In acesta articol vei afla pasii esentiali pentru montarea caramizilor aparente!
Caramida aparenta este un material de constructii folosit pentru placarile verticale de interior si exterior. Este un material prietenos cu mediul, durabil si rezistent, care infrumuseteaza fatadele asemenea caramizilor traditionale, dar la un cost mult mai bun fata de cele traditionale.
Caracteristicile esentiale are caramizilor aparente!
Pe langa functia estetica de a infrumuseta fatada, caramida aparenta are si rol de protectie, absortia scazuta de apa a caramizilor previne instalarea prafului sau a mizeriei. De asemenea caramida aparenta are rezistenta completa la foc, la inghet, precum si la spori, alge si muschi, care pot declansa alergii. Pe langa toatea acestea, caramida aparenta asigura si o izolatie fonica excelenta a peretelui. Astfel, te bucuri de o fatada eleganta si durabila multi ani, fara sa necesite intretinere sau reparatii.
Suprafata caramizilor aparente este compacta si astfel murdaria nu adera la suprafata. De asemenea, datorita absorbtiei reduse de apa, rezistenta la inghet-dezghet este nelimitata. De aceea, nu e necesara protejarea cu ulei, acestea favorizand dupa aplicare depunerea murdariei. Totusi in orase foarte poluate se pot folosi, pentru protejarea pervazelor si elementelor ornamentale, solutii hidrofuge care nu permit depunerea impuritatilor si ajuta la curatarea mai usoara a murdariei din poluare.
De ce caramida aparenta se monteaza mai usor decat caramida traditionala?
Asa cum mentionam la inceput, caramida aparenta este folosita si in interior, in scop estetic pentru pereti, imbracarea semineului sau arcade. Caramida aparenta poate crea un ambient prietenos si plin de caldura, ce scoate din anonimat proiectul tau.
Spre deosebile de caramida traditionala, caramizile aparente se monteaza foarte usor, scurtand astfel timpul de executie al proiectului tau. Totusi, trebuie sa se tina cont de cateva detalii pentru a beneficia de o fatada rezistenta timp indelungat:
1. Caramizile aparente se aplica pe suprafete solide, plane, curate, fara impuritati.
2. Caramizile aparente se pot aplica direct pe suprafete plane din beton sau pe peretele tencuit cu mortar de ciment si pe sistemele termoizolante.
3. Suprafetele cu rezistenta trebuie curatate si stabilizate pentru a fi placate.
4. Caramizile aparente nu se aplica direct pe suprafete cu aderenta slaba cum ar fi fatadele vopsite.
Montajul caramizilor aparente:
1. Pentru placarea suprafetelor cu caramizi aparente se foloseste adeziv flexibil ce va fi intins intr-un strat subtire, pe suprafata de placat, cu o gletiera cu dinti.
2. Caramida aparenta se fixeaza prin presare. In urma fixarii nu trebuie sa mai ramana bule de aer in masa adezivului. Pentru a obtine rosturi uniforme se vor fixa cativa stalpi din loc in loc si la colturi. La capat de rand si la marginea deschiderilor se va evita folosirea bucatilor mici. Se recomanda folosirea elementelor de colt.
3. Dupa ce caramida aparenta s-a uscat, incepe rostuirea. In cazul in care chitul ajunge pe suprafata placilor de caramida aprenta acesta se va indeparta usor cu o perie. Adezivii nu sunt proiectati sa reziste la umezeala, inghet-dezghet si temperaturi mari, iar rosturile le ofera protectie. Rosturile au si rol estetic. Aspectul rugos a rostului din mortar contribuie la asemanarea cu un zid de caramida.
Rezistenta si durabilitatea placarilor cu caramida aparenta depinde foate mult de respectarea pasilor de montaj si de matarialele adezive folsite. Daca lucrare este executata cu atentie si se respecta etapele placarii, durata de viata a caramizilor aparente este foarte mare.
Lasă un răspuns