Evita aceste greseli cand alegi usa de intrare

Evita aceste greseli cand alegi usa de intrare

Publicat de

în

Ușile de exterior sunt printre cele mai importante alegeri estetice pe care le vom face pentru aspectul casei noastre – din pacate insa, acestea ajung adesea ignorate de mulți proprietari și chiriași. Chiar daca poate considerăm că ușa de la intrare servește doar scopurilor estetice, aceasta oferă, de asemenea, niveluri sporite de securitate și de izolare la intemperii.

De-a lungul istoriei, ușa de la intrare a fost proiectată și adaptată pentru a se potrivi esteticii și scopului, pentru o perioada de timp. Unele usi erau din bronz, lemn, cu sculpturi diverse, impunatoare. Azi, ușa de intrare in locuinta poate să nu fie la fel de mare sau de plina de simboluri, dar este cu siguranță un punct focal demn de grija si atentie!

Iata asadar ce erori trebuie sa eviti cand te pregatesti pentru a comanda o usa de exterior:

1. Alegerea unui tip greșit de ușă

O greșeală comună pe care o fac mulți proprietari și constructori este utilizarea unui tip greșit de ușă – nu toate ușile sunt făcute la fel sau au același scop. Ușile de interior sunt de obicei fabricate pentru a fi mai ușoare și mai subțiri decât ușile de exterior și, ca urmare, costă în general mai puțin decât ușile de exterior. Ușile de interior sunt, de asemenea, realizate dintr-o mare varietate de materiale, cum ar fi lemn, sticlă sau metal, în timp ce ușile de exterior necesită un tratament special și materiale care pot rezista la intemperii, în functie de clima.

Daca la interior acestea au ca si construcție o singură ușă, cele de exterior sunt adesea uși duble sau personalizate pentru casă. Acestea trebuie să reziste la elementele meteo, sunt tratate special pentru a rezista la umezeală, au un cadru metalic ranforsat și sunt solide si pline (în timp ce ușile interioare sunt adesea goale).

Comanda de aici cele mai performante usi de termopan de exterior! 

2. Prețul, factorul principal

O altă eroare pe care oamenii o fac atunci când cumpără o ușă este aceea de a alege strict in functie de cost. Nu toate ușile exterioare sunt făcute la fel. În timp ce unele uși sunt mai plăcute din punct de vedere estetic, altele oferă și eficiență energetică și protecție suplimentară. De la cateva sute de lei pana la mii de lei diferenta… este cale lunga.

Ușile ieftine sunt rareori fabricate din material rezistent, ceea ce le face ușor de spart. În timp ce achiziționarea unei uși mai scumpe vă poate crește costurile la inceput (in momentul achizitiei), pe termen lung, usa vă poate economisi bani în reparații și eficiență energetică. De exemplu, ușile de intrare din PVC sau aluminiu sunt durabile, eficiente din punct de vedere energetic și pot rezista la căldură și frig.

Intreținerea ușilor

3. Intreținerea ușilor

Mulți oameni nu știu că ușile lor necesită întreținere regulată pentru a se asigura că au o viață lungă și pot continua să ofere securitate și izolație. Ușile exterioare sunt expuse constant la intemperii și chiar și cele care sunt realizate cu materiale de cea mai înaltă calitate sunt predispuse să se strice și să se deterioreze în anumite condiții.

Ușile care se confruntă cu soarele puternic sunt predispuse la decojirea vopselei. Atentie la ce finisaj alegem! Ușile exterioare ar trebui să fie spălate și curățate în mod regulat.

4. Instalarea incorecta a ușii

Deși este ușor să presupunem că instalarea unei uși din față implică pur și simplu agățarea acesteia de balamaua ușii, această presupunere este incorectă. Mulți oameni își instalează ușa folosind balamale de dimensiune greșită. Dacă balamalele sunt prea mici, ele nu vor putea susține greutatea ușii pe termen lung, determinând-o să se forteze sau să se slăbească în toc. În plus, mulți proprietari vor folosi instrumente incorecte care îi fac să deformeze șuruburile sau materialul usii. De exemplu, șuruburile de strângere excesivă vor pune tensiune pe o ușă sau pe tocul ușii, provocând deformarea acestora. Solutia? Apelati la profesionisti.

5. Abaterea de la estetica casei

Ușile de exterior sunt una dintre cele mai ușoare alegeri estetice pe care le putem face în spațiile noastre. Există o mare varietate de uși care pot fi instalate, toate în diferite materiale, dimensiuni și design, și cu diferite dispozitive și funcții.

O ușă solidă este o modalitate excelentă de a scoate în evidență feroneria, mai ales în casele cu aspect impunator.  Aceste uși oferă, de asemenea, o siguranță sporită, deoarece nu permit privirea înăuntru. Pe de altă parte, ușile de intrare din sticlă arată frumos în casele moderne

Dacă doriți să vă potriviți ușa din față cu stilul casei, este important să luați în considerare materialul și dimensiunea ușii. Este posibil ca aceste stiluri de uși să nu se potrivească cu estetica unei case, dar pot fi personalizate pentru a imita alte tipuri de materiale, permițându-le să fie mai durabile și plăcute din punct de vedere estetic.

6. Nu țin cont de eficiența energetică

Nu toate ușile de pe piață sunt eficiente din punct de vedere energetic și mulți oameni nu aleg să cumpere uși eficiente din punct de vedere energetic, pentru ca pur și simplu nu știau că aceasta este o opțiune. Ușile bine izolate permit proprietarilor de case să economisească bani la facturile de energie, deoarece etanșează bine, ținând afară vremea rea, păstrând aerul condiționat sau căldura in interior.

Pentru ca o ușă să fie eficientă din punct de vedere energetic, toate materialele sale trebuie să conlucreze pentru a reduce fluxul de căldură și a reduce scurgerile de aer. Eficiența materialelor de construcție este evaluată cu factori U și valori R. Factorul U măsoară cât de repede trece căldura de la o parte la cealaltă a ușii. O regulă generală este că ușile care sunt mai eficiente din punct de vedere energetic au un factor U scăzut. Valoarea R, pe de altă parte, determină cât de bine izolată este o ușă. Cu cât valoarea R este mai mare, cu atât este mai izolat.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole