Vase potrivite pentru cuptorul electric. Cele mai bune soluții! Poza 1

Vase potrivite pentru cuptorul electric. Cele mai bune soluții!

Publicat de

în

Vasele de gătit pentru cuptor se pot alege în funcție de mai multe principii. Sursa de căldură este unul dintre acestea. Pentru cuptoarele cu gaz sau electrice se pot folosi aceleași tipuri de vase. Dimensiunile vasului se aleg în funcție de felul de mâncare pe care îl vei găti. Dacă vrei să faci legume, vei alege o tavă fără o înălțime prea mare, dar dacă îți este poftă de cartofi franțuzești, vei alege un vas mai încăpător.

Materialele din care sunt realizate vasele termorezistente, fie că este vorba despre tăvi sau diferite forme de copt, au diferite proprietăți, care contribuie la desăvârșirea gustului preparatului. Spre exemplu, este binecunoscut faptul că sarmalele ies delicioase dacă sunt gătite într-un vas de lut sau porțelan.

Cele mai bune tăvi pentru cuptor se aleg în funcție de câteva criterii importante:

  • Materialul din care sunt fabricate trebuie să fie rezistent la temperaturi mari;
  • Să fie fabricate din materiale antiaderente sau protejate cu un strat antiaderent;
  • Sunt foarte utile tăvile dotate cu mânere;
  • Să nu se deformeze;
  • Să asigure coacerea uniformă;
  • Să se întrețină cu ușurință.

Formele de copt din ceramică și porțelan sunt preferate atât de bucătarii profesioniști, cât și de amatori, datorită faptului că acestea sunt considerate cele mai termorezistente materiale. Porțelanul reține foarte bine căldura, astfel încât timpul de coacere este scurtat cu cel puțin 30%. De asemenea, intensifică savoarea preparatelor, făcându-le mai suculente și fragede. Vasele de porțelan sunt rezistente la uzură, la șocuri termice și pot suporta o temperatură până la 600°C, mai ales dacă sunt realizate din porțelan ultrarezistent. La magazinul PromStore le poți găsi într-o mare varietate de forme – dreptunghiulare, ovale, tip ramekin – și de dimensiuni potrivite pentru orice preparat.

promstore-vase-de-gatit-1

Tăvile la fel sunt foarte practice atunci când vine vorba de gătitul la cuptor, fiind potrivite atât pentru preparate din carne și legume, cât și pentru deserturi.

O tigaie termorezistentă va distribui căldura uniform, ceea ce reduce riscul arderii mâncării și ajută la prepararea unor alimente mai gustoase. Dacă e să vorbim despre varietatea de vase care trebuie să fie prezentă în bucătăria oricărei gospodine, atunci cu siguranță trebuie să pomenim de oale și cratițe. Dacă acestea sunt executate în întregime dintr-un material termorezistent, le poți cu ușurință folosi atât pe suprafața plitei, cât și la cuptor, mai ales atunci când prepari mâncăruri gratinate.

Sticla este la fel un material potrivit pentru cuptor, nu este reactivă, ceea ce înseamnă că mâncare nu poate fi contaminată în vreun fel de materialele acesteia.

La fel, este un conductor bun de căldură. Asta înseamnă că se va forma o crustă delicioasă și foarte aspectuoasă pe alimente. Totuși, deserturile cu mult zahăr pot fi arse, deoarece zahărul este mai sensibil în vasele de sticlă. Acest tip de vase este preferat de o mare parte din gospodine, deoarece pot urmări procesul de gătire cu ușurință, datorită faptului că sticla este transparentă.

Pentru ca viața ta să fie mai simplă și mai comodă atunci când te apuci de gătit, asigură-te că bucătăria ta este dotată cu tot necesarul. Atunci când ai la îndemână accesoriile și vasele pentru gătit potrivite, minunile culinare se pot întâmpla mai ușor.

 

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole