Un ghid pentru construirea încrederii clienților prin puterea designului images

Un ghid pentru construirea încrederii clienților prin puterea designului

Publicat de

în

, , , , ,

Acest articol a fost scris de Sorin, CEO Manager SorinDesign. Dacă doriți să faceți următorul pas în afacerea dvs., vă încurajăm să vizitați SorinDesign.Ro, propulsat de SorinAlmaDesign.

Deci, ați dezvoltat un produs revoluționar care a adunat o tracțiune excelentă înainte de lansare. De asemenea, ați găsit probabil o echipă strălucitoare care crede în produsul dvs. și care nu va lăsa nici o piatră neîntreruptă pentru a-l lansa.

S-ar putea să fi construit chiar și o strategie robustă de marketing pentru a începe să vă promovați produsul. Dar este suficient pentru a vă asigura că produsul dvs. generează veniturile dorite? Va reuși afacerea dvs. să înflorească?

Nu vă faceți griji, nu avem intenția de a vă lăsa pe un cliffhanger. După ce ați câștigat mai mult decât un oftat satisfăcător de ușurare, s-ar putea să vi se ierte că ați crezut că cea mai importantă lucrare s-a încheiat.

Dar, dacă lansați un produs complet nou, potențial de la o marcă necunoscută, le cereți consumatorilor să facă un salt enorm de încredere în a avea încredere în voi.

Și, la fel ca orice relație, încrederea clienților nu este de obicei distribuită în mod liber (mai ales atunci când te simți fantomatic – nu scrii din experiență aici).

Designul este primul lucru pe care îl vede consumatorul atunci când se uită la marca dvs. Designul completează toate spațiile libere pe care cuvântul scris le pierde, comunică personalității mărcilor, valorilor și identității generale publicului.

Designul este de neprețuit pentru toate activele dvs. de marketing; când este realizat eficient, vă diferențiază de ligi de concurenți. Alegerile pe care le faceți în ceea ce privește designul mărcii dvs. pot stabili conexiuni emoționale de lungă durată cu consumatorul țintă, totuși le poate înstrăina total.

În timpul acestui articol, vă vom prezenta cele mai simple moduri de a stabili încrederea clienților utilizând designul. Dar, mai întâi, să analizăm de ce contează în primul rând încrederea clienților.

De ce contează încrederea clienților?

Pe piața concurențială actuală și orientată spre consumatori, potențialii dvs. clienți sunt răsfățați pentru alegere.

Chiar și pentru ceva la fel de simplu ca să savurezi o ceașcă de ceai de mentă. Există o mulțime de opțiuni de marcă și nu include nici măcar frunze libere sau proaspete. Cum poți convinge pe cineva să-ți aleagă ceaiul dacă nu a mai auzit de el?

Presupunând că ceaiul tău este destul de fenomenal, cum îi convingi să continue să se întoarcă la tine când sunt atât de mulți alți ceai care joacă terenul?

Răspunsul este – alături de păstrare și loialitate – încrederea clienților.

1. Încrederea determină conversiile

Nu puteți construi o afacere de succes fără a câștiga și a susține încrederea clienților potențiali și existenți. Acest lucru este cu atât mai important cu cât conduceți o afacere online și nu aveți mijloacele necesare pentru a comunica direct cu consumatorii.

Încrederea este factorul cheie care vă ajută să convertiți vizitatorii site-ului în clienți potențiali și clienți activi în clienți. Vă ajută să vă ridicați deasupra concurenților și încurajează consumatorii să ofere șansa mărcii dvs.

2. Creșterea retenției

În mod ideal, clienții dvs. vor reveni în continuare la dvs. pentru a cumpăra mai multe produse / upgrade-uri. Obținerea încrederii clienților dvs. existenți este esențială pentru păstrarea lor, deoarece vă ajută să construiți o relație puternică și durabilă cu ei.

Acest lucru este deosebit de important, având în vedere că costul achiziționării unui nou client este de cinci ori mai mare decât cel al păstrării unui client existent.

3. Îmbunătățirea loialității

De asemenea, crește loialitatea și transformă clienții în avocați devotați, care pot fi imens atunci când vă stabiliți marca ca autoritate a industriei și o distingeți de concurenți.

Dacă aveți o rețea de clienți fideli care le spun tuturor prietenilor lor cât de mare sunteți, este probabil ca popularitatea dvs. să crească.

La rândul său, acest lucru vă ajută să atrageți mai mulți clienți plătitori și să vă creșteți în continuare veniturile.

Pe piața concurențială actuală, simplificarea priorității încrederii clienților nu mai este o opțiune.

Fiecare aspect al afacerii dvs., de la dezvoltarea de produse și marketing la vânzări și asistență pentru clienți, ar trebui să se concentreze pe consolidarea încrederii.

Abate de la această abordare și riști să rămâi în urmă.

Deci, cum cresti încrederea clienților?

Când vă gândiți să construiți încrederea clienților, marketingul de conținut și optimizarea motoarelor de căutare sunt două dintre primele lucruri care vă vin în minte.

Mai mult, este de la sine înțeles că conținutul semnificativ, valoros, precis și bine optimizat este esențial pentru a vă consolida reputația, autoritatea și, în cele din urmă, încrederea.

Cu toate acestea, este la fel de crucial să prezentați conținutul într-o manieră care să arate profesional și plăcută din punct de vedere estetic pentru clientul dvs. țintă.

Efectul de estetică

„Efectul de utilizare estetică” este un termen inventat de Grupul Nielsen Norman în 2017.

Pur și simplu, afirmă că lucrurile plăcute din punct de vedere estetic sunt percepute ca fiind mai ușor de utilizat și mai valoroase decât lucrurile aparent „urâte”.

Cu alte cuvinte, lucrurile frumoase generează răspunsuri emoționale pozitive și chiar ajută la mascarea problemelor de utilizare.

Acum, gândiți-vă la efectul estetic de utilizare în contextul site-ului dvs. web. Dacă este atrăgător din punct de vedere vizual, consumatorii îl vor percepe ca fiind ușor de utilizat.

La rândul său, acest lucru îi va face să vă vadă site-ul web ca fiind valoros și de încredere. Este firesc ca consumatorii să creadă că, dacă un brand a investit într-un design bun, este mai puțin probabil să ajungă să-și înșele clienții; le atrage imediat atenția și le insuflă credință.

Acestea vor fi chiar mai tolerante la orice probleme minore de utilizare a design-urilor sau produselor dvs. digitale. Cu toate acestea, dacă acum vizualizați un design neîndemânatic pălmuit pe conținut, platforme sau produse de marcă, vă puteți imagina cum acest lucru ar realiza foarte puțin în afară de a cânta utilizatorilor note dulci și neprofesionale.

Un punct cheie de reținut: funcționalitatea este la modă. Estetica site-ului / produsului dvs. trebuie să fie în concordanță cu scopul acestuia. Dacă creați un produs cu aspect extraordinar care nu funcționează eficient, nu există premii pentru a ghici cui / unde se vor adresa consumatorii dvs. (indiciu: nu sunteți dvs.).

La fel, un site cu aspect minunat, cu conținut mediocru și / sau plagiat, nu este combinația de vis pentru a obține rate de conversie ridicate. Informațiile de calitate trebuie să fie combinate cu un design remarcabil pentru a comunica eficient cu publicul.

Cu alte cuvinte, un design vizual excelent îmbunătățește valoarea percepută și gradul de utilizare a mărcii dvs. Vă influențează reputația și este esențial pentru a face o primă impresie excelentă asupra consumatorilor țintă.

Dar ce zici de tehnicile de proiectare? Cum le puteți folosi pentru a vă spori imaginea de marcă și pentru a inspira încrederea clienților?

Folosind designul pentru a inspira încredere

Indiferent de reprezentantul ei rău, judecarea unei cărți după coperta sa este profund umană. Site-urile web și produsele proiectate frumos și adecvat inspiră un răspuns emoțional pozitiv consumatorilor țintă, fără de care este imposibil să stimulezi conversia.

Cu atât de multe elemente implicate, inclusiv culoare, fonturi și imagini, cum o faceți corect?

1. Arată că îți pasă

Primul pas al creării unui design de înaltă conversie și de încredere este să vă asigurați că clienții dvs. se simt apreciați și îngrijiți. Cu alte cuvinte, trebuie să le împuterniciți punându-le nevoile pe primul loc și creând o experiență perfectă pentru clienți.

Chiar dacă oferiți asistență pentru clienți de top pe diverse canale, trebuie să vă asigurați că este ușor accesibil vizitatorilor.

De asemenea, ar trebui să le permiteți clienților să găsească cu ușurință pe site-ul dvs. informații cheie despre prețurile produselor și politicile companiei. Includerea unei baze de cunoștințe accesibile sau navigabile sau a unei secțiuni de resurse pe site-ul dvs. web este o idee foarte bună.

La fel, vă puteți optimiza designul produsului pentru a ajuta utilizatorii / clienții să exploreze diferite caracteristici și să le utilizeze la maximum. Dacă le oferiți videoclipuri explicative și tutoriale, asigurați-vă că utilizatorii le pot găsi în doar câteva clicuri.

2. Prioritizează transparența

Consumatorii de astăzi au toleranță zero față de mărcile care încearcă să-și ascundă politicile de confidențialitate sau au condiții de plată și de expediere dubioase.

Odată cu „știrile false” și schimbările climatice care bântuie o mare parte din climatul nostru actual, mărcile încep să dețină impacturile lor sociale și de mediu individuale.

Cu cât este mai dificil să localizați aceste informații pe site-ul dvs. web, cu atât consumatorii sunt mai susceptibili să nu aibă încredere în marca dvs.

De aceea, este esențial să vă asigurați că elementele de design utilizate pentru toate activele dvs. de marketing ar trebui să faciliteze transparența.

Chiar dacă ați elaborat deja politici prietenoase cu clienții, un design eficient vă va ajuta să aduceți aceste politici în prim plan.

La rândul său, acest lucru va insufla credință vizitatorilor site-ului web pentru prima dată, precum și clienților potențiali activi care intenționează să facă o achiziție.

Gânduri finale

Stabilirea încrederii clienților este unul dintre cele mai importante aspecte ale construirii unei afaceri de succes. Este esențial pentru stimularea conversiei, păstrarea clienților și amplificarea veniturilor.

În absența încrederii, nu puteți construi o relație puternică și loială cu clienții potențiali și existenți.

Designul joacă un rol cheie în crearea percepției unui brand de încredere. Este mai probabil ca un produs sau un site web proiectat estetic să fie perceput ca fiind valoros și ușor de utilizat.

Un design excelent vă ajută să vă consolidați reputația și autoritatea și creați o imagine de marcă consistentă pe diferite platforme.

Designul se dovedește, de asemenea, esențial în prezentarea părții umane a mărcii dvs. și în stabilirea unei conexiuni personale cu consumatorii țintă.

În cele din urmă, acest lucru sporește încrederea clienților și, în cele din urmă, duce afacerea dvs. la înălțimi mai mari: credeți-mă.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole