In cautarea unui loc de munca, actualizarea CV-ului conteaza cv

In cautarea unui loc de munca, actualizarea CV-ului conteaza

Publicat de

în

Strategii de cautare a unui loc de munca cu potentialii angajatori in minte? Un gand pe care majoritatea il avem atunci cand ne cautam un alt job. Indiferent daca aplicati CV-ul pe posturile de locuri de munca disponibile sau utilizati alte metode, ar fi intelept sa luati in considerare filosofia care conform careia, noutatile sunt binevenite.

Daca credeti ca puteti posta CV-ul dvs. online si il lasati acolo pentru ca potentialii angajatori sa-l gaseasca, ati putea sa va pacaliti.

Cert este ca nu toti angajatorii se vor uita serios la aplicatiile pentru locuri de munca, in special pentru candidatii de nivel inalt, de aceea trebuie sa va diferentiati in CV-ul dumneavoastra.

De ce conteaza informatiile noi?

Ca si cum concurenta nu ar fi suficient de mare, actualitatea CV-ului postat poate conta foarte mult. Ideea conform careia recrutorii merg dupa lucruri precum „Ultima activitate” sau „Ultima modificare” atunci cand cauta CV-uri este din ce in ce mai intalnita.

Chiar daca cineva poate cauta in mod activ un loc de munca, daca si-a postat CV-ul cu 2 ani in urma, este posibil sa nu fie luat in calcul de catre recruiteri.

Actualizarea CV-ului nu este singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti

Pastrarea CV-ul dvs. curent pe platformele de locuri de munca este doar o fateta de a folosi pentru a efectua cautarea de locuri de munca si nici macar partea cea mai importanta, cel putin partial, din cauza ratei sale slabe de obtinere a cee ace cautati.

Pentru ca CV-ul sa-si faca treaba eficient, trebuie sa-l utilizati mai activ. Asteptarea ca recrutorii sa va gaseasca intr-o baza de date cu mii de CV-uri nu constituie o cautare de locuri de munca activa sau eficienta.

De exemplu, atunci cand va impartasiti CV-ul cu persoane selectate din reteaua dvs., puteti primi sugestii constructive pentru imbunatatirea acestuia. De exemplu, o conexiune cu o persoana care va cunoaste locul de munca ar putea sa vada ca va doriti sa incercati ceva nou si in acest fel puteti ajunge sa lucrati acolo unde doriti.

Pentru o cautare de locuri de munca cu adevarat eficienta, CV-ul dvs. trebuie sa fie cat mai proaspat posibil, dar exista un alt aspect important in ceea ce priveste acest lucru.

CV-ul si profilul dvs. LinkedIn trebuie sa fie sincronizate intre ele – nu sunt copiile verbale, ci se potrivesc in toate detaliile importante si chiar minore. Nu doriti ca CV-ul dvs. sa fie actual si profilul dvs. LinkedIn sa fie invechit sau invers.

De asemenea, deoarece participarea la Grupurile LinkedIn are o valoare potentiala in cautarea dvs. de locuri de munca, ar fi o idee buna sa enumerati grupurile cheie LinkedIn din care apartineti in CV-ul dvs. Asta nu inseamna ca ar trebui sa listati fiecare grup – doar cele pe care sunteti mai activ si care sunt potential benefice pentru cautarea dvs. de locuri de munca.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole