Mancaruri uimitoare care iti mentin parul sanatos par

Mancaruri uimitoare care iti mentin parul sanatos

Publicat de

în

Sa avem un par sanatos si frumos este visul fiecarei femei. Uneori insa parul sanatos este destul de greu de mentinut asa, doarece ne expunem zilnic la substante chimice si poluare. In plus, nu conteaza doar substantele protective pe care le aplicam pe par, ci si ceea ce mancam.

Nutritia joaca un rol cheie in cresterea parului, iar daca mancam sanatos asta va influenta in mod pozitiv parul., imbunatatindu-ne in acelasi timp si felul in care aratam zi de zi la munca.

Nutrientii pe care ii consumam ajuta la fortificarea foliculilor de par si a scalpului. Pentru a te ingriji corespunzator de firele de par, este indicat sa urmezi o dieta sanatoasa si echilibrata. Mananca alimentele potrivite si vei vedea cum parul tau va deveni mai sanatos.

Iata cateva astfel de alimente!

Carnea rosie

Carnea rosie slaba este unul dintre cele mai benefice alimente pentru prevenirea caderii parului. Acest tip de carne contine mult fier care se absoarbe usor si mentine foliculii de par in stare buna de sanatate.

Fierul permite celorlalti nutrienti sa se absoarba mai usor in foliculii de par. Contine sulf, care incurajeaza cresterea parului.

Ouale

Parul este alcatuit in principal din keratina si proteine, astfel incat o dieta bogata in protein este cel mai rapid “bilet” care incurajeaza cresterea parului.
Ouale contin o multime de vitamina B si proteine care intra adanc in radacina si foliculii de par pentru a repara si hrani firele de par. Pe langa proteine, ouale contin patru minerale importante-zinc, seleniu, sulf si fier.

Stridiile

Stridiile sunt bogate in zinc si este bine cunsocut faptul ca o dieta din care lipseste zincul poate duce in timp la pierderea parului si poate provoca de asemenea sa capeti un scalp uscat.

Parul nostru este format 97% din proteine, iar stridiile sunt bogate in proteine. De asemenea, si stridiile contin o sursa mare de fier.

Somonul

Acest peste este o sursa buna de acizi grasi omega 3 si vitamina D. Aceste substante nutritive previne pierderea parului. Somonul este de asemenea bogat in vitamina B12 si fier.

Corpul nostru nu poate produce acizi grasi pe cont propriu. Aproximativ 3 la suta din “arborele” nostru de par este alcatuit din acesti acizi grasi. Omega 3 se gaseste in membranele celurare din pielea scalpului nostru si in uleiurile naturale care pastreaza scalpul hidratat.

Tofu

Acest aliment pe baza de soia este o sursa sanatoasa de fier. Deficitul de fier duce deseori la caderea parului. Deci, daca suferi de deficienta de fier, poti alege sa consumi 18 mg de fier pe zi.

Fasolea

Fasolea contine siliciu, care este un nutrient important pentru par si previne pierderea parului. Corpul nostru foloseste siliciu pentru a absorbi vitaminele si mineralele in organism. Daca vei consuma o multime de vitamine fara sa consumi siliciu, acestea nu te vor ajuta neaparat sa ai un par sanatos.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole