8 ponturi pentru ciclistii incepatori (si nu numai)

8 ponturi pentru ciclistii incepatori (si nu numai)

Publicat de

în

,

Daca abia ai descoperit tainele acestui minunat sport numit ciclism, cu siguranta ai nevoie de putina indrumare si cateva ponturi la care sa apelezi atat in situatii limita cat si in situatii uzuale.

Iata, deci, fara sa mai lungim vorba, o colectie de ponturi si sfaturi numai bune de consultat atunci cand bicicleta iti da batai de cap:

1. Investeste in echipament de ciclism

Nu fugi de imbracamintea pentru ciclisti si nu te jena sa o porti atunci cand mergi in curse sau plimbari mai lungi. Poate la inceput te vei simti ciudat in colanti si cu tricou mulat, dar in timpul pedalarii vei descoperi ca acest tip de imbracaminte nu are rival. Vei pedala mai usor si te vei simti mai confortabil.

2. Invata sa cobori pantele

Atunci cand cobori o panta cu bicicleta de munte ai tendinta sa franezi pana la capat si simti ca nu faci cea mai lina coborare? Atunci incearca sa franezi doar cate putin, doar pentru a mai reduce din viteza si pentru a putea cobori in siguranta.

3. Frana de urgenta

Atunci cand esti nevoit sa franezi brusc, foloseste doua treimi din frana de fata si o treime din cea de pe spate. In acest fel vei impiedica bicicleta sa alunece, asa cum s-ar putea intampla daca actionezi doar frana de pe fata. In acelasi timp, nu uita sa te lasi pe spate in timp ce franezi, pentru a nu cadea peste coarne.

4. Ce iti transmite un lant galagios

Atunci cand esti pe traseu si lantul incepe sa scoata acel zgomot suparator, inseamna ca trebuie sa il ungi. Dar daca nu ai uleiul la tine? Foloseste crema protectoare sau balsam de buze, daca ai asa ceva in trusa de urgenta.

5. Aranjeaza uneltele pe culori

Atunci cand iti pregatesti uneltele inainte de a porni pe un traseu lung, incearca sa le sortezi pe culori, pentru a le identifica mai rapid atunci cand ai nevoie de ele. Foloseste banda adeziva colorata sau marker permanent.

6. Informatii de contact

Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru ciclisti pe care le-am auzit vreodata este ascunderea informatiilor tale de contact in interiorul coarnelor, a tijei de sa sau in alt loc usor accesibil tie, dar care sa nu fie la vedere. In acest fel, daca bicicleta iti este furata si revanduta, este posibil ca cel pe mainile caruia ajunge sa te contacteze, iar tu sa reintri in posesia ei.

7. Nu sari peste antrenamentele clasice

Pentru a face fata curselor intense si traseelor anevoioase este necesar sa te antrenezi de cel putin doua-trei ori pe saptamana. Lucreaza-ti muschii piciorelor, ai trunchiului si bratelor cu exercitii specifice, greutati nu foarte mari si repetari putine.

8. Ai grija la alimentatie

Nu uita de alimentatia sanatoasa si de suplimente. Pentru a te mentine in forma si a face fata efortului depus pe traseu este necesar sa ai grija la ce mananci. De asemenea, la fel de important este sa te hidratezi corespunzator, nu doar in timpul cursei, ci si in restul timpului.

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole