Procesul de deteriorare a vederii poate fi stopat! Totul va depinde de noi

Publicat de

în

Odată cu înaintarea în vârstă, aproape fiecare locuitor al planetei noastre suferă de scăderea vederii. Procesul de îmbătrânire naturală și modificările proceselor metabolice se declanșează după vârsta de 25 de ani. În funcție de particularitățile organismului și de stilul de viață, aceste schimbări se pot dezvolta fie mai repede sau mai încet. Așadar, șansa de a-și păstra vederea până la bătrânețe o deține fiecare.

Pentru a înțelege clar cum se poate preveni procesul de deteriorare, trebuie de știut mai întâi care sunt factorii principali de influență. Să analizăm acest aspect mai în detaliu. Există câteva motive principale pentru care vederea ochilor începe să se înrăutățească odată cu înaintarea în vârstă.

Lipsa de solicitare a mușchilor oculari

Concentrarea constantă asupra unui singur obiect (carte, ecranul monitorului etc.) face ca mușchii care controlează cristalinul să devină slabi. Din cauza slăbirii lor, mușchii își pierd forma. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să efectuați în mod regulat exerciții, încercând să vă focalizați privirea pe anumite obiecte situate aproape și la îndepărtate.

Îmbătrânirea naturală a retinei

Pigmentul sensibil la lumină, care ne asigură vederea bună, pe măsură ce îmbătrânim se distruge. Pentru a menține cât mai mult posibil funcționalitatea pigmentului, este foarte important ca în organismul nostru să se asigure un echilibru de elemente sănătoase. În acest scop, în alimentație ar trebui incluse produse care conțin vitaminele A, B, D, E. Sau există anumite complexe speciale care deja includ toate componentele necesare.

Circulația sanguină deficitară

Retina – un organ foarte sensibil, care în primul rând are de suferit la cea mai mică tulburare circulatorie. Este important să vă păstrați sănătatea vaselor de sânge, să faceți cu regularitate teste și analize la specialiști și să urmați un regim dietetic special dacă sunteți predispus la boli vasculare.

Oboseala excesivă a ochilor

Iluminarea insuficientă, la fel cu lumina prea puternică, are un efect dăunător asupra celulelor retiniene. Pentru a vă proteja vederea trebuie să purtați ochelari de soare, să nu citiți la lumină slabă sau în mijloacele de transport, să faceți exerciții speciale și să aveți o alimentație corectă și echilibrată.

Umiditate insuficientă a mucoasei oculare

Atunci când ochiul este uscat, capacitatea de vedere se înrăutățește considerabil. În stare normală, ochii sunt hidratați cu un lichid special. Acest lucru asigură claritatea și transparența necesare. Dacă membrana mucoasă se usucă, puteți plânge puțin, este benefic pentru acuitatea vizuală. Ca alternativă, pot fi folosite picături oftalmice pentru ochi.

Visoptic DUO: un program complex pentru refacerea vederii

Pentru persoanele cu vârsta de peste 40 de ani, a fost elaborat un program special numit Visoptic Duo, ce contribuie la prevenirea tulburărilor de vedere legate de vârstă și la protejarea retinei. Acesta program include un complex din toate elementele necesare care ajută la menținerea unei acuități vizuale bune indiferent de vârstă.

Spectru larg de acțiune:

Visoptic Duo DAY:

  • ajută la îmbunătățirea acuității vizuale;
  • acționează cu proprietăți hidratante;
  • protejează împotriva proceselor inflamatorii.

Visoptic Duo NIGHT:

  • îmbunătățește regenerarea celulelor retiniene;
  • ajută la întărirea vaselor sanguine și a capilarelor;
  • ameliorează tensiunea și oboseala ochilor.

Fiecare dintre aceste produse conține o compoziție echilibrată ce se combină reciproc. Ingredientele active interacționează împreună astfel încât sporesc sinergia.

Visoptic Duo DAY, formula de susținere pe timp de zi, conține:

  • vitamina A – îmbunătățește funcțiile ochiului privind percepția luminii, întărește corneea, susține percepția corectă a culorilor;
  • acid hialuronic – asigură hidratarea și restabilește umiditatea pierdută în timpul zilei; protejează împotriva radiațiilor UV;
  • extract de afine – contribuie la îmbunătățirea capacității vederii nocturne, întărește capilarele retiniene, protejează afectarea vaselor sanguine;
  • vitamina E – îmbunătățește permeabilitatea capilară, crește elasticitatea și rezistența acestora, protejează ochii împotriva stresului oxidativ;
  • vitaminele B – normalizează presiunea intraoculară, îmbunătățesc circulația sanguină în vase, îmbunătățesc percepția culorilor și vederea nocturnă.

Visoptic Duo NIGHT, formula de recuperare de noapte, conține:

  • extractul de Rosa canina – are rolul de a proteja celulele retiniene de deteriorare și moarte, întărește vasele sanguine, îmbunătățește rezistența și elasticitatea vaselor de sânge, ajută la eliminarea proceselor inflamatorii;
  • vitamina D – îmbunătățește starea retinei, restabilește funcția organelor vizuale prin normalizarea la nivel de transmitere a impulsurilor nervoase;
  • extract de afine – ajută la ameliorarea oboselii și a tensiunii oculare, sporește alimentarea cu sânge și nutriția organelor ce asigură funcțiile vizuale.

Dacă au intervenit unele schimbări negative ce au afectat deja sistemul dvs. vizual, Visoptic DUO vă poate ajuta să stopeze deteriorarea și să contribuie la menținerea sănătății oculare.

 

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole