Cum contribuie implicarea angajatilor la cresterea productivitatii?

Publicat de

în

, ,

În ultimele decenii, companiile și-au recunoscut angajații ca piese fundamentale pentru dezvoltarea organizației. Fără ele, atingerea obiectivelor și punerea în practică a acțiunilor strategice este imposibilă.

Investiția în angajați ar trebui să fie o prioritate pentru orice companie, indiferent de dimensiunea acesteia. Aprecierea celor care merg alături de tine este primul pas pentru a-ți asigura creșterea afacerii tale.

Totuși, știai că implicarea din anumite acțiuni poate crește productivitatea angajaților tăi?

În acest text vom vorbi despre aceste acțiuni, inclusiv care sunt beneficiile lor și cum să le aplicați în compania dumneavoastră.

Lectură bună!

  • Creșterea productivității: care sunt beneficiile pentru companie?
  • Ce acțiuni ajută la creșterea productivității la locul de muncă?
  • De ce implicarea este legată de creșterea productivității?
  • Implicarea angajaților: cum funcționează în practică?
  • Concluzie

Creșterea productivității: care sunt beneficiile pentru companie?

Vă puteți imagina cât de benefică poate fi creșterea productivității angajaților pentru compania dumneavoastră?

Mai jos, vezi câteva beneficii.

Atinge obiectivele stabilite

Planificarea strategică a obiectivelor pe termen lung și scurt este inutilă dacă angajații nu se simt capabili să le atingă sau simt că obiectivele sunt nerealiste.

Când sunt create obiective rezonabile și angajații sunt motivați, creșterea productivității va fi semnificativă.

Echipa angajata

A-ți îndeplini îndatoririle fiind într-o echipă care nu comunică și nu se ajută reciproc este un mare coșmar.

Cu angajați productivi, echipele companiei dumneavoastră vor lucra în armonie și vor fi întotdeauna aliniate în raport cu provocările și obiectivele companiei.

În plus, schimbul dintre angajați nu face decât să întărească climatul organizațional al companiei și despre asta vom vorbi în continuare.

Climatul organizațional

Angajații productivi și implicați cu echipele lor, se ocupă de zi cu zi la locul de muncă cu mult mai multă lejeritate.

Toate acestea fac menținerea climatului organizațional mai simplă pentru HR.

Acum că știți câteva dintre beneficiile de care compania dumneavoastră se poate bucura cu o productivitate crescută, să vedem ce acțiuni ar trebui să întreprindeți pentru a pune acest lucru în practică.

Ce acțiuni ajută la creșterea productivității la locul de muncă?

Înainte de a explica în practică cum să crești productivitatea la locul de muncă, este important să explici ce înseamnă să fii productiv.

Mulți oameni încă mai cred că productivitatea este sinonimă cu orele suplimentare și oboseala. A fi productiv înseamnă a ști să planifici pentru a-ți optimiza timpul și a îndeplini sarcinile în cel mai bun mod.

Program de lucru flexibil

Promovarea unei călătorii flexibile oferă angajaților o calitate mai bună a vieții la locul de muncă , deoarece aceștia sunt capabili să-și organizeze rutina în funcție de nevoile lor principale.

Cu siguranță ai avut un coleg de serviciu care nu putea fi deloc productiv dimineața. Și acest lucru este normal, la urma urmei, nu toți suntem productivi în perioadele convenționale.

Având în vedere acest lucru, programul de lucru flexibil permite angajaților să găsească un moment în care se simt cel mai confortabil și mai productiv. Acest lucru îi permite să aibă mai mult timp liber cu familia, să-și ducă copiii la școală sau să aibă timp să facă ceva sport, de exemplu.

plan de beneficii

Un plan de beneficii care satisface nevoile angajaților tăi ajută nu numai la creșterea productivității, ci și la reducerea cifrei de afaceri .

În plus, HR este responsabilă pentru efectuarea cercetărilor interne pentru a înțelege dacă planul de beneficii actual este satisfăcător pentru angajați. Dacă nu, este important să-l revizuiți.

Managementul oamenilor

Te-ai gândit vreodată să folosești managementul oamenilor pentru a-ți atinge obiectivele companiei tale? Funcționează ca o formulă:

Managementul oamenilor + angajați implicați = obiective atinse

Cu toate acestea, care sunt practicile de management al oamenilor?

Ei bine, managementul oamenilor are 5 piloni esențiali pentru ca angajații să devină angajați și productivi, vezi:

  1. Motivația;
  2. Comunicare internă;
  3. Lucru in echipa;
  4. Management prin competență ;
  5. Antrenament și dezvoltare.

Lucrul la fiecare dintre aceste puncte în compania dumneavoastră este fundamental pentru atingerea obiectivelor companiei dumneavoastră. După cum am spus la începutul acestui text, angajații sunt cheia pentru toate acestea.

De ce implicarea este legată de creșterea productivității?

Angajații implicați tind să fie mai productivi, deoarece se simt apreciați la locul lor de muncă.

Imaginează-ți doar dacă lucrezi într-un mediu în care nu primești stimulente, feedback , beneficii și în care ai un climat organizațional neplăcut!

Nimeni nu vrea să lucreze într-un loc ca ăsta, nu?

Angajații trebuie, de asemenea, să înțeleagă că fac parte din dezvoltarea companiei pentru care lucrează și că depinde de HR să consolideze acest mesaj.

Sfaturile pe care le-am menționat în ultimele subiecte vor implica angajații tăi cu mediul de lucru și între ei și, ca urmare, vor avea o creștere a productivității.

Să nu credeți că echipele cu performanțe ridicate apar peste noapte, este nevoie de mult efort din partea HR pentru ca angajații să se simtă motivați și, în cele din urmă, productivi.

Implicarea angajaților: cum funcționează în practică?

Implicarea angajaților pentru a crește productivitatea de zi cu zi necesită alte practici HR/DP. Verifică!

climatul organizațional

Pentru ca un angajat să aibă o experiență pozitivă în mediul de lucru, trebuie avut grijă să pregătească climatul organizațional.

A avea un mediu de lucru prietenos, curat și organizat poate contribui în mare măsură către implicarea angajaților.

La urma urmei, a fi motivat la locul de muncă îi face pe angajați să se simtă bineveniți și confortabil în acel loc.

Biroul de acasă , de exemplu, a adus o provocare în acest sens, deoarece majoritatea companiilor au adoptat acest model de lucru în ultimul an.

Acțiuni precum trimiterea de echipamente și vouchere pentru achiziționarea de accesorii de birou pot ajuta la această trecere bruscă la lucrul de acasă.

De asemenea, este foarte important să menținem comunicarea, asta vom vedea în următorul subiect.

Comunicare internă

După cum am menționat mai devreme, comunicarea este un punct important în organizație.

Astfel, comunicarea internă își asumă un rol strategic în cadrul unei organizații. Permite mesajelor menite să motiveze, să stimuleze, să diferențieze și să recompenseze angajații să ajungă la ei.

În plus, comunicarea internă trebuie să fie transparentă și să permită angajaților să fie informați cu privire la problemele legate de compania însăși. Un exemplu în acest sens sunt profiturile și perspectivele pentru anul următor. Acest lucru îi face pe angajați să se simtă mai implicați în companie.

Mediu colaborativ

Un mediu de colaborare este, de asemenea, foarte important în implicarea angajaților în companie.

Construirea unei comunități în care angajații pot face schimb de informații între ei poate eficientiza multe procese.

În acest fel, într-un mediu colaborativ și de schimb de idei între oamenii din companie pot apărea mai multe inovații. Toate acestea promovează îmbunătățiri și, de asemenea, o performanță accelerată în munca fiecărui individ.

Un alt avantaj al unui mediu colaborativ este că aduce și un sentiment de apartenență la un grup, esențial pentru implicarea angajaților în organizație.

Activități de implicare care cresc productivitatea angajaților

Există mai multe activități care pot fi desfășurate pentru a crește productivitatea angajaților.

Unele dintre ele au fost menționate pe tot parcursul textului, de exemplu, implementarea politicilor de recunoaștere și de premiere este una dintre cele mai eficiente acțiuni în creșterea productivității.

În plus, activitățile de grup, cum ar fi un happy hour la sfârșitul lunii sau chiar o întâlnire de sincronizare la sfârșitul fiecărei săptămâni, pot ajuta și ele.

Cu toate acestea, merită să rețineți că este important să studiați și să vă cunoașteți angajații! A avea întâlniri în măsura potrivită și a oferi beneficii în mod corect sunt esențiale pentru menținerea unei atmosfere bune.

Concluzie

Pe parcursul lecturii dvs., vorbim despre modul în care implicarea angajaților poate fi benefică pentru compania dvs. Acum că știi cum contribuie implicarea la creșterea productivității și ce acțiuni sunt necesare, doar pune în practică tot ce am vorbit!

Acest conținut a fost produs în parteneriat cu echipa World HR . 

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole