Spălarea hainelor este o activitate practic zilnică, iar pentru ca hainele tale să nu se deterioreze, trebuie să urmezi anumite reguli.
Mașinile de spălat moderne sunt dotate cu o multitudine de funcții, menite să îți protejeze articolele de îmbrăcăminte în timpul spălării. Producătorii de detergent își îmbunătățesc constant gama cu produse noi de curățare, care conțin substanțe ce nu deteriorează țesăturile. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de anumite reguli înainte să umpli mașina de spălat cu rufe, pentru a te asigura că te vei bucura de hainele tale preferate cât mai mult timp.
- Separă rufele. Rufele pot fi separate în funcție de două criterii: culoare și material. Dacă le separi în funcție de culoare, vei avea trei categorii: albe, colorate și închise la culoare. Dacă le separi în funcție de material, vei avea, de asemenea, trei categorii: delicate, lână și bumbac.
- Detergentul și balsamul. Alege întotdeauna un detergent potrivit categoriei de rufe: detergent pentru rufe albe sau detergent pentru rufe colorate. Nu pune niciodată mai mult decât cantitatea recomandată de producător, pentru că acesta se va îmbiba în haine și respectiv, va trebui să le mai clătești o dată. Un balsam cu parfum puternic poate fi dăunător pentru pielea ta, substanțele care se conțin în acesta pot usca și irita pielea.
- Temperatura de spălare. Alegerea programului corect de spălare depinde de culoare și tipul de țesătură. Hainele albe din bumbac pot fi spălate la temperaturi de peste 80 de grade. Lucrurile colorate amestecate se spală la temperaturi de până la 40 de grade. Dacă hainele au culori asemănătoare, poți crește temperatura până la 50 de grade.
- Hainele delicate. O importanță deosebită trebuie acordată hainelor din țesături delicate. Articolele din mătase spre exemplu, nu se pun direct în mașina de spălat, ci se folosesc saci protectori pentru mașina de spălat. Temperatura nu trebuie să depășească 30 de grade și numărul rotațiilor trebuie să fie între 400 și 800. Hainele delicate se pot spăla împreună indiferent de culoare pentru că temperatura scăzută și sacii de protecție reduc riscul transferului de culoare.
- Lenjeria intimă. Lenjeria intimă nu trebuie să între în contact cu celelalte rufe. Strânge toate articolele de acest fel într-un sac pentru rufe delicate și pune-l în mașină. În acest fel, lenjeria intimă este izolată, iar materialul fin și dantela sunt protejate.
Procesul de uscare a hainelor este unul la fel de important. Centrifugarea uscătorului de haine îți poate lăsa hainele decolorate, întinse și deteriorate. Dacă nu ai un loc special amenajat pentru ca toate rufele tale să se usuce sau cel care îl ai este prea mic, atunci să știi că un uscator de haine pe care să îl poți monta și demonta cu ușurință este soluția perfectă.
Uscătoarele de haine pot fi de câteva tipuri, acestea pot fi de podea, de perete sau de agățat. Le poți amplasa cu ușurință oriunde îți dorești, ca mai apoi să le strângi. În acest fel vei economisi spațiu, iar hainele tale se vor usca fără riscul de a se deteriora.
Un alt detaliu la hainele din garderoba noastră este ca ele sa fie proaspete şi călcate. De aceea, alegerea unei mese de călcat potrivite pentru hainele tale este o provocare. Călcatul este unul dintre activitățile pe care, de regulă, le facem mai greu. Însă, cu o masă de călcat comodă și potrivită acest proces nu va mai fi chinuitor și anevoios.
Suntem mereu în căutarea soluțiilor și modalităților care ar putea să ne facă viața mai ușoară. Magazinul PromStore are o varietate de produse de uz casnic, care cu siguranță îți vor face activitățile casnice mult mai ușoare, sfoară pentru rufe, huse pentru spălarea hainelor, clește pentru haine și multe alte accesorii pentru casă, pe care odată ce le vei achiziționa, le vei îndrăgi pentru totdeauna.
Lasă un răspuns