5 activitati cu ajutorul carora sa te conectezi cu copilul tau

5 activitati cu ajutorul carora sa te conectezi cu copilul tau

Publicat de

în

Copiii invata tot timpul, mai ales cand se joaca. Vei descoperi ca cel mic este curios si dornic sa vorbeasca si sa se joace cu tine. Aceste activitati va vor ajuta sa va conectati si ii vor aduce copilului confortul emotional de care are nevoie.

Pentru acest scop exista o multime de activitati de luat in considerare, cum ar fi:

1. Gatiti impreuna

Permite copilului sa te ajute in bucatarie in timp ce gatesti. Desi va trebui sa ai rabdare, copilul se va simti sustinut si inclus in activitatile tale obisnuite. De asemenea, aceasta poate fi o oportunitate grozava de a-i invata pe copii cum sa gateasca.

Gatitul in familie si apoi masa pregatita impreuna va pune bazele pentru ca cei mici sa acorde prioritate familiei mai tarziu in viata.

2. Plantati flori sau legume

Poti incepe prin a-l invata pe cel mic cum sa ude plantele decorative. Apoi ii poti arata cum sa planteze seminte sau rasaduri si cum sa aiba grija de plante pe masura ce acestea cresc.

O activitate de acest tip il poate invata pe copil sa planuiasca, sa aiba rabdare, si sa depuna efort pentru indeplinirea unui scop. Este, de asemenea, oportunitatea perfecta pentru a-i arata copilului mai multe despre lumea naturala.

3. Jucati-va in aer liber

Timpul de joaca nu este doar distractiv, ci este si important pentru copii, deoarece ii ajuta sa se dezvolte fizic si mental, le imbunatateste abilitatile de comunicare si ii ajuta sa construiasca relatii interpersonale sanatoase.

Miscarea in aer liber promoveaza o mai buna coordonare mana-ochi si reduc stresul. Iti relaxeaza muschii, te ajuta sa respiri mai bine, promoveaza un flux sanguin mai bun si, la randul lor, amelioreaza problemele de sanatate, cum ar fi durerile de cap si oboseala. Fie ca faceti o plimbare si admirati natura sau il ajuti sa organizeze o cursa cu o trotineta copii, vei vedea beneficiile pentru intreaga familie.

4. Organizati seri de film

Sa ai seri de film cu familia ta in weekend este o modalitate excelenta de a petrece timp impreuna. Fie ca sunteti o familie mica sau o familie numeroasa, nimic nu este mai placut decat sa va imbratisati pentru a viziona filmul preferat.

In plus, vizionarea de filme este o activitate recreativa usoara si ieftina pe care o poti face impreuna cu familia. Foloseste aceasta ocazie si pentru a-i explica copilului ceea ce se intampla in film si cum reflecta acesta situatii din viata reala.

5. Cititi impreuna

A-ti lua timp in fiecare zi pentru a citi in familie poate imbunatati abilitatile de alfabetizare ale copilului tau. Copilul va invata sa iubeasca sa citeasca atata timp cat tu incurajezi lectura si o prezinti ca pe o activitate distractiva, ce ii aduce si apropiere de parintii sai.

La fel ca in cazul serilor de film, lectura impreuna poate crea sanse unice pentru parinti de a explica copiilor diferite lucruri despre lume si de a le transmite valorile familiei.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole