3 consideratii in alegerea unei anvelope de ATV noi

3 consideratii in alegerea unei anvelope de ATV noi

Publicat de

în

Fie ca esti pregatit pentru un upgrade, fie ca ai avut o defectiune nefericita a anvelopei, stiind cum sa alegi anvelopele corecte iti va economisi timp si bani.

Marimea conteaza

In primul rand, trebuie sa sti dimensiunea anvelopelor. Modelele pot fi modificate, pot avea specificatii diferite, astfel incat pentru a evita aceasta problema, te sfatuiesc sa folosesti numerele de pe peretele lateral al anvelopei. Aderarea la dimensiunea anvelopei asigura cea mai buna potrivire. Daca nu esti sigur, poti oricand sa apelezi la o firma specializata de piese ATV

Unde mergi?

Majoritatea ATV-urilor sunt echipate cu o anvelopa pentru toate terenurile, dar daca calatoresti pe un teren mai specific, este important sa iei in considerare caracteristicile cheie pe care doresti sa le ai.

  • Noroi – Vei dori niste benzi ascutite si unghiulare pentru aderenta. Acest lucru ajuta la curatarea noroiului din anvelope, ceea ce asigura o mai mare tractiune si impiedica greutatea vehiculului
  • Nisip – Paletele sunt cheia. Acestea sunt anvelope in forma de cupa care deplaseaza nisipul printr-o miscare de scooping. Anvelopele din fata au carme care te vor ajuta sa te directionezi
  • Curse – Vei avea nevoie de o anvelopa care sa ofere tractiune in timp ce iei curbe la viteze mari. Asta inseamna ca vei cauta o latime mai mare (maximizarea contactului cu solul pentru o mai mare impingere) si benzi de rulare distantate uniform
  • Munca – Daca iti vei folosi in primul rand vehiculul in scopuri de lucru, cum ar fi transportul de marfuri, efectuarea de treburi sau lucrarea la o ferma, durabilitatea si rezistenta ar trebui sa fie prioritatea ta principala. Cauta o constructie cu mai multe straturi si o carcasa radiala. Unele anvelope utilitare vor avea o cunostinta speciala care ruleaza pe linia centrala, ceea ce scade vibratiile. Banda de rulare este de obicei una care se ocupa de cele mai multe terenuri.

Mai mare este mai bine?

Toate cele patru anvelope trebuie sa aiba aceeasi dimensiune. Deci, daca te ridici de la 25 la 27, toate anvelopele noi vor incepe cu o masurare de 27.

Cresterea dimensiunii generale asigura o viteza mai mare, dar este in detrimentul performantelor obtinute. Anvelopele mai mari iti vor oferi mai multa flexibilitate si, astfel, o calatorie mai moale, dar vei dori sa fi atent. Supraincarcarea anvelopelor poate suprasolicita atat motorul, cat si transmisia, pe langa sacrificarea performantelor de franare. Daca alegi sa iti micsorezi dimensiunea totala, vei incheia cu mai multa fermitate si o viteza mai mare a fotografierii, dar vei pierde viteza maxima si vei reduce serios controlul asupra vehiculului.

Un perete lateral mai scurt permite jante mai inalte, ceea ce inseamna o garda la sol mai mare. Daca doresti sa castigi inaltime serioasa, un kit de ridicare este cel mai bun mod de a realiza acest lucru. Jantele iti vor oferi maxim 1-2 inci. Peretii laterali mai inalti ofera mai multa flexibilitate, dar nu sunt compatibili cu viteze mari si nici nu au performante bune pe ambalaj greu, iar riscul de punctie creste substantial.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole