Cele mai importante accesorii pentru depozitarea motocicletei

Cele mai importante accesorii pentru depozitarea motocicletei

Publicat de

în

Fie ca vorbim despre carantina, despre o vacanta prelungita sau despre sezonul rece, orice motocicleta are nevoie de ingrijire inainte de a o pune la pastrare. Doar ca, inainte de a depozita motocicleta la loc racoros, loc luminat, unde nu exista rugina si nici uzura, trebuie sa ne asiguram ca avem toate materialele necesare pentru a avea grija de aceste bijuterii pe doua roti atat de fragile si de importante.

E simplu in teorie. Se ia un magazin online specializat in piese moto, scutere, ATV-uri si mopede. Cu cat e mai larga e selectia, cu atat ai mai multe sanse de a gasi toate materialele intr-un singur loc si, de ce nu, de a beneficia si de o reducere daca le cumperi pe toate odata. Dar in practica, cu ce materiale vom incepe? Ce piese pentru motociclete trebuiesc obligatoriu protejate? Care din ele sunt cele mai vulnerabile la depozitarea pe termen lung?

Din acest motiv am scris acest articol, pentru a te ajuta cu informatii despre cateva materiale si componente, in special in aceste vremuri de carantina.

Am sa incep de jos in sus si voi recomanda un stander pentru motocicleta. Standerul are rolul de a proteja anvelopele care vor sta o lunga perioada de timp fara sa se miste. Practic, anvelopele nu vor mai fi presate de catre motocicleta si astfel viata lor va fi prelungita. Nu exista criterii deosebite aici, in afara de greutatea maxima admisa si inaltimea acestuia. Am inceput cu standerul pentru ca vorbim de una din cele mai importante piese pentru motociclete, anvelopele. Contactul tau cu solul. Daca ar fi sa facem un top al pieselor care fac diferenta dintre viata si moarte, anvelopele ar fi undeva sus in lista.

Trecem mai departe la uleiul de motor, ulei care trebuie ori schimbat ori completat, in functie de cand a fost schimbat ultima oara. Se stie ca foarte putine piese pentru motociclete functioneaza fara ulei, asa ca e bine sa avem ulei curat si care sa aiba rol protector. Totusi, pentru situatiile in care depozitam pe perioada indelungata motocicleta, se recomanda a se folosi un aditiv de stabilizare vascozitate, conceput special pentru acest rol. Pretul este infim iar avantajele sunt foarte mari asa ca fa tot posibilul pentru a cumpara un astfel de stabilizator odata cu uleiul de motor. Odata ce ai aplicat stabilizatorul in ulei, este important sa mergi putin cu motocicleta pentru a se face amestecul.

Bateria este una din cele mai fragile piese pentru motociclete (si nu numai) atunci cand vine vorba de perioade lungi de sedere. Aici ai doua variante: Prima ar fi deconectarea bateriei cu totul si a doua ar fi conectarea bateriei la un acumulator cu functie trickle charge. Functia trickle charge permite ca o baterie sa ramana constant la un nivel de incarcare setat in prealabil. Daca setezi ca nivelul bateriei sa fie la 80%, acumulatorul va intra in functiune doar pana la acest nivel. Aceasta functie este esentiala pentru a evita incarcare continuua la 100%, fapt ce scade simtitor viata bateriei.

Prelata este pe cat de ieftina, pe atat de esentiala pentru depozitarea atat afara cat si la interior. Pe langa protectia impotriva elementelor naturii, prelata va tine departe si eventualele rozatoare care pot ataca tot ce inseamna fir si cablu, acele legaturi esentiale dintre piese pentru motociclete.

Toate aceste lucruri sunt esentiale pentru buna depozitare a motocicletei si, dupa o scurta cautare pe internet, poti observa ca nu costa o avere. Paza buna trece primejdia rea, iar in cazul de fata materialele corespunzatoare iti vor proteja motocicleta de toate provocarile pe care le poate pune carantina, indiferent ca este vorba despre sezonul rece, o absenta de lunga durata sau un virus.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole