Cum sa te protejezi de bacterii si virusi la sala de fitness

Cum sa te protejezi de bacterii si virusi la sala de fitness

Publicat de

în

, ,

Mersul la sala are multiple beneficii – pe langa faptul ca ai la dispozitie ajutor specializat si aparate diferite, poti simti si un sentiment de comunitate alaturi de cei pe care ii intalnesti acolo. Cu toate acestea, mersul la sala are riscurile sale, in principal deoarece este un mediu propice pentru dezvoltarea si imprastierea bacteriilor si virusilor.

Primul sfat al expertilor este si cel mai evident: mergi mai rar sau deloc la sala. In schimb, fa sport in natura, si/sau cumpara-ti echipament pentru acasa. Ai la dispozitie o multime de optiuni asa ca, fie ca alegi, spre exemplu, o bicicleta eliptica, sau alte tipuri de echipament, te poti asigura ca antrenamentul tau ramane optim si atunci cand faci sport acasa.

Daca totusi preferi mersul la sala, iata ce spun expertii despre cum iti poti proteja sanatatea:

  1. Dezinfecteaza atent toate suprafetele

Fie ca iti aduci propriul dezinfectant de acasa, fie ca il folosesti pe cel oferit de sala de fitness, dezinfectarea echipamentului este necesara mai ales in sezonul de gripa. Nu uita sa fii minutios – o sa dureze mai mult, insa sansele de a te imbolnavi vor scadea dramatic. Limitarea timpului pe care il petreci la sala scade, de asemenea, sansele de a te contamina.

  1. Uita-te atent in jur

Aparatele de fitness nu sunt singurele surse de virusi si bacterii. Fii atent la oameni care tusesc sau stranuta, sau care par sa se simta rau, si pastreaza distanta. Dezinfecteaza cu atentie orice aparat pe care il folositi amandoi, sau nu folosi respectivele aparate pentru cateva zile. De asemenea, evita sa faci sport in spatii mici, inchise si neaerisite.

  1. Evita alte obiecte oferite de sala de fitness, precum saltelele de yoga si prosoapele

Este recomandat, mai degraba, sa iti aduci propria saltea de yoga si propriul prosop, chiar daca sala de fitness are o reputatie excelenta pentru curatenia mentinuta. In cazul in care nu ai la dispozitie o saltea de yoga personala, sau faci exercitii care implica contactul mainilor cu podeaua, plaseaza un prosop intre tine si saltea sau intre tine si podea.

  1. Imbraca-te in haine curate

Dupa o sesiune viguroasa de fitness, este o idee buna sa faci dus si sa te schimbi in haine curate. Totodata, dusul poate fi si el o sursa de contaminare, iar daca vrei sa iti limitezi timpul petrecut la sala, vei vrea sa sari peste dus. Totusi, este mai bine sa te imbraci in haine curate, in loc sa petreci mai mult timp in hainele de workout.

  1. Respecta reguli de igiena de baza

Spala-te frecvent pe maini sau foloseste gel/servetele dezinfectante atat cat esti la sala, cat si atunci cand intri si iesi. Evita sa iti atingi fata, nasul, si gura in timp ce iti urmezi rutina – adu-ti aminte ca mainile tale ating tot felul de obiecte atinse de ceilalti. De asemenea, nu imparti paharul sau sau sticla ta cu apa cu ceilalti. Si, evident, daca tu te simti rau si crezi ca te paste o raceala sau gripa, evita sa mergi la sala, pentru a nu-i pune in pericol pe ceilalti.

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole