8 strategii care te ajuta sa faci mai multa miscare

8 strategii care te ajuta sa faci mai multa miscare

Publicat de

în

,

Cu totii stim ca, practicata regulat, miscarea este baza unui stil de viata sanatos. Insa stilul de viata confortabil pe care multi dintre noi ni-l permitem in societatea de azi nu promoveaza miscarea, ba dimpotriva. De asemenea, multi oameni simt ca miscarea nu le face placere.

Indiferent de circumstantele sau scuzele noastre, miscarea ramane importanta, pentru ca numai astfel putem sa ne mentinem sanatosi. Daca te numeri printre persoanele descrise mai sus, iata cateva strategii pe care sa le aplici pentru a face mai multa miscare:

1. Creeaza-ti un obicei simplu

Poate nu esti genul de persoana care sa planifice un intreg antrenament de 30-40 de minute, insa cu siguranta poti incepe usor, cu un obicei extrem de simplu.

De exemplu, ia-ti angajamentul sa faci 10 flotari sau 10 genuflexiuni pe zi. Sau cumpara o bicicleta fitness pentru 10 minute de pedalat pe zi. Vei observa rapid progresul in forta fizica si astfel, te vei simti incurajat sa cresti dificultatea antrenamentului.

2. Mergi pe jos dupa cina

Acesta este un alt mod de a-ti crea un obicei simplu: in fiecare seara, dupa cina, fa o plimbare de 20 de minute, indiferent de vremea de afara. Nu numai ca vei avea o digestie mai buna, dar iti vei imbunatati si starea de spirit.

3. Fa miscare cu prietenii

Poate ca prietenii tai nu vor fi interesati sa mergeti la sala impreuna, sau sa faceti yoga in parc insa tot puteti face miscare impreuna. In loc sa iesiti la terasa sau la restaurant, faceti o plimbare.

4. Viziteaza toate parcurile si atractiile turistice

O modalitate buna de a diversifica modurile in care faci miscare este sa vizitezi cat mai multe parcuri si atractii turistice din zona ta. Dedica ocazional si cate un weekend acestei activitati, si viziteaza obiective turistice mai indepartate.

5. Alege o activitate sau un element „trigger”

O activitate sau un element „trigger” iti semnaleaza ca este cazul sa faci putina miscare. Un trigger poate fi, spre exemplu, o reclama la televizor – moment in care poti face cativa pasi pe loc, 10 genuflexiuni, orice iti pune sangele in miscare. Alte triggere pot fi: momentul cand vrei o gustare, cand te plictisesti, cand te simti stresat etc.

6. Danseaza

Care este muzica ta preferata? Sau postul de radio preferat? Gaseste un mod de a asculta muzica pe care sa poti dansa, fie ca faci acest lucru in sufragerie sau ca te inscrii la un curs de dans.

7. Imparte pauza de masa in doua

O pauza de masa clasica dureaza, in general, o ora. Insa sa luam masa nu dureaza, de fapt, o ora. Dupa ce mananci pranzul, fa o plimbare.

8. Fa-ti cumparaturile mai departe de casa

Daca locuiesti intr-un oras aglomerat, probabil ai un supermarket foarte aproape de casa. Pentru a face mai multa miscare, localizeaza o piata la 20-30 de minute departe de casa si cumpara de acolo legume si fructe proaspete.

Sursa imagine Arek Adeoye / Unsplash

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole