cabinet ginecologic

Afla de ce un consult ginecologic poate salva vieti!

Publicat de

în

Ca si femeie unul din cele mai importante consulturi pe care sa il iei in considerare este un consult ginecologic. Spre deosebire de barbati, femeile se mai confrunta cu anumite probleme medicale care doar in urma unui consult ginecologic pot sa fie depistate.

Printre acestea se poate numara si cancerul de col uterin, cancerul de san si asa mai departe. De aceea este important ca si femeie sa pui sanatatea pe primul loc si sa nu neglijezi aceasta consultatie ginecologica.

Este foarte important ca programarea sa fie facuta la o perioada regulata de timp.
consult ginecologic

De unde provine frica de consult ginecologic?

Desi pentru majoritatea femeilor un consult ginecologic reprezinta un moment mai mult sau mai putin stanjenitor in care stima de sine poate cobori pana la cote alarmante in mintea pacientelor. Acest tip de investigatie trebuie efectuat cu strictete la anumite intervale de timp.

Exista si situatii in care pacientele din frica de a nu afla ca sufera de vreo afectiune ce este greu tratabila sau chiar incurabila evita sa apeleze la medicul specialist si sa efectueze o serie de analize ginecologice in cadrul unui consult.
Odata cu aparitia simptomelor nevoia se acutizeaza si astfel de investigatii devin tot mai necesare. Acest lucru se amplifica in momentul in care se constata ca simptomatologia se agraveaza sau chiar se asociaza cu alte forme de manifestare.

Ce se pretrece in cadrul unui consult ginecologic?

Un consult ginecologic depinde de la caz la caz. Nu toate decurg in acelasi mod, acest lucru fiind influentat si de problemele cu care se confrunta pacienta.

Spre exemplu, poate ca a trecut mai bine de un an de cand ti-ai facut un test Papanicolau. In acest caz medicul specialist iti va indica, mai mult ca sigur, sa iti refaci acest test. Sau in unele cazuri, daca una dintre primele consultatii la care o fata merge, atunci medicul specialist va fi cel care ii va oferi fetei anumite sfaturi. Pentru ca aceasta sa se protejeze de bolile cu transmitere sexuala si nu numai. Sunt mai multi factori pe care sa ii iei in considerare. Dar indiferent ce s-ar intampla, acest consult ar trebui sa fie efectuat obligatoriu anual.

Concluzii cu privire la un aceasta examinare

In concluzie, in ceea ce priveste sanatatea femeii un consult ginecologic la timpul potrivit si la un interval corespunzator unul fata de celalalt poate fi o masura importanta impotriva oricarei afectiuni. In acest sens se recomanda afectuarea unor analize ginecologice intr-un mediu profesionist si organizat cel putin o data pe an, in cel mai rau caz.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole