Biliardul – un sport nu numai distractiv, dar si util

Biliardul – un sport nu numai distractiv, dar si util

Publicat de

în

Atunci cand ne gandim la biliard, il asociem, de obicei, cu mersul in oras, cu timpul petrecut cu prietenii, si cu competitiile prietenoase dar pline de suspans. Insa, pe langa faptul ca este o activitate distractiva, biliardul are si anumite beneficii asupra mintii si corpului.

Citeste mai jos pentru a afla care sunt acestea:

  1. Iti mentine mintea agera

Pentru a fi chiar si un jucator mediocru de biliard, este nevoie sa inveti tot soiul de lucruri, de la cum sa tii tacul, cum te pozitionezi langa masa de biliard, cum sa tintesti, cum sa lovesti bila etc. Aceste aspecte ale jocului se invata in timp, jucand si ajustand pozitii, miscari, forta cu care lovesti bila si alte mici detalii pe care creierul tau le calculeaza in fiecare secunda.

O minte activa este o minte sanatoasa, prin urmare biliardul ar putea sa fie una dintre modalitatile prin care iti imbunatatesti capacitatile cognitive.

  1. Iti imbunatateste concentrarea

Un jucator bun stie sa se concentreze chiar si in spatii cu mult zgomot si cu adversari care incearca sa il distraga. Insa aceasta abilitate se dezvolta in timp, jucand.

In timp ce joci, creierul tau invata sa fie din ce in ce mai eficient in izolarea detaliilor importante despre joc de informatiile irelevante pe care le primeste din mediul inconjurator.

Acest proces de invatare garanteaza o mai buna concentrare atat cand joci biliard, cat si cand faci alte lucruri.

  1. Te ajuta sa te coordonezi mai bine

Jucand biliard frecvent iti vei imbunatati mai ales coordonarea mana-ochi. Aceasta abilitate o vei putea folosi nu numai in timpul jocului de biliard, ci si in alte sporturi dar si in viata de zi cu zi.

  1. Te ajuta sa te mentii in forma

Un program de fitness este dificil de mentinut si, in zilele noastre, cand toti suntem ocupati, este posibil sa simti tentatia de a renunta la o sesiune de fitness pentru o iesire cu prietenii.

Insa daca joci biliard nu vei fi complet sedentar, si vei consuma o buna parte din caloriile consumate in timpul unei iesiri in oras.

  1. Te ajuta sa iei decizii mai bune

Jocul de biliard presupune destul de multa analiza, si presiunea de a lua decizii cat mai bune. Pentru ca acest lucru sa se intample, este nevoie sa gandesti cu calm si rabdare.

In timp, vei invata sa fii mai atent, mai calm, si sa iti controlezi mai bine emotiile atunci cand esti pus in fata unei situatii stresante.

  1. Reduce stresul si iti ofera un stare de spirit mai buna

O componenta importanta a jocului de biliard este socializarea, un aspect vital pentru sanatatea noastra mintala.

Un joc de biliard cu prietenii poate fi ceea ce te scoate dintr-o stare proasta, te face sa te simti mai putin singur, si te ajuta sa ramai sanatos, mai ales in perioadele mai ocupate sau stresante din punct de vedere emotional.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole