Pentru ca compania să se dezvolte eficient, este esențial să dețină un ERP financiar. Acesta organizează fluxul de lucru, pe lângă faptul că permite analiza datelor, contribuind la o mai bună luare a deciziilor.
Oricine lucrează cu marketing trebuie să știe ce este un ERP financiar și pentru ce este acesta . Până la urmă, sectorul este integrat și cu alte zone ale companiei, iar controlul bugetar al departamentului afectează organizația în ansamblu.
În acest scenariu, un ERP financiar este capabil să acționeze pentru a reconcilia cerințele de intrare și de ieșire ale valorilor companiei, ceea ce oferă un management mult mai eficient al afacerii.
Ești curios și vrei să afli mai multe despre ce este un ERP financiar și cum să-l implementezi în compania ta? Deci, continuă să citești! În ea, vei învăța:
- Ce este un ERP financiar?
- Pentru ce este un ERP financiar?
- Cum se implementează un ERP financiar în companie?
- Care sunt avantajele de a avea un ERP financiar?
Ce este un ERP financiar?
Financial Enterprise Resource Planning (ERP) este un software de management integrat care funcționează cu resursele administrative ale unei afaceri. Soluția este capabilă să organizeze cerințele legate de conturi, făcând posibil un control bugetar mai mare.
Cu aceasta, este posibil să identificăm, de exemplu, excesul de cheltuieli, blocajele, oportunitățile și chiar să creștem marja de profit a companiei.
Cu un ERP financiar, ai ideea exactă despre cum este fluxul de numerar al companiei și astfel ai toate mișcările financiare înregistrate și, de asemenea, monitorizate.
Soluția poate fi folosită de orice tip de afacere, indiferent de dimensiunea acesteia. Cu aceasta, este posibil să luați decizii mai eficiente, într-un mod mai precis și, de asemenea, mai agil.
Pentru ce este un ERP financiar?
ERP-ul financiar servește la organizarea finanțelor companiei , oferind managementului o perspectivă largă asupra tuturor mișcărilor de afaceri.
Cu aceasta, este posibilă optimizarea resurselor, ceea ce este fundamental pentru sustenabilitatea companiei. Este important să știți că un sistem ERP are mai multe module, dintre care unul este cel financiar.
Cu toate caracteristicile instrumentului, este posibil să controlezi de la stoc la volumul vânzărilor , pe lângă faptul că ai un control fiscal mai mare asupra a tot ceea ce se întâmplă în companie.
Cum se implementează un ERP financiar în companie?
În vremuri de transformare digitală , a avea o soluție precum ERP financiar este esențială.
Poate fi implementat în orice tip de afacere și este o realitate mult mai apropiată de compania dumneavoastră decât ați crede.
Vezi cum să-l implementezi!
Faceți un diagnostic al companiei dvs
Așa cum se întâmplă în momentul oricărei schimbări sau îmbunătățiri în companie, este esențial ca munca să înceapă cu un diagnostic organizațional .
Ce inseamna asta? Că tu și echipa ta trebuie să fii gata să identifice situațiile și procesele care trebuie îmbunătățite și automatizate.
De asemenea, este necesar să ne gândim care vor fi efectele acestor schimbări, ce investiții sunt necesare și ce resurse sunt disponibile.
Desigur, trebuie luate în considerare și beneficiile pe care le vor aduce aceste modificări și veți avea nevoie de instrumente și măsurători pentru a măsura câștigurile.
Pentru a obține toate aceste răspunsuri, este important să puteți mapa toate procesele organizaționale, să identificați oportunitățile și abia apoi să începeți implementarea ERP-ului financiar.
stabilește un buget
Fiecare proces de îmbunătățire implică o investiție și nu este diferit atunci când vine vorba de implementarea unui ERP financiar.
Rețineți că instalarea acestei soluții va optimiza foarte mult resursele companiei. Cu ajutorul sistemului, puteți, de exemplu, să consultați istoricul plăților furnizorilor, care este un parametru bun pentru planificarea financiară a campaniilor.
Astfel, optimizezi timpul echipei cu noi bugete, și totuși crește asertivitatea planificării financiare a acțiunilor.
Cercetați ERP-urile disponibile pe piață
Vei fi surprins de numărul de companii care oferă servicii ERP pe piață.
Pentru a-l găsi pe cel care răspunde cel mai bine nevoilor organizației dvs., faceți câteva cercetări în rândul concurenței pentru a vedea ce soluții folosesc.
Astfel, îți optimizezi timpul și, de asemenea, poți crește șansele de a găsi soluții care să fie mai aliniate cu nevoile afacerii.
De asemenea, este important să se acorde atenție particularităților companiei, astfel încât sistemul ERP angajat să fie capabil să răspundă tuturor nevoilor companiei.
Pregătiți-vă să migrați informațiile
Migrarea datelor este unul dintre cei mai sensibili pași în procesul de implementare a unui ERP, mai ales când vine vorba de informații financiare. Acest lucru se datorează faptului că, în momentul transferului de date, există întotdeauna riscul de a pierde unele date importante.
Rețineți că eficiența sistemului ERP este legată de calitatea datelor pe care le conține. Pentru a fi în siguranță, este întotdeauna recomandat să faceți o copie de rezervă a informațiilor înainte de a începe migrarea.
Antrenează-ți echipa
Oricine a trecut prin tranziții de proces în companie știe că implicarea echipei este fundamentală, nu?
Cert este că, fără angajamentul echipei de lucru, implementarea ERP-ului financiar va reuși cu greu. Prin urmare, un pas fundamental pentru a reuși în această etapă este să antrenezi bine echipa.
O bună comunicare cu angajații și transparența acțiunilor sunt, de asemenea, esențiale pentru obținerea succesului în activități.
Verificați dacă furnizorul ERP financiar sprijină implementarea sistemului și oferă instruire și asistență personalului intern.
În acest fel, eviți diverse inconveniente, precum neadaptarea personalului și respingerea sistemului, care pot pune în pericol toate eforturile de implementare a ERP în organizația ta.
Care sunt avantajele de a avea un ERP financiar?
Pentru ca organizația să se dezvolte într-un mod sustenabil este necesar să existe mecanisme de control, iar ERP-ul financiar este fundamental pentru acest proces.
Unul dintre marile beneficii ale acestei soluții este că asigură integrarea tuturor zonelor , asigurând o stocare eficientă, care este esențială pentru analiza informațiilor și luarea deciziilor bazate pe date .
Vezi mai jos pentru mai multe beneficii atunci când implementezi ERP financiar în compania ta!
Securitatea datelor și informațiilor
Bazându-vă pe un ERP financiar, vă asigurați că datele companiei dvs. sunt protejate cu tehnologie înaltă, cum ar fi criptarea .
În plus, doar cei care au autorizație au acces la date și este încă permisă definirea nivelurilor de permisiuni.
Partajarea, vizualizarea și editarea informațiilor sunt, de asemenea, controlate, la fel ca documentele și alte fișiere stocate în sistem.
Luare mai bună a deciziilor
Pentru a asigura competitivitatea companiei, este necesar să ne bazăm pe luarea deciziilor din ce în ce mai eficientă.
Analiza datelor face posibil ca angajații companiei să culeagă mai multe informații fundamentale astfel încât să fie întreprinse acțiunile corecte.
Cu aceasta, este posibilă reducerea costurilor, îmbunătățirea proceselor și creșterea eficienței operațiunii companiei în ansamblu.
Standardizarea activităților
Companiile care doresc să iasă în evidență față de concurență trebuie să investească în comunicare transparentă și, de asemenea, în standardizarea activităților.
Dispunând de un sistem ERP financiar, toate sectoarele companiei vor avea acces la aceleași date, evitând discrepanțe în informații.
Acest lucru, într-un serviciu pentru clienți, de exemplu, este esențial pentru a transmite credibilitate și, de asemenea, informații exacte, care pot contribui cu adevărat la soluția de care are nevoie consumatorul.
Optimizarea resurselor
Atunci când procesele sunt bine organizate, măsurate și îmbunătățite, resursele sunt utilizate mai eficient și, în consecință, costurile sunt reduse .
Control mai bun al procesului
Organizarea și controlul sunt elemente esențiale pentru un bun management al afacerii.
Când ai un ERP financiar, ai la dispoziție o resursă capabilă să urmărească, să identifice și să înțeleagă metricile de business , ceea ce este esențial pentru succesul organizației.
Astfel, soluția facilitează accesul la informații în timp real pentru întreaga companie, ceea ce face posibilă analiza mai strategică a diferiților factori care țin de business.
Îmbunătățirea proceselor interne
Până acum trebuie să fi realizat că un ERP financiar ajută la creșterea eficienței companiei tale, nu?
Asta pentru că centralizează procesele și poți, de exemplu, în același mediu digital, să ai acces la date precum facturarea, intrarea și ieșirea de mărfuri, rapoarte și alte resurse pentru a ajuta la luarea deciziilor.
În plus, tu și echipa ta eficientizați procesele, precum și reduceți erorile, făcând compania mai competitivă.
Controlul termenului limită
Prețul și termenul sunt esențiale pentru competitivitatea oricărei afaceri. Astfel, investind intr-un ERP financiar, este posibil sa asigurati o mai buna functionalitate pentru compania dumneavoastra.
În plus, afacerea devine din ce în ce mai competitivă, iar odată cu aceasta se poate asigura și un control mai bun al maturităților companiei.
Prin urmare, un ERP financiar este capabil să îmbunătățească sănătatea financiară a organizației, ceea ce permite, de asemenea, o mai bună sănătate financiară, esențială pentru sustenabilitatea și dezvoltarea organizației.
După cum am văzut pe parcursul acestei lecturi, ERP-ul financiar este un instrument important de sprijinire a deciziilor conducerii companiei , în același timp centralizează procesele, făcându-le mai eficiente.