Avantaje si dezavantaje ale unei biciclete pliabile

Avantaje si dezavantaje ale unei biciclete pliabile

Publicat de

în

Te intereseaza o bicicleta pliabila insa nu esti sigur/a daca este solutia potrivita pentru tine si bugetul tau? Sa exploram acest subiect.

Atunci cand se vorbeste despre bicicletele pliabile, se spune adesea ca au adus industria la un nivel complet nou in ceea ce priveste transportul convenabil si ecologic.

Bicicletele pliabile sunt foarte populare deoarece sunt usor de transportat si, in majoritatea cazurilor, simplu de pliat si manevrat. Bineinteles, acest lucru nu inseamna ca biciclete pliabile sunt un tip de transport perfect. Exista anumite probleme potentiale cu bicicletele pliabile insa, cunoscandu-le in prealabil, cu siguranta le vei putea evita pentru a avea o experienta complet pozitiva cu bicicleta pliabila.

Iata care sunt aceste potentiale probleme:

Reparatiile pot fi mai scumpe

Costurile de reparare ale bicicletelor pliabile pot fi putin mai mari in comparatie cu bicicletele standard. Daca bicicleta are nevoie de reparatii, este preferabil sa apelezi la serviciile unui atelier specializat pentru ca astfel te vei asigura ca problemele bicicletei sunt remediate de profesionisti.

Mai multe componente care se pot strica

Mai multe piese mici sunt proiectate pentru a oferi acestor biciclete pliabile o forma si o pozitie adecvata. Dar tocmai aceste piese sunt motivul pentru care bicicletele pliabile pot fi mai vulnerabile la uzura. Insa nu este o regula ca bicicletele pliabile sa se strice mai des din pricina componentelor. Mai degraba, acest lucru depinde de cata grija ai de bicicleta.

Pot fi mai lente

Bicicletele pliabile nu sunt lente, dar pot fi numite lente in comparatie cu bicicletele de sosea. Daca pretuiesti viteza mai mult decat confortul utilizarii, cel mai probabil bicicletele de sosea sunt o optiune mai buna.

Chiar daca poti intalni anumite probleme cu bicicletele pliabile, in general avantajele intrec aceste probleme:

Securitate

Pentru multi biciclisti care locuiesc in oras, posibilitatea de a li se fura bicicleta este o sursa continua de stres. In timp ce o bicicleta clasica nu iti ofera posibilitatea de a o aduce la birou sau in casa, o bicicleta pliabila este usor de depozitat in spatii mici si mai usor de mentinut in siguranta.

Calitate

Preconceptia ca bicicletele pliabile nu sunt la fel de calitative ca bicicletele obisnuite este cat se poate de falsa. Exista multi producatori de biciclete care produc biciclete pliabile de inalta calitate.

Usor de pliat

Bicicletele pliabile sunt proiectate pentru a fi pliate. In timp ce fiecare companie adopta o abordare diferita a designului sau pliabil, toate metodele de pliere sunt usor de invatat si rapid de realizat.

Compacte

Fiecare companie de biciclete are un design si o metoda diferita pentru a-si plia bicicletele, dar rezultatul final este acelasi. Bicicletele pliabile sunt facute pentru a transforma o bicicleta complet functionala intr-un obiect de dimensiuni reduse.

Usor de transportat

Bicicletele pliabile au deschis posibilitatea de a face naveta cu bicicleta pentru mii de oameni. Unul din avantajele bicicletelor pliabile este ca le poti plia pentru a le aduce la bordul unui taxi, autobuz, tren sau metrou din apropiere.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole