Daca te-ai hotarat sa faci mai multa miscare si modul prin care vrei sa faci asta este sa iti achizitionezi propria bicicleta fitness, iata ce ar trebui sa stii pentru a face cea mai buna alegere:
1. Ce functionalitati vrei sa aiba bicicleta?
Bicicletele mai ieftine vor avea cateva dotari de baza, precum un mic afiaj electronic pentru calorii, viteza, rezistenta, etc, in timp ce bicicletele mai scumpe pot fi dotate cu tehnologii din cele mai moderne. Printre acestea se numara ventilatoarele incorporate, boxe, suport pentru reviste si pentru bidonul cu apa, etc. Toate acestea iti pot fi de un real ajutor, insa nu sunt must have. Te poti antrena fara probleme si fara ele, daca nu ti le permiti.
In cele din urma, trebuie sa stabilesti si cat de mult vei folosi bicicleta pe care intentionezi sa o achizitionezi. Daca te vei antrena doar ocazional, cel mult de 2-3 ori pe saptamana, nu merita sa investesti intr-o bicicleta scumpa si moderna. In schimb, daca esti fan inrait al pedalatului, atunci iti poti face cadou o bicicleta cat mai performanta.
Un alt factor pe care trebuie musai sa il verifici este limita de greutate suportata de bicicleta. Daca ai 120 de kg si bicicleta suporta doar 100, clar nu e ceea ce iti trebuie.
Nici nivelul de zgomot nu trebuie sa te lase indiferent, caci acesta poate fi deranjant (atat pentru tine cat si pentru cei din jur) atunci cand te antrenezi. Asta inseamna ca trebuie sa te orientezi catre un model cat mai silentios, pentru a-l putea folosi indiferent de ora din zi, daca locuiesti la bloc sau daca doarme cel mic.
2. Cat esti dispus sa platesti pentru bicicleta mult visata?
Probabil esti tentat sa crezi ca orice fel de bicicleta face acelasi lucru daca o folosesti asa cum trebuie si anume te ajuta sa arzi calorii, sa slabesti si sa te mentii in forma. In prima faza asa este, insa daca te gandesti mai in detaliu, vei vedea ca si detaliile mai costisitoare merita sa fie luate in calcul.
Gandeste-te, de exemplu, ca o bicicleta foarte ieftina nu va fi la fel de bine construita ca una mai scumpa, iar materialele vor fi probabil de slaba calitate. Iar o bicicleta prost construita va face mult zgomot, drept pentru care nu prea o vei putea folosi daca locuiesti intr-un bloc de apartemente. In final, aceasta va ajunge aruncata intr-un colt, sau suport de haine in cel mai bun caz, iar banii cheltuiti vor fi risipiti.
Iata, asadar, ca si stabilirea unui buget mai apropiat de realitate joaca un rol important in activitatea ta sportiva de mai tarziu.
Acestea fiind spuse, iti doresc sa ai spor la cumparaturi si sa gasesti bicicleta cea mai potrivita pentru tine si asteptarile tale in materie de fitness.