5 lucruri pe care trebuie să le știți despre găzduirea web înainte de a vă crea un cont banco de dados de clientes

5 lucruri pe care trebuie să le știți despre găzduirea web înainte de a vă crea un cont

Publicat de

în

, ,

Construirea unui site web nu este dificilă, dar unele terminologii și concepte legate de găzduire pot fi confuze. Aceste sfaturi de bază pentru găzduire web vă vor ajuta să ajungeți la curent.

Gazduirea web  poate fi elementul cel mai subapreciat al internetului. Tot ceea ce îți place să fii online – podcasturi , meme-uri, articole, tweet-uri, site-uri web, jocuri online, conținut Netflix – trăiește pe un server pe care o persoană sau o companie îl plătește pentru a-l menține în funcțiune, astfel încât să îl poți accesa. Pe scurt, găzduirea web este un element invizibil, esențial al experienței online.

Dacă vă gândiți, să zicem, să lansați un site web, există câteva aspecte de bază de găzduire web cu care ar trebui să vă familiarizați înainte de a începe proiectul. Deși este relativ ușor să vă înregistrați și să utilizați  software-ul de creare de site-uri web furnizat de un furnizor  pentru a crea rapid un front-end atractiv și funcțional, există o mulțime de termeni și concepte înrudite pentru a vă învăța. După cum veți vedea în curând, unele dintre ele sunt confuze, dacă nu chiar contradictorii. Iată ce trebuie să știți despre găzduirea web înainte de a deschide un cont.

1. Există o mare diferență între tipurile de găzduire

Dacă ați petrecut ceva timp pe site-ul web al unei gazde web, probabil că ați văzut termeni precum  partajat ,  VPS ,  dedicat , cloud, WordPress și reseller. Ele reprezintă diferitele tipuri de găzduire web, dar nu orice gazdă web le oferă pe toate. În plus, tipurile de găzduire diferă unele de altele în moduri semnificative.

Aproape fiecare gazdă web oferă găzduire partajată, cea  mai ieftină formă de găzduire web . Cu găzduirea partajată, site-ul dvs. partajează un server și resurse de server cu multe alte site-uri. Dacă doriți să vă păstrați bugetul de găzduire web mic și nu vă așteptați la mult trafic, găzduirea partajată este calea de urmat. Ar trebui să vă așteptați să plătiți mai puțin de 10 USD pe lună pentru acest tip de găzduire web. Cu toate acestea, acest nivel de găzduire este cel mai potrivit pentru site-urile mici care nu au nevoie de o cantitate mare de lățime de bandă. Deoarece partajați resurse cu alte site-uri, ar trebui să fiți pregătit pentru încetinirea ocazională în cazul în care unul dintre colegii dvs. de site începe să atragă o mulțime de vizitatori. Găzduirea web gratuită este disponibilă dacă aveți un buget redus, dar vine cu propriile avertismente (de obicei reclame și specificații extrem de scăzute ale serverului).

Afacerile mai mari care se așteaptă la trafic mare către site-urile lor ar trebui să aleagă VPS sau găzduire dedicată, fiecare dintre acestea oferind specificații de server din ce în ce mai puternice. Găzduirea VPS este ca o versiune de mare putere a găzduirii partajate, cu excepția faptului că mult mai puține site-uri web partajează resursele unui server, care sunt, de asemenea, puțin mai separate. Găzduirea VPS costă mai mult decât găzduirea partajată, dar ar trebui să plătiți mai puțin de 100 USD pe lună.

Găzduirea dedicată plasează site-ul dvs. pe un server de la sine, astfel încât să poată valorifica întreaga putere a unui server. Acesta este cel mai scump tip de găzduire; puteți ajunge să plătiți 100 euro pe lună sau mai mult pentru această putere brută.

Găzduirea pentru reseller  vă permite să începeți propria afacere de găzduire web de marcă, fără să vă faceți griji cu privire la construirea infrastructurii de la zero. Găzduirea WordPress  vă permite să construiți un site într-un mediu care se adresează celui mai popular sistem de gestionare a conținutului din lume. Și  găzduire în cloud ? Aceasta este o fiară complet diferită, care vă permite să scalați cu ușurință puterea site-ului pe mai multe servere, deși nu orice gazdă web o oferă. Inca. Prețurile pentru aceste niveluri de găzduire sunt peste tot, așa că cumpărăturile sunt esențiale.

2. Lățimea de bandă nu este aceeași cu transferul de date

„Lățimea de bandă” și „transferul de date” sunt folosite frecvent în mod interschimbabil pentru a defini cantitatea de date pe care site-ul dvs. o oferă vizitatorilor, dar termenii, din punct de vedere tehnic, nu au aceleași definiții.

Lățimea de bandă reprezintă cantitatea totală de date care poate fi transferată la un moment dat, în timp ce transferul de date este debitul sau cantitatea reală de informații care poate fi utilizată într-o anumită perioadă de timp – de obicei, o lună. Gândiți-vă la asta astfel: o gazdă web poate avea o lățime de bandă de maxim 5 GB, dar, în funcție de planul dvs. de găzduire, site-ul dvs. poate permite doar 1 GB de transferuri de date pe lună.

Notă: dacă site-ul dvs. depășește transferurile lunare de date alocate din cauza unei accesări Reddit, de exemplu, o gazdă web poate încetini viteza de transfer de date a site-ului dvs. sau vă poate percepe o taxă ca penalizare. Poate chiar să vă solicite să faceți upgrade la un nivel superior de găzduire web. Este bine să cunoști limitele de date ale site-ului tău înainte de a te confrunta cu astfel de situații.

3. Nelimitat nu este chiar nelimitat

Gazdele web vă vor atrage să vă înscrieți pentru planurile lor de găzduire web, tentându-vă cu promisiunea de stocare nelimitată sau de transferuri lunare de date. În general, nu este o afacere complet sinceră. Acum, nu voi spune că aceste gazde web mint direct, dar stocarea „nelimitată” sau transferurile de date se laudă că au aproape întotdeauna limitări care variază în funcție de companie. FatCow , de exemplu, oferă „mulțime” spațiu pe disc și afirmă că nu există nicio limită pentru conținutul unui utilizator – atâta timp cât acea persoană rămâne pe deplin conformă cu termenii și condițiile companiei și utilizează stocarea „pentru funcționarea normală a site-ului tău FatCow. .” Este la fel ca bufetul de creveți fără fund: în cele din urmă, un restaurant te va tăia, dacă nu pur și simplu rămân fără creveți mai întâi.

Stocarea nelimitată și transferurile de date sunt, de obicei, asociate cu planuri partajate sau WordPress și vă permit să alergați… în limite. Dacă blogul tău primește un flux constant de trafic rezonabil (indiferent ce ar însemna asta!), vei fi în stare bună. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă așteptați să încărcați sau să transmiteți în flux 50 TB de date pe zi. Joe obișnuit care nu face asta este probabil să se implice în unele activități îndoielnice.

Ar trebui să consultați termenii și condițiile unei gazde web sau un reprezentant al serviciului pentru clienți, pentru a afla exact ce puteți și ce nu puteți face în cadrul ofertei nelimitate a planului dvs. De exemplu,  DreamHost  afirmă pe site-ul său web că compania nu urmărește „lățimea de bandă sau traficul, așa că nu trebuie să vă faceți niciodată griji cu privire la taxele exagerate de depășire”.

4. Compensația hard disk/unitate solidă

Dacă doriți să vă înscrieți pentru găzduire web partajată, probabil că veți primi proprietăți imobiliare pe serverul tradițional de hard disk (HDD). Avantajul unui server bazat pe HDD este că poate oferi cantități mari de stocare la preț redus. Pe măsură ce urcați pe scara de găzduire către oferte mai puternice, cum ar fi VPS și dedicate, gazdele web vă vor oferi opțiunea de a construi un site pe o unitate SSD.

Serverele bazate pe SSD sunt unități de stocare foarte rapide. Tehnologia SSD este încă destul de costisitoare, astfel încât serverele dvs. bazate pe SSD au de obicei un total de stocare mult mai mic decât HDD-urile. Veți vedea rar servere SSD de 1 TB, care este un număr obișnuit în arena HDD.

5. Un server Linux va face… De cele mai multe ori

Aproape fiecare gazdă web oferă Linux ca sistem de operare care alimentează serverele lor. De fapt, nu cred că am analizat o gazdă web care nu avea sistemul de operare gratuit, open-source. Chiar dacă nu sunteți familiarizat cu Linux, nu trebuie să faceți nicio lucrare specială pe back-end pentru a construi un site web. Constructorii de site-uri web fac site-urile de construcție o briză.

Acestea fiind spuse, dacă site-ul dvs. are nevoie de cadrele de scripting ASP sau ASP.NET, va trebui să rulați cu sistemul de operare Windows Server. Acest lucru se datorează faptului că scriptul pe care îl scrieți și paginile web vor funcționa numai într-un mediu bazat pe Windows.

Există un avantaj suplimentar: aplicațiile Microsoft, cum ar fi  Office  sau Outlook, se integrează cu serverul cu ușurință. Dezavantajul? Serverele Windows sunt incompatibile cu software-ul open-source bazat pe Linux, cu excepția cazului în care faceți niște reparații. În plus, serverele Windows costă cu aproximativ 10 până la 20 de euro mai mult decât echivalentele lor Linux, dar dacă aveți nevoie de instrumentele Microsoft, este o primă mică.

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole