Mersul pe bicicleta toamna – 8 aspecte carora sa le dai atentie

Mersul pe bicicleta toamna – 8 aspecte carora sa le dai atentie

Publicat de

în

Toamna este aproape si, odata cu ea, si vremea racoroasa si peisajele spectaculoase care te vor imbia la plimbari mai lungi cu bicicleta. Insa toamna inseamna ca te poti confrunta si cu ploi neasteptate, vreme rece, si asfalt ud sau sol noroios. De aceea, vei avea nevoie sa iti adaptezi putin obiceiurile pentru ca plimbarea ta cu bicicleta sa fie lipsita de surprize neplacute.

Iata, mai jos, 10 aspecte la care sa te gandesti inainte de urmatoarea plimbare cu bicicleta:

  1. Zile mai scurte

Indiferent daca folosesti o bicicleta pliabila sau una clasica, una de munte sau de oras, etc, vei avea nevoie sa fii atent la scurtarea zilelor, mai ales daca planuiesti plimbari lungi. Inainte de o plimbare cu bicicleta verifica orele la care rasare si apune soarele, pentru a te asigura ca nu vei fi surprins de conditii scazute de vizibilitate.

  1. Vizibilitate

Fie ca iti place sa mergi cu bicicleta seara sau noaptea, sau nu vrei sa depinzi de ora cand se lasa seara, este bine, intotdeauna, sa te mentii cat de vizibil posibil. Prin urmare, ai grija sa iti montezi lumini pe bicicleta si sa te echipezi cu imbracaminte reflectorizanta.

  1. Pericol de alunecare

Frunzele colorate ale toamnei iti vor oferi peisaje de neuitat, insa pot reprezenta si un pericol. Odata cazute pe sol, devin alunecoase, si pot ascunde diferite obstacole. Prin urmare, ai grija pe unde mergi cu bicicleta si evita, pe cat posibil, zonele cu gramezi de frunze.

  1. Planul B

Daca ai de gand ca sezonul acesta sa iti folosesti bicicleta de munte pentru o plimbare lunga, asigura-te ca vremea e de partea ta. Planuieste-ti ruta in asa fel incat sa ajungi la o altitudine mai mare atunci cand e mai cald – astfel, frigul nu te va surprinde cand ajungi sus, si vei suporta mai usor temperatura mai scazuta la coborare. Pentru ca vremea instabila iti poate strica planul initial, fa-ti un plan B cu o ruta alternativa.

  1. Protejeaza-te de umezeala

Toamna, orienteaza-te catre hainele impermeabile si incalzitoarele pentru maini si picioare. Daca esti departe de casa si incepe sa ploua, iar tu nu ai haine impermeabile, este recomandat sa te adapostesti pana cand ploaia se opreste. Altfel iti va fi destul de frig, si vei obosi mai repede, deoarece corpul tau va consuma mai multa energie pentru a te incalzi.

  1. Anvelope pentru toate sezoanele

O alta idee buna ar fi sa iti inlocuiesti anvelopele cu unele pentru toate sezoanele. Acestea sunt mai putin alunecoase si rezista mai bine la teren accidentat, dându-ți un plus de siguranță.

  1. Hidratare

Odată ce a trecut vara, probabil vei resimți mai puțin senzația de sete. Insă hidratarea este importantă în toate sezoanele, mai ales fiindcă pedalatul cere ceva efort, și te poți deshidrata cu ușurință.

  1. Ai grija de bicicleta

Trecerea la un nou anotimp este o oportunitate buna si pentru a-ti verifica si repara bicicleta. Nu uita sa o cureti dupa fiecare plimbare in care ai avut de-a face cu noroiul. In acest fel, nu vei avea surprize neplacute data urmatoare cand vei admira culorile toamnei de pe bicicleta.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole