5 greseli pe aparatul de vaslit

5 greseli pe aparatul de vaslit

Publicat de

în

,

Eficienta si impactul redus al antrenamentelor pe un aparat de vaslit au transformat aceste antrenamente in preferatul multor pasionati de sport.

Vaslitul poate arde pana la 800 de calorii pe ora si este extrem de eficient in lucra intregul corp, din cap pana in picioare. Este usor, insa, sa faci greseli atunci cand folosesti un aparat de vaslit.

Citeste in continuare pentru a afla…. 

Care sunt cele mai frecvente 5 greseli cand te antrenezi pe un aparat de vaslit, si cum sa le eviti:

1. Sa vaslesti folosindu-te doar de brate

Stii ca aparatul de vaslit este util si pentru musculatura bratelor, asa ca esti gata sa tragi de manere cu toata puterea? Daca te bazezi doar pe brate pentru a efectua miscarile specifice vaslitului, vei pune presiune prea mare asupra bratelor, umerilor si spatelui, ceea ce poate cauza dezechilibre in corp si, in timp, accidentari grave.

Cum sa procedezi corect: Aproximativ 60% din efortul depus pe un aparat de vaslit ar trebui sa provina din impingerea cu picioarele, 20% din incordarea zonei core si 20% din tragerea cu bratele. Asadar, bazeaza-te mai mult pe picioare decat pe brate cand vaslesti.

2. Sa misti si bratele si picioarele in acelasi timp

Tragerea cu bratele si picioarele in acelasi timp ar putea sa para cel mai natural lucru, insa asta nu inseamna ca este si corect.

Cum sa procedezi corect: Mai intai, concentreaza-te pe impingerea in picioare. Pe masura ce impingi in picioare, lasa-te usor pe spate. Cand ai intins picioarele la maxim, trage bratele sub piept. Inverseaza ordinea pentru a reveni la pozitia initiala si repeta.

3. Sa iti indoi spatele

Daca ai obiceiul sa iti rotunjesti spatele atunci cand stai asezat, este posibil ca corpul tau sa preia aceeasi pozitie si cand te asezi pe un aparat de vaslit.

Cum sa procedezi corect: Mentine spatele drept si concentreaza-te pe activarea zonei core. Relaxeaza-ti umerii si mentine-i trasi spre spate si in jos. Coloana vertebrala ar trebui sa fie intotdeauna neutra, fara disconfort sau dureri.

4. Sa te grabesti si sa vaslesti necontrolat

Ai intrat intr-un ritm si vaslesti cat mai rapid posibil pentru un antrenament de mare intensitate. Problema este ca poti pierde cu usurinta controlul, vaslind la nimereala si lovindu-te cu scaunul de partea din fata a aparatului. Nu numai ca antrenamentul isi pierde astfel din eficienta, ci risti si sa te accidentezi.

Cum sa procedezi corect: indiferent de viteza cu care vaslesti, mentine-ti miscarile fluide si controlate, fara a atinge partea din fata a aparatului de vaslit cu scaunul.

5. Sa impingi prea tare cu picioarele

Daca impingi atat de repede in picioare incat posteriorul tau este impins in spate inaintea restului trunchiului, antrenamentul va fi mai putin eficient, si te expui durerilor de spate.

Cum sa procedezi corect: Si aceasta problema poate fi corectata prin activarea zonei core, deoarece te va ajuta sa mentii conectate miscarile bratelor cu cele ale picioarelor.

 

Sursa imagine  cottonbroPexels

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole