Locuri pe care uitati sa le curatati curatenie

Locuri pe care uitati sa le curatati

Publicat de

în

Cand intri intr-o camera, de obicei este usor sa vezi ce trebuie curatat. Exista o gramada de rufe murdare care asteapta sa fie terminate; sau chiuveta de bucatarie, care, mai mereu, este incarcata cu vase murdare, vase si oale.

Cateodata este greu sa se acorde o atentie sporita fiecarei parti a casei. Odata ce lucrurile evidente sunt curatate, uitati de restul casei, nu? Uitati cateva dintre locurile pe care, de cele mai multe ori, uitati sa le curatati:

01Cand te uiti sub un pat sau o canapea, de obicei exista niste ghemotoace de praf care se rostogolesc. Acest lucru este usor de curatat cu un mop sau un aspirator. Dar v-ati facut timp sa va uitati la partea inferioara a piesei de mobilier?

Folositi un aspirator sau o bagheta de praf pentru a scapa de paianjeni si oua, praf si murdarie, faceti acest lucru de cel putin doua ori pe an.

02 Praful si murdaria se pot lipi de suprafetele verticale, precum si cele orizontale. Deschideti perdelele sau jaluzelele si aprindeti toate luminile si veti fi uimiti sa vedeti cat praf este pe pereti.

Daca se intampla sa aveti tapet, veti constata ca aveti si mai mult praf ce se ascunde.
Incepeti in partea de sus a peretelui si stergeti pana jos utilizand o carpa.

03 Este posibil sa observati mai multa murdarie decat doriti, mai ales daca sunteti atent. Tindem sa ignoram ceea ce se afla dincolo de planul nostru de vedere. Curatati partea superioara a usilor, bucataria si dulapurile de depozitare inalte, ramele de imagini si colturile din tavan.

In timp ce sunteti acolo, verificati corpurile de iluminat si ventilatoarele din tavan. Un aspirator de unica folosinta cu maner extensibil este cel mai bun instrument pentru captarea prafului si a paianjenilor.

04 Daca locuinta dvs. are incalzire centrala sau aer, exista o conducta care conecteaza sistemul la spatiile de locuit ale casei dvs. Aerul cald sau rece iese din ventilator si apoi revine la sistemul de tratare a aerului.

Indiferent de tipul pe care il utilizati, acestea trebuie schimbate sau curatate pentru a fi eficiente. In timp ce schimbati filtrul, faceti timp si pentru curatarea gratarelor de aerisire. Veti respira mai usor si veti avea mai putin praf.

05 Este usor de vazut cand trebuie curatat un dulap. Hainele sunt inghesuite, rafturile sunt pline si lucrurile cad cand deschideti usa. Dar cand a fost ultima data cand ati curatat dulapul propriu, inclusiv podeaua?

Cel putin din punct de vedere sezonier, scoateti totul din dulapuri si dati spatiu unei curatiri minutioase.

06 Daca toate instrumentele dvs. de curatare sunt cu adevarat murdare, atunci de fiecare data cand le folositi, este posibil sa raspanditi murdaria. Cand a fost ultima data cand ati aruncat o privire lunga asupra periilor de spalare?

Toate capetele de mop, bureti si perii de spalat trebuie curatate cu apa fierbinte si cu un detergent de dezinfectare dupa fiecare utilizare.

Poate ca locul de munca este un factor care ne impidica sa acordam atat de mult atentie acestor lucruri, insa solutii exista, important este sa le cautati.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole