Ciclismul este un sport de anduranță, deci fiecare antrenament pe care îl practici trebuie să conțină elemente care să vizeze îmbunătățirea acestui aspect.
Există numeroase antrenamente pe care le poți practica pentru a crește rezistența în timpul pedalării și îți voi prezenta câteva idei în cele ce urmează. Înainte de a începe trebuie să menționez și faptul că aceste antrenamente te vor ajuta să pedalezi și cu o viteză mai mare, deoarece antrenamentele de rezistență merg mână în mână cu cele de forță și viteză.
1. Crește rezistența musculară
Dacă vrei să reziști la o cursă cât mai lungă atunci este musai să îți antrenezi mușchii, în special cei ai picioarelor.
Cum faci asta? În primul rând, ar fi ideal să mergi la sala de fitness de cel puțin 3 ori pe săptămână și să-ți concepi un antrenament cu greutăți.
În afară de antrenamentele cu greutăți, foarte utile sunt și cele cardio. Urcă pe bicicleta de fitness de fiecare dată când ai ocazia și încearcă să îți depășești limitele de fiecare dată.
2. Mergi în curse lungi
Cea mai bună cale de a-ți crește rezistența este să mergi în mod regulat în curse lungi, pe care să le parcurgi la o viteză normală, care să nu te obosească din prima. Ulterior, poți crește distanța cu fecare cursă pe care o parcurgi.
Când parcurgi astfel de curse, ideal ar fi să ai cu tine un ceas sau o brățară de fitness care să îți monitorizeze pulsul, caloriile consumate, dar și alți indicatori importanți pentru parcurgerea în siguranță a traseului.
3. Antrenamente pe intervale
O altă metodă pentru a-ți crește anduranța în ciclism este practicarea pedalatului pe intervale.
Cum faci asta? Pedalează la viteză maximă timp de 5-10 minute, apoi permite-ți să te odihnești timp de circa trei minute. Și când spun odihnă nu mă refer să oprești și să te așezi pe marginea drumului, ci să încetinești ritmul de pedalat. Repetă procesul de cel puțin cinci ori.
4. Ieși la pedalat în fiecare zi
Poate cea mai bună și simplă metodă de a-ți crește anduranța este să ieși la pedalat în fiecare zi. Nu trebuie să te forțezi ci doar să mărești în mod constant distanța parcursă. Acest lucru te va ajuta să parcurgi cu ușurință trasee lungi și foarte lungi, însă dacă vrei să poți face față și la cursele de viteză, atunci ia în considerare mai degrabă antrenamentul de la punctul anterior.
5. Alege bicicleta cu o singură viteză
Majoritatea cicliștilor preferă bicicleta cu mai multe viteze și pe bună dreptate. Acestea te pot ajuta să parcurgi cu ușurință și trasee mai dificile și să atingi o viteză mai mare de pedalare. Însă dacă unicul tău scop este să crești anduranța, atunci o bicicletă fără viteze reprezintă cea mai bună alegere.
Acestea fiind spuse, iată că îți poți crește anduranța în ciclism făcând ceea ce îți place mai mult: să pedalezi.
Lasă un răspuns