Reconditionarea parchetului

Reconditionarea parchetului

Publicat de

în

,

Inainte de a afla cum sa reconditionati parchetul, amintiti-va de intretinerea corespunzatoare

Parchetul poate oferi ani de performanta deosebita. La fel ca in cazul pardoselilor din lemn de esenta mai generala, parchetul este frumos si rezistent la uzura atunci cand este intretinut si protejat corespunzator.

Aceasta inseamna, folosirea covoraselor de intrare pentru a reduce granulatia urmarita in casa. La fel, alergatorii de pe hol si alte covoare de zona pot ajuta la protejarea zonelor cu trafic intens. Pot exista consideratii speciale atunci cand se protejeaza podelele impotriva copiilor si jucariilor acestora, animalelor de companie, plantelor, scaunelor de luat masa si scaunelor rulante de birou.

Tema obisnuita printre aceste consideratii este pastrarea pardoselilor din lemn de esenta tare de murdarie si sumbre.

Cum se reconditioneaza parchetul

Acestea fiind spuse, uneori circumstantele va prezinta o podea frumoasa, dar foarte neplacuta. Intr-un astfel de caz, trebuie sa stiti cum sa reconditionati parchetul. Inainte de a va scufunda intr-o renovare completa, luati in considerare faptul ca podeaua dvs. poate avea nevoie pur si simplu de o curatare foarte buna. Cu toate acestea, daca parchetul dvs. are nevoie de mai mult decat un scrub bun, atunci urmati 3 pasi pentru repararea si renovarea podelei.

  1. Inlocuiti placile

In primul rand, identificati placile sparte si deteriorate. Aceste placi trebuie eliminate. Masinile pot fi folosite pentru indepartarea placilor sau a unui ciocan si a daltei. Odata ce podeaua este libera de placi deteriorate, inlocuiti-le cu piese noi. Marimea si forma blocurilor vor depinde de modelul pardoselii dvs., de exemplu parchet cu siret sau parchet mozaic cu cinci degete. In cele din urma, finalizati reparatia prin montarea blocurilor in loc cu un adeziv.

  1. Nisip

In al doilea rand, slefuiti podeaua reparata. Luati in considerare angajarea unei masini de slefuit fara praf, care poate reduce dramatic poluarea aerului din interior, precum si timpul petrecut pentru curatare.

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole