Mituri despre bicicleta pliabila

Mituri despre bicicleta pliabila

Publicat de

în

Pe masura ce oamenii devin din ce in ce mai preocupati de protejarea mediului, metodele de transport alternativ, nepoluante, au devenit o alegere din ce in ce mai populara. Printre aceste metode de transport se numara si bicicleta si, mai precis, bicicleta pliabila, deoarece ofera si mai multe avantaje practice fata de o bicicleta obisnuita.

Cu toate acestea, exista si multi sceptici care nu considera ca bicicleta pliabila este usor de folosit, ca poate fi avantajoasa din punct de vedere financiar, sau ca este altceva decat un moft trecator.

Insa modelele de bicicleta pliabila au evoluat destul de mult de la inceputurile lor, si multe dintre preconceptiile despre bicicletele pliabile nu mai sunt valide (daca au fost vreodata!).

Iata cateva mituri despre bicicleta pliabila si adevarul din spatele lor:

  1. Este dificil de pliat si transportat

O bicicleta pliabila este convenabila, in primul rand, datorita plierii. Mecanismele de pliere sunt, in majoritatea cazurilor, usor de utilizat si dimensiunile bicicletei sunt reduse destul de mult. Pentru ca materialele din care sunt confectionate multe dintre aceste biciclete sunt destul de usoare, nu vei avea probleme nici cu transportul lor si astfel, iti vei putea lua bicicleta cu tine in metrou, in taxi, la birou, si chiar in vacanta.

  1. Are un pret piperat

Cu toate ca este posibil ca o bicicleta pliabila sa ceara o investitie usor mai ridicata decat una clasica (chiar daca o gasesti la reducere), de cele mai multe ori preturile nu sunt mari pentru o persoana cu venituri medii. Cu siguranta vei obtine un produs mai calitativ decat o bicicleta clasica, la mana a doua si, pe termen lung, vei economisi si banii dati pe abonamente la transportul in comun sau pe combustibilul pentru masina.

Un alt avantaj financiar poate fi posibilitatea de a lua bicicleta cu tine in vacanta, chiar daca vei calatori cu avionul. In multe cazuri acest lucru nu necesita plata unor taxe suplimentare, atata timp cat te asiguri ca bicicleta are dimensiunile si greutatea corespunzatoare, in conformitate cu regulile impuse de compania aeriana cu care calatoresti.

  1. Nu ai prea multe optiuni

Astazi, pe piata vei gasi o mare varietate de modele de biciclete pliabile, cu dimensiuni si greutati variabile si cu preturi pentru toate buzunarele.  Pentru ca tehnologia constructiei lor a avansat, bicicletele pliabile sunt la acelasi nivel cu cele clasice si, de multe ori, chiar superioare.

Daca vrei ca bicicleta sa fie cat mai compacta, spre exemplu, poti alege o bicicleta cu un sistem mai complex de pliere si cu roti mai mici. Totodata, ai si multiple optiuni pentru un aspect mai deosebit, daca vrei ca bicicleta ta pliabila sa atraga atentia printr-un design aparte.

  1. Nu este capabila sa prinda viteza si sa urce la deal

Pentru ca bicicletele pliabile au roti mai mici, multi oameni cred ca nu sunt capabile sa sustina viteza si urcarea. Insa constructia majoritatii bicicletelor pliabile este gandita in asa fel incat bicicleta sa compenseze pentru diferentele fata de o bicicleta obisnuita.

În colaborare cu sisteme fotovoltaice

Image by juanmamontero / Pixabay

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole