9 lucruri de investigat atunci cand cumperi un scuter folosit

9 lucruri de investigat atunci cand cumperi un scuter folosit

Publicat de

în

Exista o multime de motive pentru a cumpara un scuter nou, cum ar fi linistea sufleteasca, optiunile de finantare, garantiile si asistenta rutiera. Daca acestea sunt puncte de vanzare majore pentru tine, atunci ar trebui sa planifici o vizita la magazinul local de scutere sau o cautare aprofundata pe Google.

Dealerele reprezinta o oprire excelenta in cautarea unui scuter folosit. Adesea au la dispozitie cateva modele second hand si va pot oferi o scadere buna a ceea ce va te poti astepta de la scuterul folosit. Unele reprezentante ofera chiar si o garantie interna pentru scutere uzate.

Cealalta oprire este internetul. OLX, Facebook Market Place, si altele sunt toate site-uri bune pentru achizitionarea unui scuter second hand. Daca gasesti un scuter care se afla in gama si pretul tau, exista cateva lucruri cheie de luat in considerare, chiar inainte de a ajunge la vanzator:

  1. Are un titlu curat si clar?

Daca raspunsul este nu, ar trebui sa te pregatesti pentru unele dureri de cap. Este posibil sa ai mai putine probleme la obtinerea acesteia / inregistrarea si asigurarea.

  1. Functioneaza?

Daca raspunsul este nu, solutia poate fi la fel de simpla ca o curatare  sau o noua bobina de aprindere. Remedierea ar putea insemna, de asemenea, ca ai nevoie de un arbore cotit complet nou instalat. Chiar daca functioneaza, este posibil sa aiba nevoie de cateva piese scuter.

  1. De cat timp sta?

Daca in imagini arata foarte prafuit, sansele sunt ca raspunsul sa fie „Foarte lung”. Nefolosinta nu este buna pentru un scuter, mai ales daca nu a fost pregatit inainte de a fi depozitat. S-ar putea sa aiba nevoie de o baterie noua, un carbohidrat curat, curatat de combustibil si anvelope noi.

  1. Mai sunt disponibile piese pentru acesta?

Daca raspunsul este „nu”, este posibil sa nu cauti suficient de mult. Sau verifica cu un specilist. Poti obtine in continuare piese pentru majoritatea scuterelor vechi si cam pentru orice scuter care a iesit in ultimii 10 ani. Piesele de schimb ale corpului sunt dificile. Daca la scuterul la care te uiti lipsesc o gramada de panouri ale caroseriei, probabil ca a fost implicat intr-un accident; b) implicat intr-un proiect „personalizat” defect la care proprietarul a renuntat sau c.) Furat .

  1. Exista chei pentru acesta?

Poti obtine seturi de inlocuire de schimb pentru majoritatea scuterelor, dar, la fel ca in cazul masinilor, cu cat scuterul este mai nou, cu atat comutatorul de contact ar putea fi mai complicat. De exemplu, un comutator de aprindere Buddy 170 nu va functiona pe un Buddy 125, iar Buddy construit dupa 2012 are un comutator de aprindere diferit de modelele mai vechi, in timp ce un set de pahare PX150 va functiona pe fiecare PX150 si pe orice Stella. Semifabricatele pentru chei functioneaza numai daca ai cel putin o cheie pentru inceput.

  1. De fapt ruleaza? Cum suna?

Motoarele in patru timpi au un zumzet frumos si lin. Motoarele cu doua timpi suna ca un ferastrau cu lant bland sau cu un batator de buruieni. Daca scuterul are deja o teava de performanta, sunetul va fi putin diferit – o cursa in patru timpi va avea de obicei un bazait in gat, o cursa in doua timpi cu o camera de expansiune va avea un sunet „brap”, care suna putin ca lucrurile apar.

  1. Cum arata anvelopele?

Au aer? Anvelopele chele trebuie inlocuite.

  1. Cum sunt franele?

Poti sa il testezi fara sa calatoresti. Daca parghiile se afla in jos (sau sunt deconectate) nu ai frane. Daca poti tine apasate franele si totusi rotiti roata, nu ai frane. Daca abia poti strange maneta, probabil ai frane care trebuie reglate sau ai un cablu blocat.

  1. Lucreaza toate luminile?

Un semnal care nu va clipi este de obicei este doar un bec care trebuie inlocuit, dar uneori este un rele sau un gremlin electric foarte distractiv.

  1. Cat de ruginita este evacuarea?

Tevile de esapament sunt de obicei primul lucru pe care trebuie sa-l urmeze, temperaturile extreme, combinate cu stropirea cu murdarie rutiera inseamna ca sunt predispuse la ruginire. Esapamentele de rezerva sunt relativ usor de gasit. Esapamentele de performanta de pe piata aftermarket sunt distractive.

Desigur, totul poate fi reparat. Si exista o cantitate destul de mare de scutere care merita a doua sansa pe drum. Este doar o intrebare daca doresti sau nu sa rezolvi (si sa platesti) toate durerile de cap.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole