dexa

DEXA – afla de ce e importanta pentru sanatatea ta!

Publicat de

în

Osteodensitometria reprezinta o investigatie imagistica foarte performanta, care foloseste radiatii X, de aici si numele de DEXA, pentru determinarea densitatii si a rezistentei osoase:

  • Investigatia este nedureroasa, neinvaziva si nu necesita injectii;
  • Pacientul poate manca normal in ziua examinarii;
  • Dupa administrarea unei substante de contrast (pentru urografie, tomografie computerizata, tranzit baritat,
    rezonanta magnetica etc.), este indicat sa treaca cel putin 3 saptamani de la procedura respectiva;
  • Examinarea DEXA nu se poate realiza femeilor insarcinate.
  • Este binecunoscut ca osteodensitometria sau dexa este cea mai utilizata metoda in evaluarea densitatii osoase. In general aceasta consta intr-o simpla investigatie in care pacientul este supus unui numar relativ mic de radiatii in comparatie cu cantitatea emanata in alte tipuri de radiografii.

Zonele principale in care aceasta analiza a oaselor este efectuata sunt la nivelul a doua regiuni invecinate: soldul si coloana vertebrala. Chiar daca boala numita osteoporoza afecteaza integul schelet osos, aceasta procedura efectuata doar intr-o zona identifica prezenta bolii oentru toate regiunile anatomice.
DEXa

Cat de importanta este aceasta ramura medicala?

Investigatia DEXA nu doar ca te poate ajuta cand vine vorba de santatea ta, dar daca te afli in domeniul sportului, aceasta investigatie se poate dovedi a fi mai mult decat buna. Prin intermediul acesteia poti vedea care este procentajul de masa musculara din corp.
Investigatia DEXA nu doar ca este foarte importanta intr-un cadru medical, aceasta fiind procedeul prin care se poate depista daca o persoana va avea de a face cu osteoporoza.
Procedura se poate realiza extrem de repede si nu este dureroasa. Pune sanatatea pe primul loc si urmeaza indicatiile medicului specialist.

Procedura se poate realiza extrem de repede si nu este dureroasa. Pune sanatatea pe primul loc si urmeaza indicatiile medicului specialist.

De ce metoda DEXA este cea mai eficienta?

S-a dovedit faptul ca examinarea DEXA este cea mai precisa metoda de masurare a densitatii osoase si foloseste cel mai redus nivel de radiatii.

Pierderea de masa osoasa poate face parte din procesul natural de imbatranire, insa osteoporoza reprezinta o boala periculoasa. De fapt, osteoporoza este adesea numita „boala tacuta”, deoarece aceasta nu prezinta simptome pana nu se produce o fractura.
Pentru a beneficia de un consult in cadrul caruia sa beneficiati de osteodensitometria aferenta intr-o clinica profesionala puteti accesa: https://clinicaromgermed.ro/osteodensitometrie/

Unde poti realiza examinarea DEXA?

Pentru detalii suplimentare, va invitam sa contactati: Policlinica Spitalului Romgermed Saint Lukas | Calea Plevnei Nr. 137C, Bucuresti, Sector 6 (060011)
Telefon: 0752031072 | E-mail: [email protected]

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole