Atunci cand afli despre copilul tau ca vrea sa invete sa mearga pe skateboard, prima reactie este (de obicei) sa iti pui o multime de intrebari despre cat de sigura este aceasta activitate, si cum poti sa il ajuti sa ramana in siguranta. Probabil ai auzit deja ca poate fi un sport periculos si poate simti tentatia sa il descurajezi sau sa ii interzici in totalitate sa foloseasca un skateboard.
Insa, nu uita, chiar daca ii interzici, este posibil sa mearga pe skateboard-ul unui prieten, insa fara precautiile necesare. Asa ca, decat sa ii interzici, este mai bine sa va informati amandoi despre ce se poate intampla si sa stabiliti, impreuna, cateva reguli.
Asadar, inainte de a lua o decizie, iata cateva raspunsuri la unele dintre intrebarile pe care s-ar putea sa le ai atunci cand iei in considerare posibilitatea de a-i permite copilului sa mearga pe skateboard:
1. Cum se foloseste un skateboard in siguranta?
Probabil prima intrebare pe care ti-o vei pune va fi legata de siguranta. Raspunsul este relativ simplu – in primul rand, exista sanse foarte mici sa nu cazi de pe skateboard.
Prin urmare, echipamentul de protectie – casca, manusi, cotiere, genunchiere – sunt esentiale. In plus, cel mic poate invata, pe o suprafata mai moale precum iarba, sa cada pe umar sau pe spate, in loc sa cada pe maini sau in genunchi. Astfel, minimiza riscul de accidentare grava.
2. Ce fel de skateboard ar trebui sa cumpar?
Cand vine vorba de marimea unui skateboard, un copil mai mare poate folosi foarte bine un skateboard de marime standard pentru adulti.
Cel mai bine este sa te orientezi dupa produse de calitate si sa decideti, impreuna, daca este mai bine sa cumparati un skateboard pentru incepatori, care merge bine pe asfalt, sau unul profesionist pentru a-l folosi in skate park. O idee buna este sa inceapa, totusi, cu un skateboard nu foarte costisitor, poate gasesti la reduceri, pe care sa il schimbi cu unul mai bun pe masura ce copilul invata sa mearga.
3. Este normal ca skateboard-ul si adidasii skate sa se rupa?
Un copil care utilizeaza skateboard-ul frecvent isi va rupe, la un moment dat, pantalonii, echipamentul de protectie, adidasii, si chiar skateboard-ul. Nu este un fenomen neobisnuit pentru ca este un sport predispus la cazaturi si la multa uzura prin varietatea de miscari – unele dintre ele bruste – pe care le presupune.
Pe de alta parte, daca aceste lucruri se intampla des, poate ar fi bine sa ai o discutie cu copilul si sa te asiguri ca tanarul skater nu foloseste skateboard-ul intr-un mod prea agresiv.
4. Ce fel de componente ar trebui sa cumpar?
In cazul in care copilul vrea un skateboard customizat si nu unul deja asamblat, vei avea mai multe optiuni. Insa alegerea componentelor poate fi un proces destul de complicat – de aceea, cel mai bine ar fi sa cauti sfatul cuiva cu cunostinte in domeniu, precum un vanzator dintr-un magazin de skateboard-uri.
Sursa imagine Mikolaj Felinski / Unsplash
Lasă un răspuns