Ce trebuie sa faceti inainte de a scrie un ADVERTORIAL

Ce trebuie sa faceti inainte de a scrie un ADVERTORIAL?

Publicat de

în

Publicitatile sunt reclame platite de lunga durata, prezentate ca articole informative – de unde si numele, un amestec de „reclama” si „editorial”.

In versiunile online tiparite si actuale online, acestea se potrivesc cu aspectul, perceptia si functia mediului in care sunt gazduite, astfel incat sa nu arate cu adevarat ca reclame.

Executate bine, reclamele ofera valoare publicului tinta, in timp ce vand si un produs sau serviciu. Sunt o piesa de marketing de continut care imprumuta credibilitatea site-ului pe care sunt publicate (daca sunt „reclame native”) sau promovate (daca locuiesc pe alte site-uri).

Advertorialele isi au si ele criticile. Acestea sunt adesea combinate cu alte tactici jignite, cum ar fi e-mailurile reci si ferestrele pop-up. S-ar putea sa spunem ca nu ne plac si sunt prosti, dar pot functiona.

In acest articol, ne aruncam in advertoriale – ceea ce pot face si ce nu pot face si cum sa o faca corect.

Ce probleme pot rezolva reclamele publicitare?

Reclamele sunt o piesa de PR despre steroizi, asemanatoare cu prezentarea produsului sau companiei dvs. catre un jurnalist si obtinerea unei scrieri favorabile (dar plata pentru privilegiu).

De asemenea, acestia pot ridica slabiciunea daca observati o scadere a rentabilitatii anunturilor grafice, daca doriti sa ajungeti la consumatorii specializati sau daca doriti sa cresteti gradul de cunoastere a marcii sau a produselor.

Comparativ cu anunturile grafice traditionale de pe site-urile relevante, reclamele au trei trasaturi unice:

  • lacuna pentru a depasi blocantii publicitari;
  • modalitate de a creste implicarea fata de anunturile grafice;
  • Mai mult spatiu pentru a vinde cumparatori potentiali pe produsul dvs.

Ce trebuie sa faceti inainte de a va scrie reclama

Pentru a atinge semnul publicitar, trebuie mai intai sa stiti pe cine vizati.

  1. Gasiti site-ul potrivit pentru publicul dvs. tinta.

Publicul tinta va va ajuta sa determinati ce site-uri sunt cele mai bune pentru publicitatea dvs. (Iata cum va puteti identifica publicul tinta.)

Daca nu ajungeti la persoanele potrivite, anuntul dvs. va esua, oricat de bun ar fi. Diferite platforme de anunturi native lucreaza cu diferiti editori; Antreprenorul [1]detaliaza mai multe platforme care publica sau se leaga de reclame pe o serie de site-uri.

Cand alegeti site-ul sau platforma potrivita, intrebati:

  • Cat de mare este publicul site-ului?
  • Care sunt datele demografice si psihografice ale publicului?
  • Dupa ce ati gasit platforma sau site-ul potrivit, identificati ce a reusit in trecut.
  1. Identificati continutul de succes pe acel site.

Un anunt publicitar bine plasat vizeaza deja un public relevant pe un site respectat. Inainte de a crea continutul publicitar propriu-zis, stiti ce continut editorial si publicitar a functionat bine in trecut.

Iata cateva intrebari de luat in considerare:

  • Ce tip de continut a obtinut cele mai multe distribuiri sau linkuri?
  • Care sunt atributele continutului respectiv (de exemplu, lungime, imagini, videoclip etc.)?
  • Ce continut prezinta un site sau o platforma in studiile lor de caz publicitare?
  • Nu este nevoie sa reinventati roata – si acest lucru, avand in vedere costurile, este riscant.
  1. Estimarea costurilor de publicare.

Cu reclamele publicitare, veti obtine ceea ce platiti. Costul fluctueaza in functie de editor, format, integrare si automatizare. De obicei, site-urile web cu mai multa autoritate si pozitiile publicitare mai bune sunt mai scumpe.

Puteti cumpara proprietati imobiliare de pe un anumit site sau puteti plati pentru a include link-uri catre reclamele dvs. publicitare ca „continut recomandat”.

Potrivit Harvard Business Review:

In medie, costul unei campanii de publicitate native pentru editorii de stiri de top a fost de 54.014,29 USD. (Pentru editorii de nivel inferior, pe care i-am clasificat ca avand o autoritate de domeniu mai mica de 80, costul scade la o medie cuprinsa intre 70 $ si 8.000 $. In scopuri de definitie, procesul pentru o singura campanie include generarea de idei, cercetarea conceptuala, proiectarea activelor si – pasul final – promovarea.

Moz [2]a catalogat cheltuielile minime necesare editorilor de top pentru a produce campanii de publicitate native pentru marci: costuri estimate pentru publicare pe diferite puncte de vanzare.

MOZ cheltuieli minime necesare editorilor de top

Ad Age [3]estimeaza ca publicarea nelimitata BrandVoice Elite pe Forbes costa aproximativ 75.000 USD pe luna, cu un minim de patru luni. Povestile BrandVoice se ridica la 50.000 de dolari, care includ patru povesti platite pe o perioada de doua luni.

In plus fata de optiunile de mai sus, multe publicatii si parteneri publicitari permit anunturi in-feed optimizate special pentru consumul de social media.

Ce vei primi pentru toti acei bani? Ar fi bine sa stiti inainte sa o cheltuiti.

  1. Estimati vizibilitatea asteptata.

Buzzfeed impartaseste studii de caz pentru companii care ruleaza reclame pe platforma lor. Intr-un studiu de caz, Cisco a cautat sa creasca gradul de constientizare in randul intreprinderilor mici si mijlocii.

Au lansat doua videoclipuri care ii prezentau pe proprietarii de afaceri jucand un joc din „Ati prefera: editia pentru afaceri”, cu intrebari relevante despre obstacolele din afaceri, bucuriile si dilemele de birou. In plus, au lansat un articol intitulat „13 secrete, proprietarii de afaceri nu-ti vor spune niciodata”, care vizeaza proprietarii de intreprinderi mici.

Atat videoclipurile, cat si articolul se potriveau cu tonul usor al platformei Buzzfeed – divertismentul era in prim plan.

Buzzfeed  Total Program Engagements

Concluzie

Advertorialele permit specialistilor in marketing sa spuna o poveste, sa ofere valoare si sa pre-vanda un public. Daca scrieti un anunt publicitar, furnizati mai intai valoare – spuneti o poveste, aratati avantajele si apoi livrati oferta dvs.

In cele din urma, reclamele sunt un canal de distributie potential pentru continutul dvs. La fel ca orice alt canal, succesul depinde de echilibrarea nevoilor cititorilor dvs. cu valoarea pentru afacerea dvs.

Resurse:

[1] https://www.entrepreneur.com/article/289976

[2] https://moz.com/blog/roi-content-marketing-vs-native-advertising

[3] https://adage.com/article/advertising-online/forbes-media-expands-native-advertising-service/299707

 

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole