Primavara aproape a sosit! Cateva sfaturi pentru a te ajuta sa te bucuri de sezonul motocicletelor...

Primavara aproape a sosit! Cateva sfaturi pentru a te ajuta sa te bucuri de sezonul motocicletelor…

Publicat de

în

Ahhh, primavara imediat vine si acel parfum slab de vara este in aer! Mai mult ca sigur ca esti putin ruginit in ceea ce priveste abilitatile tale de condus si sa urmezi un curs de perfectionare nu ar face niciun rau tuturor motocicletilor, noii si de elita.

Sfaturi de mers in siguranta pentru motociclisti de zi cu zi.

1: Inspectie inainte de calatorie a motocicletei:

Inainte de a incepe calatoria, asigura-te ca iti inspectezi motocicleta pentru a te asigura ca este in stare optima de mers. Stii cum sa efectuezi o inspectie inainte de calatorie? Daca nu, urmeaza acesti pasi simpli

  • Anvelope si roti – Verifica presiunea aerului, spitele, banda de rulare, franele si rulmentii anvelopei tale. Asigura-te ca nu gasesti daune sau fisuri de niciun fel, nu strica nici sa ai cateva piese moto de rezerva in caz ca vezi ceva daune.
  • Comenzi – Inspecteaza acceleratia, parghiile, comutatoarele, furtunurile si cablurile.
  • Lumini si electricitate – Testeaza luminile si intrerupatoarele electrice pentru a te asigura ca sunt in stare optima de functionare.
  • Ulei si fluide critice – Cauta scurgeri in toate zonele probabile. Nu uita sa verifici nivelul lichidului hidraulic, al combustibilului, al uleiului si al lichidului de racire.
  • Sasiu – Pregateste-te pentru orice pasager sau incarcatura ajustand sasiul. Inspecteaza suspensia si componentele de conducere. Consulta manualul de utilizare, unde va enumera setarea corecta a suspensiei pentru motocicleta ta.
  • KickStand – Verifica arcul de tensionare.

2: Poarta o casca si echipament de protectie in orice moment:

Fi inteligent. Poarta o casca in orice moment! Purtarea unei casti care a fost implicata intr-un accident creste riscul de a suferi de traumatisme craniene de cinci ori.De asemenea, de aceeasi importanta este purtarea imbracamintei de protectie.

Purtarea de imbracaminte de protectie, cum ar fi o jacheta de piele, pantaloni si manusi, te poate proteja de eruptia rutiera si de alte cateva probleme probabile, cum ar fi vremea si resturile.

3: Fii observabil – Motociclistii sunt mai greu de observat decat masinile:

Majoritatea accidentelor de motocicleta apar din cauza ca soferii de masini si alti soferi nu vad pe piloti. Pentru a fi in siguranta, calaretii ar trebui sa ia in considerare purtarea castilor deschise sau de culoare alba, imbracaminte luminoasa sau fluorescenta si sa foloseasca faruri pe timp de zi in timp ce merg pe timpul zilei.

Motocicletele au un profil mult mai mic decat furgonetele, camioanele si chiar masinile sport, asa ca asigura-te ca iei masuri suplimentare pentru a te asigura ca alti motocicliti si soferi deopotriva stiu ca esti pe drum in orice moment.

In sfarsit, condu defensiv; fi la curent cu conditiile meteorologice si regleaza oglinzile pentru eventualele puncte moarte.

4: Pastreaza ochii pe drum – O simpla pietricica ar putea provoca un dezastru:

Fii cu ochii pe viitoarele crapaturi, pietricele, pietre, gropi, denivelari, trafic, balti si scurgeri. In cele din urma, fii atent la virajele stranse ale drumului la care va trebui sa reactionezi intr-o perioada scurta de timp.

5: Pericole rutiere:

Cei mai multi motociclisti pot vedea ca drumurile si podurile pot deveni semnificativ periculoase atunci cand sunt ude si iau precautie adecvata, totusi, se recomanda sa retii ca diferitele suprafete de drum au toate tipurile lor unice de pericole.

Tine cont de aceasta lista de pericole data viitoare cand pleci pentru o plimbare frumoasa de primavara:

  • Asfalt – Iernile reci, drumurile umede, gropile si resturile pot avea toate un impact serios asupra capacitatii de a vira corect in timp ce sunteti pe motocicleta.
  • Linii pictate – Stai departe de acestea cu orice pret. Cand sunt uscate, inca nu ofera aceeasi tractiune ca si asfaltul. Cand sunt ude, sunt aproape imposibil de navigat si pot provoca salvari grave.
  • Ciment – Cimentul este de obicei putin mai putin alunecos decat asfaltul, cu toate acestea, are in continuare propriile provocari. De multe ori, drumurile de ciment sunt de obicei fabricate pentru a contine caneluri care vor ajuta la scurgerea apei. Tine minte ca prin aceste caneluri poate fi extrem de dificil de condus daca sunt paralele cu motocicleta ta. In cele din urma, drumurile de ciment sunt de obicei neuniforme, deoarece sunt turnate in sectiuni, asa ca asigura-te ca esti atent si la aceste potentiale pericole.

6: Condu defensiv:

Tine pasul cu o viteza care este in concordanta cu abilitatile tale de calarie si conditiile meteorologice.

Cele mai multe accidente au loc la intersectii! Asigura-te ca esti foarte alert cand tragi sau treci printr-o intersectie.

Cand schimbi benzile, verifica intotdeauna oglinzile, punctele moarte, semnalizati si continua cu o verificare vizuala finala.

Siguranta pe primul loc si  apoi distractie.

 

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole