5 motive pentru care nu obtii rezultate cand faci sport

5 motive pentru care nu obtii rezultate cand faci sport

Publicat de

în

,

Desi este perfect firesc ca progresul sa fie unul lent atunci cand faci sport, daca nu vezi rezultate in cateva saptamani cel mai probabil nu faci ceea ce trebuie, cum trebuie, sau cat trebuie.

Exista cateva motive frecvent intalnite pentru care nu vedem rezultatele dorite cand facem sport.

Iata care sunt acestea:

1. Nu ai obiective realiste

Din nerabdare, lipsa de informatie, supraestimarea timpului si nivelului de efort pe care il putem depune cand facem sport, sau din multe alte motive, uneori ne putem seta obiective mult prea mari pentru ceea ce putem face pe moment. Asteptarile nerealiste pe care le avem de la noi insine ne pot cauza o mare dezamagire, ceea ce ne poate conduce chiar la a renunta la un stil de viata activ si la scaderea stimei de sine.

Cel mai important lucru in setarea obiectivelor realiste este sa fim sinceri cu noi insine. Nu este posibil ca, neavand nicio experienta utilizand o greutate fitness, sa ne asteptam sa ridicam de doua ori propria greutate corporala in doar 2-3 luni.

2. Nu ai obiective clare

Ce inseamna sa ai un obiectiv clar? In primul rand, inseamna sa fie masurabil. De exemplu, daca obiectivul tau este sa ai mai multa forta fizica, este necesar sa te gandesti cum vei masura acest lucru. Prin urmare, un obiectiv mai clar ar putea fi: sa pot face 50 de flotari dupa o luna.

O alta problema este setarea unor obiective prea complexe. Pentru a ne mentine motivatia, este necesar sa ne putem masura progresul cu usurinta, dupa cateva saptamani de antrenament. De aceea, un obiectiv bun nu este, spre exemplu, sa castigam capacitatea de a alerga la un maraton, deoarece va dura mult timp sa dezvoltam aceasta abilitate.

In schimb, un obiectiv mai bun este sa castigam abilitatea de a alerga 5 kilometri, apoi 10 si asa mai departe.

3. Nu iti faci incalzirea

Incalzirea nu este un moft, iar daca nu iti faci incalzirea de fiecare data corpul tau nu va fi pregatit sa depuna mult efort in timpul antrenamentului. Scopul incalzirii este sa iti pregateasca muschii pentru exercitii si sa iti stimuleze circulatia.

Pentru a te incalzi corespunzator, include cateva exercitii de mobilitate si fa putin cardio. Poti exersa usor, de asemenea, miscarile pe care le vei face in timpul antrenamentului propriu-zis.

4. Nu stii cum sa iti urmaresti progresul

Odata ce ti-ai stabilit un obiectiv clar, este necesar sa setezi si obiective mai mici pe care sa le poti masura periodic pentru a-ti evalua progresul si a-ti ajusta antrenamentul, daca este necesar.

Spre exemplu, daca obiectivul tau este sa poti face 12 tractiuni la bara in 4 saptamani, testeaza mai intai cate tractiuni poti face in prezent, apoi testeaza-ti performanta din nou in fiecare saptamana.

5. Antrenamentele tale nu sunt variate

Daca ai ajuns intr-o faza de platou si antrenamentele care au dat rezultate pana acum nu mai functioneaza, este cazul sa faci o schimbare.

Indiferent de obiectiv, orice antrenament ar trebui sa includa o combinatie de cardio si antrenamente de forta.

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole