caramida

Ce avantaje si dezavantaje are caramida folosita in constructii?

Publicat de

în

Alegerea materialului potrivit pentru o constructie este o alegere foarte importanta pentru confortul, calitatea, dar si designul constructiei respective. Astfel, caramida este unul dintre cele mai utilizate materiale de constructii la noi in tara, deoarece aceasta se gaseste sub diferite culori si forme si prezinta o serie de avantaje foarte importante.

caramida

Puncte forte

La fel ca si lemnul, caramida poate fi folosita in constructii pentru ca prezinta o durabilitate foarte mare. Principala diferenta este aceea ca lemnul este de origine organica si este produs de plante lemnoase. Aceasta este un material de constructie folosit foarte mult pentru structuri de rezistenta si pentru decorarea unor suprafete atat exterioare cat si interioare, in pavaj, dar si pentru ziduri interioare obisnuita. Caramida se obtine de obicei prin amestecarea de argila, apa si nisip.

Astfel, punctele tari sunt:

  • Caramida este un material rezistent la foc, nu intretine focul si nu arde.
  • Aceasta ofera o stabilitate structurala extrem de buna.
  • Este rezistenta la rugina, putregai, termite si tot felul de alte pericole.
  • Are o durata de viata FOARTE ridicata.
  • Materialul este compus 100% din produse naturale, deci este prietenos cu mediul inconjurator.

Ce pareri contra exista?

Totusi, desi sunt multe avantaje ale acestui material de constructii, caramida vine si cu cateva dezavantaje pe care consider ca este bine sa le luati in considerare cand vreti sa faceti aceasta achizitie pentru proiectul dumneavoastra de constructii. Printre acestea va pot aduce in discutie urmatoarele pareri negative:

Duritatea de care da dovada caramida ii creste cu mult pretul acestui produs. Totusi pe termen lung, acest material este o adevarata investitie pentru cumparator.

Respiratia celor care locuiesc intr-o astfel de casa poate sa fie afectata. Spre exemplu, acest material poate fi afectat de mucegai, ceea ce intr-un final va afecta si sanatatea membrilor familiei. Acest lucru se intampla deoarece cei care locuiesc intr-o astfel de casa pot inhala cu usurinta mucegaiul. Riscul este si mai mare daca locuinta se afla intr-o zona cu umiditate ridicata.

Alege caramida de buna calitate intotdeauna

Astfel, dupa cum stim sau banuim, caramida este cel mai utilizat material de constructii inca din cele mai vechi timpuri. Procesul de productie s-a dezvoltat foarte mult in toti acesti ani, lucru care a facut ca utilizarea caramzii in constructii sa fie foarte intalnita.

Caramida are si puncte tari, dar si cateva puncte slabe. Exista foarte multi factori care influenteaza alegerea facuta de un viitor propietar de casa. Doi dintrei cei mai importanti factori sunt zona unde urmeaza sa fie construit imobilul si bineinteles pretul pe care acesta este dispus sa il investeasca in imobil.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole