Backlink-uri de calitate: Cum să obțineți și să evaluați 7 SaaS UX Redesign Challenges and Solutions

Backlink-uri de calitate: Cum să obțineți și să evaluați

Publicat de

în

, ,

Toate  eforturile de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO)  se concentrează pe obținerea de backlink-uri de calitate. Linkurile de ieșire de la un site la altul, cunoscute și ca backlink, pot avea un impact semnificativ asupra performanței dvs. de căutare.

Prioritatea principală a Google este de a oferi informații utile și cuprinzătoare utilizatorilor online. Cu backlink-uri de înaltă calitate, câștigați mai multe șanse să vă clasați în partea de sus a rezultatelor căutării.

Cu toate acestea, este mai ușor să vă spuneți ce să faceți pentru a vă crește clasamentul cuvintelor cheie prin crearea de link-uri.

Pe lângă calculul cantității și calității link-urilor care direcționează către site-ul dvs., Google se uită și la o serie de alți factori de clasare. Acestea includ autoritatea paginii de link, clasarea căutării și relevanța.

Mais importante ainda, o Google avalia a natureza editorial de seus backlinks.

Poate știi deja că backlink-urile de calitate vor crește în mod pozitiv performanța paginilor tale pe motoarele de căutare.

Linkurile proaste, pe de altă parte, pot afecta performanța online a companiei dvs. Dar cum obții linkuri bune? De unde începi?

Înainte de a începe eforturile de optimizare, trebuie să înțelegeți mai întâi elementele de bază despre cum să obțineți backlink-uri. În această postare, am acoperit tot ce trebuie să știți despre backlink-uri și construirea de link-uri. Acestea includ:

  • Ce sunt backlink-urile;
  • De ce sunt importante backlink-urile;
  • Cum să obțineți backlink-uri;
  • Bons backlink-uri vs. Backlink-uri ruine;
  • Cum evaluează Google calitatea backlink-ului;
  • Cum să construiți backlink-uri de înaltă calitate.

Să începem.

Ce sunt backlink-urile?

Un backlink este orice hyperlink de pe un site, altul decât al tău, care indică site-ul tău.

Este o formă de citare în care cineva vorbește în mod normal despre un subiect legat de conținutul site-ului dvs., serviciul sau produsul dvs. și link-uri către acesta.

Backlink-urile sunt una dintre numeroasele valori folosite de Google pentru a măsura valoarea unei pagini.

De ce sunt importante backlink-urile?

Backlink-urile sunt factori de clasare foarte puternici. Google consideră că linkurile primite sunt un „vot de încredere” de la un site la altul.

Obținerea de backlink-uri din alte surse online poate afecta în mod semnificativ  vizibilitatea în căutarea site-ului dvs. sau poziția în clasament .

Iată cum backlink-urile vă pot poziționa site-ul în partea de sus a paginilor cu rezultate ale motorului de căutare (SERP):

–  Clasament organic mai bun  – Backlink-urile de calitate pot îmbunătăți în mod dramatic clasarea organică a site-ului dvs. Pe măsură ce pagina dvs. web primește mai multe link-uri de la alte site-uri, începe să urce în clasamentul SERP-urilor. Backlink-urile trimit semnale către Google că conținutul dvs. este informativ și relevant pentru interogările de căutare.

–  Recomandări de trafic  – Link-urile de la agregatori de știri, recenzii terțe și alte surse online pot crește semnificativ traficul site-ului dvs. Acest lucru se întâmplă atunci când un utilizator online care citește o postare pe alt site face clic pe linkul care duce la pagina ta.

Amintiți-vă, cititorii online fac clic pe linkuri în mod voluntar. Aceasta înseamnă că traficul de recomandare de pe alte site-uri este de obicei mai direcționat și are o rată de respingere scăzută.

–  Indexare mai rapidă  – Link-urile de pe alte site-uri accelerează descoperirea și indexarea site-ului dvs. Boții Google urmăresc și evaluează backlink-urile de pe site-urile web existente. Odată ce Google vă descoperă site-ul, vă poate accesa cu crawlere și indexa site-ul în mod eficient. Fără backlink, poate dura timp pentru ca motoarele de căutare să vă găsească site-ul. Acest lucru este valabil mai ales pentru site-urile web noi.

–  Îmbunătățește autoritatea site -ului  – Backlink-urile de la site-urile web de autoritate vă pot crește reputația online. Acestea servesc drept vot de încredere nu numai din partea altor site-uri web, ci și al utilizatorilor online.

–  Creștere a Link Juice  – Aceasta se referă la valoarea transmisă de la o pagină la un alt site. Puterea legăturilor este câștigată prin hyperlinkuri. Google identifică aceste linkuri ca voturi de la alte site-uri că pagina dvs. este valoroasă și relevantă pentru interogările de căutare.

Aceasta înseamnă că, presupunând că toți ceilalți factori de clasare sunt constanti și site-ul dvs. primește un backlink, în timp ce site-ul B nu primește linkuri, site-ul dvs. se va clasa mai sus în rezultatele căutării. Dar ce se întâmplă dacă site-ul B primește un link? Rezultatele depind de cantitatea de forță pe care o trece fiecare legătură. Cu cât site-ul tău obține mai multe backlink-uri, cu atât șansele tale de a-ți depăși concurenții sunt mai mari.

–  Rețea mai puternică  – Construirea de legături este una dintre cele mai eficiente modalități de a vă extinde rețeaua și de a vă consolida relația cu ei. Cu cât mai mulți webmasteri vă descoperă site-ul și vă găsesc conținutul informativ, cu atât sunt mai mari șansele dvs. de a vă forma un număr puternic de urmăritori. În plus, crearea de linkuri vă permite să vă alăturați unei rețele vaste care vă poate promova cu ușurință marca și conținutul online.

Pentru a crește performanța de căutare a site-ului dvs., trebuie să obțineți backlink-uri de înaltă calitate. Iată modalități inteligente de a câștiga backlink-uri calificate.

Cum să obțineți backlink-uri de calitate

Backlink-urile sunt referințe comparabile cu citările. Este esențial să urmați cele mai bune practici de construire a linkurilor pentru a vă stabili autoritatea mărcii și pentru a vă crește clasamentul online.

Iată modalități inteligente de a câștiga backlink-uri de calitate către site-ul dvs.:

1.   Creați conținut util și bogat în informații  – Toată lumea iubește o pagină cu conținut diferențiat și iluminator. Publicarea de conținut unic, cuprinzător, cu elemente vizuale captivante, este o metodă dovedită pentru obținerea de backlink-uri. Iată câteva sfaturi pe care le poți urma:

  • creați infografice
  • Creați conținut cuprinzător și care poate fi scanat (ușor de citit)
  • Scrieți postări de blog unice, specifice industriei
  • Încorporați tendințe și date unice în conținutul dvs

2.  Construiți relații  – Adresați-vă influențelor și webmasterilor din industrie. Aceasta este o bună practică pentru extinderea rețelei și promovarea paginilor web.

3.  Găsiți și înlocuiți link-uri rupte  – Acest lucru funcționează prin contactarea webmasterilor și semnalarea link-urilor rupte pe site-ul lor. Aceasta este o oportunitate excelentă de a recomanda link-uri către paginile dvs. care sunt relevante ca înlocuitor pentru link-urile întrerupte.

Pe măsură ce îi ajutați pe webmasteri să raporteze și să-și repare link-urile rupte, este mai probabil să câștigați backlink-uri de înaltă calitate.

4.  Găsiți backlinkuri competitive  – Urmărește strategiile SEO ale concurenților tăi. Identificați-vă strategiile de construire a legăturilor și optimizați acele tactici pentru a vă impulsiona procesele. De exemplu, puteți găsi link-uri către paginile concurenților dvs. Examinați aceste linkuri și vedeți cu ce proprietari de site-uri vă puteți conecta pentru a vă adăuga afacerea pe pagina lor.

5.  Obțineți linkuri de pe site-uri afiliate  – Acestea sunt mărci cu care aveți deja relații. De exemplu, contactați furnizorii și clienții dvs. existenți. Întrebați-i dacă pot include linkul site-ului dvs. pe pagina lor prin mărturii sau alte formulare. Dacă ai construit o relație puternică cu rețeaua ta, sunt șanse ca ei să-ți facă o favoare.

6.  Convertiți mențiunile de marcă în link -uri  – Unele site-uri care menționează marca sau produsul dvs. nu includ hyperlinkuri. Luați legătura cu acești proprietari de site-uri web și puneți-le în legătură cu site-ul dvs. Acești oameni sunt cel mai probabil printre numeroșii tăi adepți de tranzacționare. Aceasta înseamnă că este ușor să vă conectați cu ei și să solicitați backlink-uri.

7.  Postări invitate  – Căutați cele mai populare bloguri din industria dvs. De asemenea, puteți găsi oportunități de postare a invitaților pe rețelele de socializare sau imagini Google. Cheia este să selectezi site-urile care merită să trimiți mesajul tău la o postare pentru oaspeți. Tine minte asta:

  • fă-ți cercetările
  • Determinați strategia de conținut existentă
  • Analizează-ți publicul țintă
  • Evaluați performanța altor postări invitate de pe site-ul țintă
  • Determinați cele mai performante bloguri pe rețelele sociale

Cu toate acestea, schimbări ar putea avea loc în curând. Potrivit unui  articol recent din Search Engine Journal , Google ar putea penaliza site-urile care publică postări plătite și care utilizează text ancora de marcă în loc de textul ancora optimizat cu cuvinte cheie.

Deși Google încă nu a confirmat aceste modificări, merită să urmăriți strategiile de publicare a Postărilor pentru oaspeți. Asigurați-vă că site-ul dvs. respectă cele mai bune practici pentru motoarele de căutare.

8.  Promovați-vă conținutul  – Conținutul excelent nu va câștiga backlink-uri decât dacă îl optimizați și îl promovați corect. Profită de promoțiile prin e-mail și rețelele sociale pentru a-ți poziționa marca în fața unui public larg.

9.  Intervievați  – Site-urile care lansează studii și statistici inovatoare au mai multe șanse să fie intervievate de o varietate de surse online. Nu ratați această oportunitate de a obține un avantaj competitiv. Utilizați resursele de marketing pentru a oferi conținut unic și valoros cititorilor și urmăritorilor dvs.

10.  Alăturați-vă forumurilor din nișa dvs.  – Conferințele și forumurile sunt modalități excelente de a intra în legătură cu influenți din industrie, autorități și alți webmasteri. Profitați de această ocazie pentru a construi vizibilitatea și autoritatea site-ului dvs.

Rețineți, totuși, că nu toate linkurile de intrare pot fi considerate factori buni de clasare. În primul rând, trebuie să evaluați dacă backlink-urile pe care le primiți sunt bune sau rele.

Backlink-uri bonuri vs. Backlink-uri ruine

Link-uri bune sau de înaltă calitate provin din surse relevante și de încredere din nișa ta. Acestea sunt site-uri web care au autoritate mare de domeniu și publică conținut similar cu site-ul dvs. Backlink-urile de calitate sunt excelente pentru campania dvs. SEO.

Link-urile editoriale „naturale” sunt un exemplu în acest sens. Acestea sunt link-uri pe care nu trebuie să le întrebi pe alte site-uri. Legăturile editoriale naturale sunt obținute de obicei prin publicarea de conținut bogat în informații și foarte relevant.

Backlinkurile proaste sau de calitate scăzută, pe de altă parte, provin din surse online nesigure și irelevante. Acestea sunt site-uri care au fost sancționate pentru încălcarea regulilor Google. Obținerea de backlink-uri de pe aceste site-uri poate avea un impact negativ asupra  strategiilor dvs. SEO .

Link-urile automate, non-contextuale sunt exemple de backlink-uri proaste. Acestea includ link-uri către directoare de articole, abonamente la postări ale vizitatorilor, pagini de profil de utilizator și comentarii de blog nemoderate. Link-urile automate se încadrează în categoria Black Hat SEO. De aceea acestea sunt foarte periculoase.

Como o Google avalia os backlinks?

Acum că știți diferența dintre linkurile bune și cele rele, să discutăm despre cea mai presantă problemă: „Cum evaluează Google backlink-urile de calitate”?

Nu există o abordare universală pentru  achiziționarea sau achiziționarea de backlink -uri de calitate . Google își actualizează în mod regulat algoritmii. Aceasta înseamnă că trebuie să fii la curent cu cele mai recente actualizări SEO pentru a-ți menține optimizarea strategiilor de construire a linkurilor și de câștig.

Iată care sunt factorii esențiali pe care Google ia în considerare atunci când evaluează calitatea backlink-urilor:

Relevanță  – Backlink-urile pot fi relevante în patru moduri: de la domeniu la domeniu, de la pagină la pagină, de la domeniu la pagină sau de la link la pagină. Aceasta înseamnă că linkurile de intrare fără nici un grad de relevanță pentru site-ul dvs. sunt probabil o pierdere de timp.

De exemplu, un site financiar care primește backlink de la magazinele online de animale de companie nu are sens. Este posibil ca Google să considere aceasta ca pe o strategie de manipulare a backlink-urilor.

Domain Authority  – algoritmul de căutare Google este conceput pentru a oferi cele mai fiabile și relevante rezultate de căutare pentru interogările utilizatorilor. În calitate de proprietar de site-uri web, trebuie să asigurați securitatea link-urilor de la site-uri web de mare autor. Procedând astfel, trimiteți semnale către Google că conținutul dvs. este valoros pentru cititori.

Diversitatea site -urilor  – Motoarele de căutare preferă profilurile de backlink care au fost construite în mod natural de-a lungul timpului. Acestea sunt site-uri care au primit link-uri de la bloguri, site-uri web, reviste, directoare, comunicate de presă și conferințe de autoritate.

Valoarea umană  – Google analizează valoarea conținutului dvs. pentru interogări de căutare. Pentru a vă asigura că abordați preocupările utilizatorilor, examinați publicul site-ului dvs. Dacă proprietarul unui site web trimite către site-ul său, chiar dacă este irelevant pentru publicul țintă, acesta este un semnal roșu.

Exclusivitate  – Link-urile de pe site-uri de autoritate care vorbesc doar despre site-ul tău și nu despre competitorii tăi sunt oportunități excelente de backlink. Exemple de site-uri unice sunt platformele de conferințe și forum. Nu toți concurenții tăi își pot prezenta conținutul la aceste conferințe. Aceasta este o oportunitate excelentă de a construi backlink-uri de înaltă calitate.

Locația linkului  – Google acordă prioritate intenției de căutare. Aceasta înseamnă că link-urile care sunt încorporate continuu în întregul conținut au mai multă echitate. Linkurile irelevante din bara laterală sau subsol, pe de altă parte, sunt considerate un steag roșu.

Pe lângă acești factori, Google evaluează și elemente tehnice. Următorii factori pot afecta modul în care motoarele de căutare interpretează relevanța și autoritatea link-urilor:

  • Nofollow
  • Redirecționări
  • Atributo Alt
  • text ancorat

Cum să îmbunătățiți calitatea backlink-ului

Acum că înțelegeți cum evaluează Google calitatea backlink-urilor, următorul pas este să vă optimizați strategiile de construire a link -urilor sau a link-urilor . Iată câteva sfaturi pe care le poți urma:

  • Optimizați-vă conținutul
  • Alimentați postarea pentru oaspeți
  • Evaluați directoare de renume
  • Participa la conferinte
  • Urmați cele mai bune practici Google

Creați backlink de calitate și creșteți-vă performanța de căutare

Obținerea de backlink-uri de calitate este una dintre cele mai provocatoare și mai semnificative părți ale SEO. Profită de această oportunitate în avantajul tău cu ajutorul unei agenții de marketing digital cu renume.

Optimizați-vă site-ul și obțineți backlink-uri de calitate cu ajutorul Agenției Creativ24! Experții noștri SEO și marketing digital oferă soluții personalizate de optimizare pentru a vă asigura succesul online.

AllmaDesign ​​vă oferă servicii profesionale de web design la prețuri avantajoase, creare de site-uri prezentare pentru companii mici și mijlocii, creare magazine online și cataloage de produse, precum și alte servicii conexe: întreținere și administrare site-uri weboptimizare SEO și promovare onlinedesign grafic și identitate companiegăzduire web și înregistrare nume de domenii.

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole