acest lucru se datorează faptului că cititorii tăi au o durată scurtă de atenție și sunt în căutarea următorului lucru interesant de citit.

2. Folosiți elemente vizuale

Ca urmare a primului punct, majoritatea oamenilor preferă imagini de calitate în conținut. Aceste imagini ar putea fi infografice, imagini de calitate sau videoclipuri. Raționamentul din spatele acestui lucru este simplu: când vizitezi un site web, la ce te uiți mai întâi? Este marea de cuvinte sau de grafica de pe site? Elementele vizuale au un alt avantaj: ajută la optimizarea conținutului pentru motoarele de căutare.

3. Păstrați conținutul luminos

În calitate de manager de conținut, ați putea fi mândru de conținutul formal pe care îl produceți. Adevărul este că cititorii sunt mai interesați de conținutul formal, dar scris într-un mod distractiv și ușor. Faceți paragrafele scurte și adăugați cuvinte informale. Făcând acest lucru, conținutul va face distractiv de citit și mai ușor de partajat.

4. Optimizați conținutul pentru căutare

În timp ce scrieți, amintiți-vă că vizați oameni și motoarele de căutare. Majoritatea oamenilor vă găsesc conținutul căutând folosind motoarele de căutare. Prin urmare, ar trebui să vă asigurați că conținutul dvs. este optimizat pentru toate motoarele de căutare. Câteva lucruri care vă vor ajuta în acest sens sunt: ​​Să aveți un anumit cuvânt cheie în minte, să aveți cuvântul cheie pe titlu și în corpul articolului și să atribuiți toate elementele vizuale utilizate în articol.

5. Scrie pentru a deveni viral

În calitate de marketer de conținut, conținutul tău nu ar trebui să fie același. O parte din conținutul dvs. nu este destinat să devină viral și este în regulă. În același timp, nu ar trebui să vă fie frică să produceți conținut scris și vizual care este vizat să devină viral. În ultimii câțiva ani, am văzut multe companii trecând de la vânzări zero la milioane de dolari din cauza conținutului viral. Un bun exemplu este Dollar Shave Club, o companie care a câștigat milioane de dolari dintr -un simplu anunț YouTube .

6. Du-te unde sunt spectatorii tăi

O greșeală comună pe care o vedem la marketerii de conținut este să credem că conținutul se referă la un blog. Deși un blog este esențial, realitatea este că nu este sfârșitul. O modalitate bună de a aborda conținutul este să mergi acolo unde probabil vei găsi cititori. În aceasta, ar trebui să încorporați și alte medii, unde este posibil să găsiți cititori. Acestea includ instrumente precum Medium, Facebook, Tik Tok și Snapchat.

7. Calitate peste cantitate

O altă greșeală pe care vedem că oamenii de marketing o fac este să se concentreze pe cantitatea de conținut mai degrabă pe calitate. Vedem asta tot timpul pe rețelele de socializare, unde marketerii de conținut pun sute de postări în fiecare zi. Când te concentrezi pe cantitate, există probabilitatea ca calitatea muncii tale să scadă. Dacă calitatea scade, publicul va continua să scadă. Prin urmare, sunteți mai bine, publicând conținut nou de calitate o dată pe săptămână, mai degrabă decât conținut de calitate scăzută de multe ori.

8. Concentrează-te pe nișa ta

Ca manager de conținut, este mai bine să te concentrezi pe o nișă mică decât să încerci să cucerești lumea cu conținutul tău. Când produceți conținut foarte larg, există probabilitatea ca mai puțini oameni să îl vadă. Acest lucru se datorează faptului că nișele foarte populare au experți pregătiți. O soluție este să te concentrezi pe nișa ta și pe o locație specifică. De exemplu, ca companie SEO cu sediul în Deva, ne-am fi putut concentra pe obținerea de clienți din întreaga lume, dar am decis să ne optimizăm site-ul web pentru țara noastră. Astăzi, site-ul nostru web apare pe prima pagină a Google atunci când căutați serviciile noastre în România.

9. Analizează, analizează, analizează

În calitate de manager de conținut, este important să analizați fiecare conținut pe care îl trimiteți. Făcând acest lucru, veți vedea cum funcționează diferitele tipuri de conținut pentru dvs. De fapt, mulți CMO folosesc acum diferitele instrumente de analiză a datelor pentru a evalua randamentele întregului conținut. Există multe instrumente de analiză care vă sunt disponibile, majoritatea gratuit. De exemplu, cu Google Analytics, puteți vedea numărul de persoane care vă citesc articolul sau vizionează videoclipul. Alte instrumente vă vor spune de unde a venit traficul către conținut și momentul în care atrageți un public numeros. Fără analize aprofundate, abordarea dvs. de marketing de conținut va fi o pierdere costisitoare de timp.

10. Folosiți freelanceri și influenți

Pentru a atrage un public numeros la un preț corect, ar trebui să investești în freelanceri și influenceri. De fapt, peste 55% dintre companiile din SUA folosesc freelanceri pentru nevoile lor de conținut. Un număr mare de alții folosesc influenți în industrie. Recent, am văzut că o serie de companii trec de la zero la valori de milioane de dolari din cauza parteneriatelor lor cu influenți. Un bun exemplu în acest sens este OnePlus, compania chineză care este una dintre mărcile de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere prin utilizarea influențelor .

Dacă abia începi să implementezi marketingul de conținut sau dacă ai observat profituri oscilante, credem că aceste strategii vor fi un bun punct de plecare. Ele nu sunt sfârșitul. După cum vă veți da seama, marketingul de conținut este o călătorie.

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole