Telefoanele BlackBerry clasice nu vor mai funcționa începând de astăzi

Telefoanele BlackBerry clasice nu vor mai funcționa începând de astăzi

Publicat de

în

Compania canadiană BlackBerry renunță la serviciile pentru telefoanele sale clasice, odată omniprezente, care erau purtate de directori si politicieni la începutul anilor 2000.

Măsura marchează sfârșitul unei epoci, deoarece telefoanele, care aveau o tastatură fizică QWERTY minusculă, au fost pionierii e-mailului push și ai serviciului de mesagerie instant BBM.

Fostul președinte american Barack Obama, unul dintre cei mai celebri utilizatori ai săi, a ținut prima pagină a ziarelor în 2016, când i s-a cerut să renunțe la BlackBerry și să îl înlocuiască cu un smartphone fără nume.

Blackberry a pierdut din grațiile utilizatorilor odată cu apariția iPhone-urilor cu ecran tactil de la Apple și a dispozitivelor Android rivale. În ultimii ani, compania s-a orientat către realizarea de software de securitate cibernetică și sisteme de operare integrate pentru mașini.

Conform Reuters , un utilizator de pe Twitter și-a amintit că a fost o „mașină fabuloasă” și a sperat că telefoanele companiei vor fi reînviate.

Într-un document publicat în 2020, compania a declarat că va lua măsuri pentru a scoate din uz serviciile vechi pentru sistemele de operare BlackBerry 10 și BlackBerry OS și a adăugat că dispozitivele care funcționează pe acestea nu vor mai fi susținute și este posibil să nu poată primi sau trimite date, să efectueze apeluri telefonice sau să trimită mesaje în mod fiabil.

Image by user1462590383 /  Pixabay

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole