Hai sa vorbim despre WordPress!

Hai sa vorbim despre WordPress!

Publicat de

în

In primul si in primul rand, hai sa vedem ce este, de fapt, WordPress. Daca e sa ne luam dupa ce ne spune Wikipedia, WordPress este “o platformă de tip sursă deschisă pentru publicarea blogurilor.

Platforma WordPress este scrisă în limbajul PHP, folosind pentru gestionarea bazelor de date sistemul MySQL. Dispune un sistem de șabloane scrise în limbajele HTML și CSS.”[i]

Acum totul este mai clar? Da, nici pentru mine nu a fost. Hai sa vorbim atunci pe romaneste despre ce este, de fapt WordPress, in mai putine cuvinte pompoase.

Ceea ce trebuie noi sa stim, efectiv, este ca WordPress te ajuta sa creezi website-uri.

De ce as vrea sa folosesc WordPress?

Asta e urmatoarea cea mai buna intrebare de pe lista. De multe ori, daca suntem novici in domeniu, ne putem pune intrebarea de ce ar trebui sa trecem pe WordPress si de ce site-ul nostru asa cum e el, nu e destul de bun. Dar simplul fapt ca ne intrebam aceste lucruri e deja un semn pozitiv.

Cine foloseste WordPress?

Nu ca sa le facem reclama pozitiva, insa multe site-uri despre care ai auzit au la baza WordPress. Ca si exemplu avem Google, Time Magazine, Facebook, LinkedIn, CNN si asa mai departe.

Nu ai fi crezut ca la baza crearii acestor site-uri sta popularul WordPress, asa-i?

Care sunt beneficiile in a folosi WordPress?

  1. Este gratuit

Da, ai auzit bine. Este un program gratuit pe care il poti lua de pe internet, il poti folosi, modifica si asa mai departe. De asemenea, e “open source”. Ce inseamna asta? Codul care sta la baza programului este la dispozitia utilizatorului, astfel il poti vedea, modifica, te poti juca cu el si tot ce vrei.

Astfel, tot ce ai nevoie pentru a porni pe aceasta cale a WordPress-ului este un domeniu si hosting.

O alta chestie tare e ca, avand in vedere faptul ca este “open source”, WordPress este un program al comunitatii. Ce inseamna asta? Este sustinut in mare parte de voluntari care sunt consultanti ce doresc sa pastreze viu acest program. In acelasi timp poti contribui chiar si tu, prin a raspunde la intrebare, creare de teme, de plugins si asa mai departe.

  1. Este usor de utilizat si de invatat

Motivul pentru care programul este folosit de atatia oameni este simplu si evident: nu este greu de folosit, nu iti da batai de cap utilizatorului si te obisnuiesti repede cu el. Pe langa asta, ai acces la o gramada de tutoriale si site-uri care iti vin in intampinare spre a te familiariza cu WordPress-ul.

  1. Poate devein SEO “friendly”

Programul in sine nu este facut in asa fel incat sa ofere prea mult support SEO, insa exista la dispozitie nenumarate plugin-uri care te pot ajuta in acest sens.

  1. Poti adauga diferite tipuri de media

O alta chestie atractiva cand vine vorba de WordPress este faptul ca nu trebuie sa te limitezi la a folosi doar text. Poti adauga clipuri de pe Youtube, imagini de pe Instagram, Twitter si poti sa oferi sansa chiar si vizitatorilor sa lase video-uri in comentarii.

  1. Nu necesita cunostinte de programare

Un alt aspect pe care nu il putem neglija este ca nu trebuie sa ai cunsotinte de HTML pentru a putea crea un site in WordPress. Totul este conceput in asa fel incat sa nu ai dificultati in a crea site-ul perfect pentru tine si gusturile tale.

Toate acestea fiind spuse, as dori sa mai adaug faptul ca fiind un novice 100% in domeniu, poate ar fi indicat sa apelezi la profesionisti pentru a te ajuta sa iti atingi scopurile in materie de creare de website. Nu este nicio rusine in a declara ca nu suntem experti in toate domeniile si totusi a tinti sus pentru a nu ne trezi cu un site mediocru.

[i] https://ro.wikipedia.org/wiki/WordPress

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole