Potrivit Societății Americane a Chirurgilor Plasticieni, injecțiile cu Botox sunt cele mai populare operații cosmetice non-invazive. Potrivit ASPS, cererea de terapii non-invazive, precum Botox, a crescut de la pandemie încoace.
Unii specialiști consideră că cererea crescută de Botox se datorează îmbătrânirii cauzate de stresul provocat de epidemie. Botoxul a ieșit din umbra subiectelor tabu pentru a ocupa o poziție proeminentă în discuțiile principale despre îngrijirea de sine și atractivitate.
Botoxul, pe de altă parte, este util pentru mult mai mult decât un impuls cosmetic.
Botoxul este un medicament fascinant. În unele cazuri, este ceva de temut și de evitat, în timp ce, în altele, pacienții care caută să își îmbunătățească frumusețea plătesc mii de dolari pentru el.
Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din America, Botoxul este derivat dintr-o toxină generată de bacteria Clostridium botulinum. Atunci când este ingerată, aceeași toxină poate provoca o intoxicație alimentară fatală, dar atunci când este injectată în doze mici, poate fi folosită pentru a trata o varietate de probleme, de la cele cosmetice la cele medicale.
Iată câteva utilizări ale Botoxului despre care probabil nu știați.
Hiperactivitatea vezicii urinare
Cei care suferă de incontinență urinară sau de o vezică hiperactivă și care nu au răspuns bine la medicamente, terapie comportamentală sau exerciții ar trebui să vorbească cu medicul lor despre injecțiile cu Botox. Potrivit UCLA Health, s-a demonstrat că Botoxul este foarte eficient în tratarea acestei probleme, iar procedura de administrare a injecțiilor este rapidă și nedureroasă.
Sub anestezie locală, tratamentul se efectuează în cabinetul unui medic. Un medic folosește un cateter pentru a injecta anestezic în vezica urinară pentru a amorți mucoasa. Injecțiile în sine durează doar aproximativ cinci minute, iar peste 75% dintre pacienți raportează o îmbunătățire semnificativă a simptomelor în urma operației.
Migrenele care sunt persistente
Injectarea de Botox poate ajuta pacienții care suferă de migrene teribile și persistente.
Este demn de remarcat faptul că, potrivit Fundației Americane pentru Migrenă, injecțiile cu Botox sunt permise doar pentru pacienții cu migrene cronice, care sunt definite ca fiind 15 zile sau mai mult de dureri de cap pe lună.
Botoxul este injectat în jurul fibrelor dureroase, infiltrându-se în terminațiile nervoase din jur și inhibând eliberarea unui neurotransmițător legat de durere. O ședință tipică va include aproximativ 31 de injecții în șapte regiuni cheie din jurul capului și gâtului.
Efectele terapiei durează aproximativ 10 până la 12 săptămâni și acționează pentru a preveni apariția migrenelor.
Transpirație excesivă
Transpirația este perfect normală în anumite situații, cum ar fi atunci când sunteți nervos în legătură cu o prezentare importantă sau după ce ați făcut exerciții fizice. În schimb, cei care transpiră prea frecvent și fără niciun motiv „natural” au glande sudoripare hiperactive. Injecțiile cu Botox pot ajuta în acest sens.
Botoxul inhibă hormonii care semnalează glandelor sudoripare că este timpul să creeze transpirație.
Potrivit Clinicii Cleveland, Botoxul pentru transpirația excesivă este destul de eficient, iar rezultatele unei singure ședințe pot dura între trei și douăsprezece luni. O ședință tipică durează aproximativ 25 de minute, iar injecțiile complete pot fi finalizate în acest timp.
Cicatrici de la acnee
În timp ce Botoxul este cel mai frecvent cunoscut pentru abordarea ridurilor și a liniilor fine la persoanele de peste o anumită vârstă, acesta poate ajuta, de asemenea, persoanele care suferă de acnee. Acneea poate fi traumatizantă pentru cei care o au.
Chiar și după ce acneea a dispărut, aceasta poate lăsa cicatrici și poate servi ca o amintire a perioadei dificile în care pielea cuiva a refuzat să coopereze.
Potrivit Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery, injecțiile cu Botox au fost folosite pentru a minimiza aspectul cicatricilor de acnee. Acesta acționează prin relaxarea pielii din jurul cicatricilor, permițând ca acestea să fie mai puțin vizibile.
Unii dermatologi folosesc, de asemenea, injecțiile cu Botox pentru a preveni acneea prin abordarea zonelor feței care produc prea mult ulei. E bine de stiut ca poti folosi si Fiole Antiacnee de la Farmec in special pentru puseurile acneice sau pentru cazurile de acnee recurentă.
Daca tot am mentionat de Farmec, recomandam ca innainte de a cumpara ceva de pe site-ul lor sa intrii inaintepe Crazy-Deals.ro pentru a fii la curent cu toate promotiiile ACTICE sau un cod reducere Farmec .
Clipitul prea mult
Clipirile excesive pot apărea dintr-o varietate de motive, inclusiv ochii uscați, lipsa somnului și prea mult timp petrecut în fața ecranului. Clipitul excesiv, indiferent de motiv, poate fi atât enervant, cât și deranjant în conversații și în timpul îndeplinirii sarcinilor zilnice.
Potrivit British Journal of Ophthalmology, injecțiile cu Botox s-au dovedit a fi benefice în tratarea acestei probleme. Botoxul poate reduce clipitul prin blocarea semnalelor care le spun mușchilor oculari să se contracte.
Potrivit cercetărilor, tratamentele sunt eficiente în tratarea clipitului excesiv, dar nu și în abordarea ochilor uscați.
Ochi încrucișați
O altă afecțiune oculară pe care Botoxul o poate trata este cea a ochilor încrucișați, cunoscută și sub numele de strabism. Dacă sunteți în căutarea unei soluții nechirurgicale pentru a rezolva problema ochilor încrucișați, discutați cu medicul dumneavoastră despre injecțiile cu Botox.
Injecțiile cu Botox acționează prin inhibarea eliberării de acetilcolină, un neurotransmițător, în fanta sinaptică, care este un spațiu dintre doi neuroni prin care trec impulsurile nervoase. Paralizia, sau paralizia involuntară, este cauzată de această alterare. Rezultatul final este un ochi corectat.
Primele rezultate apar între 24 și 48 de ore de la injecții, dar rezultatele complete pot dura până la două săptămâni. Efectele durează, de obicei, între trei și patru luni.
Dureri la nivelul gâtului și al umerilor
Cei care suferă de disconfort persistent la nivelul gâtului și al umerilor pot obosi să ia analgezice în mod regulat și să descopere că tratamentele alternative, cum ar fi tampoanele termice sau acupunctura, sunt ineficiente.
Botoxul poate ajuta prin eliberarea mușchilor care au fost încordați în mod persistent în jurul gâtului și care provoacă ceea ce pare a fi durere. Botoxul poate fi folosit, de asemenea, pentru a atenua disconfortul cauzat de un nerv ciupit.
În multe circumstanțe, Botoxul poate fi necesar să fie administrat împreună cu terapia fizică pentru a produce rezultate pe termen lung.
Sursa Imagine Sam Moqadam / Unsplash