Aparatele de vaslit ieftine vs. cele scumpe: care sunt diferentele?

Aparatele de vaslit ieftine vs. cele scumpe: care sunt diferentele?

Publicat de

în

Cand vine vorba de aparate de vaslit ieftine fata de cele scumpe, cu siguranta te-ai intrebat care sunt principalele diferente, si daca trebuie, de fapt, sa cheltui multi bani pentru a obtine un aparat de calitate decenta.

In acest articol, analizam diferentele dintre aparatele de vaslit ieftine si scumpe pentru a te ajuta sa iei cea mai buna decizie atunci cand este timpul sa cumperi un aparat de vaslit, la un pret rezonabil.

Adevarul este ca poti cumpara un aparat de vaslit ieftin pentru cateva sute de lei, care sa reziste cativa ani si cu care sa te antrenezi fara probleme de cateva ori pe saptamana.

Daca esti in cautarea celui mai bun aparat de vaslit, insa, atunci te poti astepta sa cheltui peste o mie de euro. Desigur, modelele cu un pret foarte redus, sau cele pe care le cumperi la mana a doua pot fi o economie falsa daca aparatul se dovedeste greu de utilizat sau se strica in cateva saptamani. Asa cum probabil deja intuiesti, uneori este dificil sa iti dai seama pe ce merita sa iti cheltuiesti banii si pe ce nu.

Iata cateva aspecte carora sa le dai atentie:

1. Tipuri de rezistenta

Atunci cand incerci sa decizi intre un aparat de vaslit ieftin si unul mai scump, vezi ce tip de rezistenta ofera fiecare aparat. Acest lucru va face diferenta cand vine vorba de cat de zgomotos si usor de folosit este un aparat. Cele mai populare tipuri de rezistenta sunt aerul, magnetic, apa si hidraulic.

Aparatele hidraulice tind sa fie cele mai ieftine, deoarece sunt simple, iar cele cu apa sunt, adesea, cele mai scumpe, deoarece ofera senzatia realista de vaslit pe apa.

2. Functionalitati

Cu cat vei cheltui mai mult pe un aparat de vaslit, cu atat te poti astepta ca aparatul sa aiba o gama mai larga de functionalitati. Un aparat de vaslit ieftin va avea o consola cu parametri de baza precum monitorizarea distantei, vitezei, timpului de antrenament si a caloriilor arse. Un cadru mai robust, un monitor de puls si scaunele mai confortabile sunt functionalitati specifice aparatelor cu pret mediu. Cele cu preturi mari ofera un ecran TV, acces la cursuri fitness, jocuri, conectare la internet, player pentru muzica, si altele.

3. Durabilitate

Aparatele de vaslit mai scumpe au un pret mai mare deoarece, de obicei, sunt fabricate din materiale superioare si folosesc tehnologii recente. Aparatele hidraulice de vaslit tind sa fie mai putin durabile, asa ca opteaza pentru unul cu rezistenta bazata pe aer, apa, sau magnetica.

4. Garantie

Multe aparate de vaslit mai scumpe vor avea garantie pe viata pentru cadru si de trei pana la cinci ani pentru alte componente. Pentru ca aparatul sa aiba o viata lunga ai grija de el, aspirand praful ocazional si efectuand verificarile de intretinere sugerate de catre producator. In plus, este important sa inveti si sa folosesti o tehnica corecta de vaslit, pentru a nu dauna componentelor aparatului. Tehnica corecta poate fi invatata alaturi de un instructor fitness sau din tutoriale online.

 

Photo by cottonbro: https://www.pexels.com/photo/man-in-black-activewear-using-a-rowing-machine-7690207/

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole