Gresia portelanata la exterior – beneficiile unui material versatil si durabil

Gresia portelanata la exterior – beneficiile unui material versatil si durabil

Publicat de

în

Poate a venit momentul sa te gandesti la renovarea locuintei. In cazul in care ai stat deja in aceeasi casa vreme de cativa ani, sau poate tocmai te muti intr-una noua, stii deja ce rol important joaca podeaua pe care calci zi de zi si cat este de expusa la varii „pericole” domestice. Probabil cunoscutii ti-au vorbit deja despre beneficiile pe care gresia portelanata o are in incaperile cu umezeala ridicata, cum ar fi baia si bucataria, insa oare stii care sunt  beneficiile aduse de o gresie de exterior?

Foarte multi au auzit de termenul „gresie portelanata, gresie exterior” . Ceea ce nu stiu multi, este faptul ca o gresie ce se monteaza la exterior trebuie sa fie portelanata. Materia prima din care se produce gresia portelanata, este (dupa cum spune si cuvantul in sine) asemanatoare cu materialele folosite la productia de articole sanitare portelanate.

  • Deci, gresia portelanata rezista o perioada indelungata – partea cea mai buna la o gresie de exterior este faptul ca o data montata, nu iti va mai da batai de cap ani de zile, spre deosebire de alte materiale. Un alt plus tot la acest capitol este faptul ca si peste multi ani, gresia ta va arata la fel, cu conditia sa fie montata si sigilata corespunzator.
  • Duritate ridicata – poate in momentul in care auzi de „gresie exterior” gandul nu iti sare imediat la un nivel ridicat de duritate, insa datorita procedeelor moderne de fabricatie, gresiile portelanate de acest tip au grosimea adecvata suprafetelor exterioare  si o duritate ce le face sa fie extrem de rezistente in timp.
  • Fara probleme la inghet – evident, cand cumperi gresie exterior iti vei pune problema daca rezista la schimbarile de temperatura si la intemperii. Insa avand un nivel foarte scazut de absorbtie a apei, gresia portelanata nu este deloc afectata de temperaturile minime pe timp de iarna, cu conditia sa fie montata cu un adeziv profesional si sigilata cu un chit de rosturi corespunzator. Voi revenii cu alta ocazie si cu informatii despre adezivi si chiturile adecvate pentru montajul gresiei portelanate.
  • Fara grija alunecarii – pe langa inghet, un alt aspect ce ne pune pe ganduri iarna cand vorbim de gresie exterior este gradul de antialunecare a gresiei. Insa avand in vedere ca tipul de gresie portelanata pe care il alegi poate fi individualizat dupa gusturile tale, poti opta pentru o varianta texturata ce sa iti ofere siguranta in momentul in care pasesti iarna pe suprafata terasei tale.

Daca tot am mentionat cateva beneficii destul de importante ce te pot face sa optezi pentru gresie de exterior portelanata, este corect sa amintim si cateva puncte pe care trebuie sa le iei in considerare la capitolul de „cost de achizitie”:

  • Pret in general mai mic fata de alte materiale pentru placat terasele exterioare – putem mentiona doar ca, in general gresia portelanata de exterior este putin mai costisitoare decat alte gresii pe care le-ai putea utiliza la interior. Insa avand in vedere ca nu trebuie sa iti faci griji pe viitor in legatura cu inlocuirea lor, curatarea sau intretinerea lor, pretul este de fapt unul mic.

Inainte de a lua o decizie finala, arunca o privire pe aceste oferte  de gresie de exterior pentru a-ti face o idee mai exacta in legatura cu costurile si optiunile existente.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole