Cum sa eviti durerile de degete si incheieturi cand mergi cu bicicleta

Cum sa eviti durerile de degete si incheieturi cand mergi cu bicicleta

Publicat de

în

,

Mersul frecvent pe bicicleta, fie ea o bicicleta de munte sau una de oras, probabil iti va cauza un anumit disconfort. Insa problemelor precum degetele amortite si incheieturile dureroase ar trebui sa le dai atentie din timp, mai ales ca mainile si bratele sunt atat de importante in mentinerea stabilitatii si directiei pe bicicleta.

Degetele amortite si incheieturile dureroase se datoreaza, cel mai adresea, presiunii exercitate pe partea inferioara a palmei, si in special pe partea carnoasa din interiorul palmei, sub degetul mare. Presiunea afecteaza nervii, ceea ce duce la acea senzatie de amorteala in degete. O alta cauza este extinderea excesiva a incheieturii, sau o pozitie inconfortabila a acesteia.

Iata ce poti face pentru a evita aceste probleme:

  1. Corecteaza-ti pozitia pe bicicleta

O pozitie incorecta pe bicicleta te va determina sa iti lasi greutatea pe maini, punand presiune atat asupra incheieturii, cat si asupra palmei si degetelor. Pentru a evita aceasta situatie, incearca sa iti ajustezi pozitia astfel incat sa stai cat mai drept in sa. Mainile tale ar trebui sa fie asezate confortabil pe ghidonul bicicletei, in timp ce bratele sunt usor indoite, si umerii raman relaxati.

Unele persoane sunt de parere ca vibratiile pe care le resimti in timpul mersului cu bicicleta sunt un factor ce contribuie la aparitia problemelor la degete si incheieturi. Desi nu exista neaparat dovezi stiintifice in acest sens, daca esti ingrijorat iti poti achizitiona inserturi cu gel pe care sa le plasezi pe ghidon, si cauciucuri mai late, care absorb mai bine socurile.

  1. Exerseaza-ti zona core

Daca problemele pe care le experimentezi nu se rezolva cu corectarea pozitiei pe bicicleta, este posibil sa ai nevoie de un core mai puternic. Zona core (formata din muschii trunchiului, abdominali si cei de sustinere ai coloanei) are un rol important in ciclism, deoarece te ajuta sa iti tii corpul stabil in sa, si sa mentii bicicleta pe o directie dreapta.

Atunci cand zona core nu este suficient de puternica, esti tentat sa iti lasi greutatea partii superioare a corpului in maini, ceea ce va rezulta in acele dureri si senzatii de amorteala mentionate mai devreme.

Cateva exercitii pentru zona core potrivite pentru ciclisti sunt:

–         Plank (plansa sau scandura): din pozitia de flotare, coboara greutatea corpului pe antebrate. Mentine aceasta pozitie minim 10 secunde, ideal mai mult, in timp ce corpul il tii in linie dreapta, cu privirea indreptata spre podea.

–         Plank pe lateral: sprijina-te pe bratul drept sau stang, care formeaza un unghi drept cu solul. Mentine-ti corpul, care trebuie sa formeze o linie dreapta, in aceasta pozitie timp de 5-10 secunde.

–         Extensiile pentru spate: cu fata in jos pe o saltea, si cu picioarele si bratele extinse, ridica-ti trunchiul de la sol, apoi revino in pozitia initiala.

Daca durerile sunt semnificative, este necesar sa apelezi la un doctor. Totodata, este posibil sa nu gasesti atat de usor un specialist care sa inteleaga problemele specifice asociate ciclismului. De aceea, este cu atat mai important sa urmezi sfaturile de mai sus din timp si sa previi aparitia afectiunilor degetelor si incheieturilor.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole