Sunt incalzitoarele pentru anvelope o investitie buna pentru siguranta

Sunt incalzitoarele pentru anvelope o investitie buna pentru siguranta?

Publicat de

în

Oricine detine o motocicleta poate spune ca a invatat lectii grele despre piese moto. Piesele de schimb si piesele OEM variaza in ceea ce priveste pretul si calitatea. Uneori, articolele care ar trebui sa „se insurubeze” au nevoie de mai multe modificari si imbunatatiri decat daca ai construi ceva de la zero. Alteori, a face o gramada de piese non-standard sa devina atat de usor standard, pare a fi o joaca.

In spiritul de a face procesul de comandare a pieselor mai putin dureros, va prezint cateva ganduri generale care s-au dezvoltat asupra pieselor moto de-a lungul anilor dar in special o parte importanta si anume anvelopele si incalzitoarele de anvelope.

Unele piese sunt inlocuitoare, altele sunt upgrade-uri

Unele piese sunt destinate sa indeplineasca o functie din fabrica, cum ar fi o garnitura de evacuare. Acestea arata si actioneaza in general ca piesele OEM pe care sunt destinate sa le inlocuiasca, deci este corect sa ne asteptam sa se comporte ca piese OEM. Cu toate acestea, in special in cadrul pieselor de schimb pentru motociclete, o mare parte din piesele disponibile sunt destinate sa schimbe caracteristicile de performanta ale motocicletei tale.

Unele parti sunt destinate exclusiv curselor sau calatoriilor de distante lungi. Utilizarea unei anvelope slick pe strada iti poate oferi performante reduse, impreuna cu o probabilitate mai mare de prabusire. Insa folosita ca un slick de curse va schimba drastic performanta. O sa prinda ca o nebunie pe trotuarul curat si uscat – in detrimentul unei aderente groaznice pe vreme umeda si a unei longevitati teribile, fara a mentiona un timp de incalzire care il va face mai mult sau mai putin inutilizabil pe strada.

Daca te-ai intrebat vreodata daca ai nevoie de incalzitoare pentru anvelope pentru motocicleta ta, exista o singura intrebare pe care ar trebui sa o ai in cap: strada sau cursa?

Exista un raspuns usor aici: daca calatoresti cu anvelope legale de strada, nu ai nevoie de un incalzitor. Anvelopele tale sunt proiectate sa functioneze foarte bine la rece si se vor incalzi singure pentru a rula poate putin mai bine odata ce ai parcurs cateva mile.

Dar pentru cineva caruia ii place sa se aventureze cu motocicleta, intrebarea devine putin mai complicata.

cauciucuriPractic, cauciucul rece este foarte diferit de cauciucul cald. La anvelopele de strada, cauciucul rece este fragil si alunecos, in timp ce cauciucul cald este flexibil si lipicios.

Evident, iti vei dori caracteristicile nr.2 – ceea ce permite ca anvelopele sa se adapteze la forma drumului, oferind un plasture de contact mai mare, iar cauciucul cald al acestui plasture de contact prinde trotuarul mai bine decat cauciucul rece si fragil.

Exista doua modalitati de a obtine un cauciuc cald – poti incalzi cauciucul timp de cateva ture sau incalzindul la temperatura de functionare (de obicei putin sub 200 grade Fahrenheit) folosind echivalentul unei paturi electrice.

In plus: Conducerea unei anvelope de curse inainte de a fi calda poate duce la ceea ce este cunoscut sub numele de lacrima rece, ca fisuri de cauciuc rece si fragil. Inutil sa spun ca e rau. De asemenea, poate dura patru pana la sase ture inainte ca o anvelopa rece sa atinga temperatura de functionare. Aceasta poate fi intreaga ta zi de plimbare sau cel putin suficient timp ruland pe anvelope neoptimale.

Concluzia este ca daca esti genul caruia ii place sa se aventureze pe sosele, da – incalzitoarele pentru anvelope sunt o piesa moto esentiala in setul de instrumente . Insa nu la fel de folositoare pentru cei ce nu isi forjeaza motocicleta.

Motor MotoCu pregatirea de rigoare si echipamentul potrivit, mersul cu motocicleta in timpul iernii poate fi la fel de distractiva ca in timpul verii. De fapt, poate fi chiar mai placut.

O plimbare pe timp de iarna nu este doar o provocare, ci poate fi o buna deviere sezoniera de la plimbarile de vara calde si cu multa transpiratie. Daca ti-ai stabilit traseele pentru iarna si ai investit cele necesare in piese moto, vei avea parte de ture sigure si atractive.

Ai sfaturi pe care vrei sa le afle si altii? Distribuie in comentarii; cu cat mai multe sfaturi, cu atat mai in siguranta vom fi cu totii!

 

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole