De ce site-ul dvs. web trebuie să fie accesibil tuturor images

De ce site-ul dvs. web trebuie să fie accesibil tuturor

Publicat de

în

,

Acest articol a fost scris de Sorin, CEO Manager SorinDesign. Dacă doriți să faceți următorul pas în afacerea dvs., vă încurajăm să vizitați SorinDesign.Ro, propulsat de SorinAlmaDesign.

Este 2021, ceea ce înseamnă că este timpul să vă faceți site-ul accesibil. Accesibilitatea web este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru comunitatea online și clienții dvs. Un site accesibil este proiectat cu o tehnologie care face navigarea mai simplă pentru cei cu dizabilități. Impactul pozitiv pe care îl poate avea asupra utilizatorilor depășește cu mult câteva caracteristici.

Accesibilitatea este un pas important în construirea unui site web mai inclusiv pentru comunitatea digitală și va face din site-ul dvs. o experiență de care toată lumea se poate bucura. Cu toate acestea, nu toate site-urile web sunt echipate corespunzător pentru a oferi o experiență accesibilă fiecărei persoane care își vizitează site-ul. Milioane de oameni folosesc internetul în fiecare zi și mulți au nevoie de o tehnologie accesibilă pentru a le permite să folosească internetul ca și alții.

Accesibilitatea este un pas important în construirea unui site web mai inclusiv pentru comunitatea digitală și va face din site-ul dvs. o experiență de care toată lumea se poate bucura. Cu toate acestea, nu toate site-urile web sunt echipate corespunzător pentru a oferi o experiență accesibilă fiecărei persoane care își vizitează site-ul. Milioane de oameni folosesc internetul în fiecare zi și mulți au nevoie de o tehnologie accesibilă pentru a le permite să folosească internetul ca și alții.

De ce este importantă accesibilitatea?

Site-ul dvs. web este adesea prima impresie pe care un potențial client o poate avea despre afacerea dvs. Pentru utilizatorii cu dizabilități, internetul poate fi cel mai eficient mod de a interacționa cu afacerea dvs. și singura impresie pe care o primesc. Prin îmbunătățirea site-ului dvs. web cu funcții de accesibilitate, experiența clientului va fi mai lină și mai plăcută pentru fiecare utilizator care vă vizitează site-ul. Acomodarea nevoilor tuturor este esențială pentru o experiență incluzivă pentru fiecare utilizator. Un site web accesibil oferă posibilitatea de a interacționa cu materialul web la fel de mult ca și ceilalți utilizatori.

Accesibilitatea are multe aspecte diferite, întrucât nevoile pentru toate persoanele cu dizabilități ar trebui să fie satisfăcute pe cât posibil pe site-ul web. Din fericire, adăugarea instrumentelor de accesibilitate este mult mai ușoară decât ați putea crede și probabil că aveți capacitatea de a spori accesibilitatea prin intermediul platformei dvs. web.

De unde să începeți cu accesibilitatea.

Crearea unui site web accesibil nu este o sarcină atât de dificilă pe cât ați crede, dar este vitală pentru ca fiecare utilizator să se simtă binevenit și acomodat. Există multe adăugiri pe care le puteți face site-ului dvs. web, care variază în dificultate, dar cele mai multe sunt suficient de simple pentru a fi implementate rapid.

Chiar dacă nu sunteți bine versat în domeniul designului web, puteți face modificări care vă vor ajuta să faceți un pas în direcția corectă. De exemplu, unele elemente esențiale care pot fi realizate cu ușurință ar fi ajustarea culorilor pentru a avea un contrast ridicat (acest lucru ajută la îmbunătățirea lizibilității textului) sau adăugarea de text alternativ la imagini și videoclipuri. Deși acestea se pot simți ca niște mici modificări, ele fac o mare diferență în îmbunătățirea experienței utilizatorului pentru toată lumea.

Există o mulțime de resurse disponibile pe internet create pentru a ghida antreprenorii și profesioniștii pentru a ajuta la crearea unei experiențe web mai accesibile. Dacă sunteți în căutarea unei prezentări complete a liniilor directoare privind accesibilitatea, Inițiativa pentru accesibilitate web oferă un ghid despre cum să editați conținut și elemente tehnice.

La fel ca majoritatea proiectelor, este de obicei mai ușor să îmbunătățiți accesibilitatea site-ului dvs. web de la început, deci rețineți acest lucru atunci când creați pagini în viitor. Pe măsură ce vă familiarizați cu accesibilitatea, crearea unei pagini web care să țină cont de incluziune se va simți ca a doua natură.

Obțineți ajutor de la experți.

Dacă încă nu vă simțiți sigur cu privire la abilitățile dvs. de design web, nu vă pierdeți speranța. Există o soluție care vă poate ajuta să creați o experiență de utilizator mai accesibilă, fără a fi nevoie să aflați detaliile construirii site-ului web: experți în web. Acești profesioniști sunt extrem de experimentați în crearea de site-uri web și înțeleg cum să adăugați funcții de accesibilitate, economisindu-vă timp și ore de căutare Google. Cea mai bună parte? Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la orice muncă suplimentară dincolo de procesul de angajare.

S-ar putea să vă întrebați acum, unde găsesc un expert web? Se pare că este mult mai ușor să găsești un expert decât ai crede. Puteți alege să angajați personal un expert web prin intermediul site-urilor web independente sau printr-o postare pe Facebook solicitând recomandări. O altă opțiune mai ușoară este de a lucra printr-un serviciu care oferă experți pe site-uri web. Majoritatea serviciilor se vor ocupa de angajarea și verificarea experților, precum și de detaliile contractului pentru dvs., trimitându-vă în timp ce dețineți un site accesibil în cel mai scurt timp.

Crearea unui site web accesibil poate părea o sarcină copleșitoare, dar este important să aveți aceste funcții la dispoziție, astfel încât toți utilizatorii să aibă acces la interacțiunea cu afacerea dvs. Fie că vă asumați sarcina de a reproiecta singur sau că angajați un expert web care să aibă grijă de el, îmbunătățirea accesibilității va face pași către o comunitate de internet mai incluzivă pentru toată lumea.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole