marsupiu ergonomic bebe

Ce înseamnă marsupiu ergonomic?

Publicat de

în

,

Cauți un marsupiu pentru bebelușul tău, care să fie confortabil și pentru el, și pentru tine. Și te întrebi ce o fi un marsupiu ergonomic.

Un marsupiu ergonomic susține poziția naturală a bebelușilor, îi ajută să-și dezvolte în mod sănătos sistemul osos, mai ales coloana și șoldurile. 

1. Un marsupiu ergonomic are punte lată

Pentru aceasta trebuie să-i susțină bebelușului picioarele de la un genunchi la altul. Astfel, picioarele nu-i atârnă în jos din șolduri, dar bebelușul are totuși libertatea de a-și mișca piciorușele dacă dorește.

marsupiile ergonomice au punte lata

Un marsupiu ergonomic are o bază lată, confortabilă, care susține greutatea copilului astfel încât aceasta este mai mult pe funduleț decât pe zona dintre picioare. O astfel de bază îi susține bebelușului șoldurile și picioarele în forma literei M (în poziție de broscuță). Fundulețul bebelușului trebuie să fie mai jos decât genunchii (când crește mai mare poate fi și la același nivel), cu șoldurile și genunchii simetrice, la același nivel partea stângă cu partea dreaptă. Picioarele sunt la început ridicate spre piept, la nou-născuți, iar când bebelușul crește, acestea se deschid mai tare, îmbrățișând cu ele persoana purtătoare. Ca un pui de maimuțică ce se ține singur :).

2. Un marsupiu ergonomic îi susține coloana bebelușului până la ceafă, ajutându-l să stea într-o poziție curbată, dacă e privit din lateral, în forma literei C.

Copiii pot să aibă susținerea doar până în dreptul umerilor, dar bebelușii până la ceafă.

Această poziție aplecată, cu genunchii depărtați și ridicați îl ajută pe bebeluș și să stea confortabil (ca într-un hamac), dar și să se dezvolte optim din punct de vedere fizic. În plus, această poziție alocă greutatea bebelușului uniform pe șoldurile tale, pe umeri, pe spate, ceea ce înseamnă că ți se va părea mult mai ușor decât atunci când copilul îți atârnă în afara corpului într-un marsupiu ne-ergonomic.

pozitie ergonomica intr-un marsupiu pentru bebe

Când folosești un marsupiu ergonomic nu trebuie să te stresezi dacă ai voie doar câteva minute să-l porți, sau dacă-i cauzezi vreun rău. Din contră, într-un marsupiu ergonomic bebelușul se dezvoltă optim, mai bine decât dacă ar sta în cărucior sau în pătuț. Pentru că bebelușul stă într-un marsupiu ergonomic exact în poziția în care strămoșii noștri își țineau bebelușii. Doar că acum ai acest ajutor pentru a avea două mâini libere.

Crezi că strămoșii noștri își țineau puii ca pe niște mici maimuțe, care se prindeau cu picioarele depărtate, sus pe piept aproape pentru a fi sărutați și hrăniți? Sprijinindu-le bine căpșorul și spatele, fundulețul și picioarele? Sau crezi că îi țineau atârnați în fața lor, în dreptul burții, cu fața înspre în afară? (Nou-născuții chiar adoptă poziția broscuță cu picioarele, și dacă stau jos, dar și dacă sunt ridicați. )

Un marsupiu ergonomic te ajută să-l porți pe bebeluș mai mult timp, ajutându-l să se dezvolte, pentru că într-un marsupiu ergonomic el nu ți se pare greu. Și nu doar ca ore pe zi, ci și din punctul de vedere al anilor, un marsupiu ergonomic pentru copii mai mari te va ajuta să-l porți chiar și la 2-3 ani.

pozitie ergonomica a copilului intr-un marsupiu

Organismul unui bebeluș este în continuă dezvoltare. Prea multă presiune pusă pe coloară, pe încheieturi, de la o poziție neergonomică nu va fi doar dureroasă, ci îi va cauza și probleme de sănătate și de creștere. Partea interesantă e că presiunea nu vine doar de la marsupiile ne-ergonomice, ci și de la statul excesiv în scoică, în balansoare, în leagăne.

În poziția broscuță, șoldurile lui se dezvoltă optim, fără nicio greutate sau presiune pe ele sau pe ligamentele din jur. Dacă bebelușul nu adoptă singur această poziție, îl puteți ajuta înclinându-i ușor zona șoldurilor înspre dumneavoastră și ridicându-i ușor piciorușele atunci când îl așezați în marsupiu.

Marsupiile și wrapurile Boba au primit aprobarea Institutului Internațional pentru Displazia de Șold ca fiind produse sănătoase pentru dezvoltarea șoldurilor bebelușilor.

institutul international de displazie de sold

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole