7 sfaturi pentru ciclistii care vor sa evolueze

7 sfaturi pentru ciclistii care vor sa evolueze

Publicat de

în

Fie ca aspiri sa fii unul dintre cei mai buni ciclisti si sa participi la curse, sau iti place sa mergi cu bicicleta pliabila prin oras, poti aplica diferite strategii pentru a deveni un ciclist mai bun.

Daca vrei sa ai o performanta mai buna, sa fii mai eficient si mai rapid, sau pur si simplu sa ai o plimbare mai placuta si mai confortabila, citeste in continuare și aplica urmatoarele sfaturi.

1. Antreneaza-te pentru a-ti dezvolta anduranta cardiovasculara

Mersul cu bicicleta pe distante mari necesita anduranta cardiovasculara. Acest termen se refera la abilitatea ciclistului de a genera energie pentru o perioada indelungata de timp. Pentru cresterea andurantei poti incerca diferite tipuri de antrenamente, precum antrenamentul in circuit, antrenamentul Fartlek, sau cel in intervale.

2. Dezvolta-ti forta fizica

Un ciclist cu abilitati bune trebuie sa aiba forta fizica chiar daca a petrecut deja ceva timp pe bicicleta. Pentru a-ti creste abilitatea de a face un sprint la finalul unei curse, te poti antrena alergand pe scari sau facand genuflexiuni.

3. Ai grija ca bicicleta sa ti se potriveasca

Indiferent de tipul de ciclism pe care il practici, este esential pentru confortul tau sa ai o bicicleta care ti se potriveste. Daca intalnesti probleme precum dureri de spate sau de genunchi, amorteala mainilor sau un nivel neobisnuit de oboseala, este posibil ca bicicleta sa nu fie potrivita pentru tine.

Acest lucru este important nu doar pentru evitarea problemelor enumerate mai sus, ci si deoarece bicicleta potrivita iti poate creste viteza si eficienta la pedalat.

4. Nu te antrena singur

Alatura-te unui club local sau unei echipe de curse pentru a-ti imbunatati performanta. Nu numai ca vei evita plictiseala si blocarea intr-o faza de platou, ci cu siguranta vei invata de la ceilalti si strategii si tactici care iti vor fi utile atat la nivel competitiv cat si la nivel personal.

5. Nu uita sa faci stretching

Probabil ai auzit sau citit multe informatii contradictorii despre utilitatea stretching-ului si despre momentul cand ar trebui sa faci stretching. In cazul ciclistilor stretching-ul este important pentru a diminua incordarea muschilor hamstring, ai umerilor si pieptului si muschilor flexori ai soldurilor.

Aceste sesiuni de stretching, ce ar trebui efectuate, de obicei, dupa o cursa, vor ajuta la mentinerea flexibilitatii, care este afectata de natura repetitiva a pedalatului.

6. Fa si alt tip de sport

Chiar daca ciclismul este metoda principala prin care faci miscare, este important sa faci si alte forme de exercitiu fizic, atat pentru pastrarea echilibrului musculare cat si pentru evitarea accidentarilor prin uzura anumitor muschi si articulatii.

In plus, antrenamentele repetitive pot conduce la plictiseala, demotivare si burnout, si vei vedea ca progresul tau este mai lent sau chiar inexistent.

7. Odihneste-te

Fie ca iti reduci activitatea fizica la minim, dormi, faci stretching sau o sesiune de yoga, aceste perioade de repaus sunt esentiale pentru recuperare dar si pentru mentinerea nivelului tau de performanta.

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole