Meta Descriere: Secrete SEO pentru a-ți îmbunătăți conținutul Cum sa fii dezvoltator web in 2022

Meta Descriere: Secrete SEO pentru a-ți îmbunătăți conținutul

Publicat de

în

, ,

Metadescrierea face parte din SEO . Și SEO este una dintre cele mai bune strategii de marketing digital .

Pentru a obține performanțe grozave organic cu Digital Marketing în orice tip de afacere, trebuie să pariezi pe strategiile SEO (Search Engine Optimization), adică să-ți optimizezi conținutul pentru motoarele de căutare.

În cadrul SEO, există o strategie numită meta description, un pas fundamental pentru ca utilizatorul să fie interesat de un anumit conținut sau site în timp ce face cercetări pe Google sau pe orice altă platformă.

Crede-mă că, deși optimizarea meta description este un lucru de bază, multe companii nu își fac temele și o lasă deoparte, ceea ce înseamnă să ratezi o oportunitate de a avea un site web mai competitiv, mai eficient, care să se vândă singur.

Pentru că înțelegem necesitatea și importanța acestei etichete, am dezvoltat acest conținut complet, care explică ce este o meta description, cum să o editezi și să o folosești în favoarea afacerii tale în mod corect și urmând specificațiile motoarelor de căutare.

Vezi cum să te îmbunătățești când vine vorba de a te remarca pe piața virtuală și de a  deveni astăzi o referință importantă în domeniul tău  !

Ce este metaeticheta? Care este metadescrierea?

Înainte de a învăța cum să creați o meta-descriere ucigașă, trebuie să înțelegeți ce este această etichetă și importanța ei pentru fiecare conținut publicat pentru a ajunge la cititori buni, care pot fi convertiți în clienți potențiali înalt calificați.

Meta Description sau Meta Description în portugheză, este  un tip de cod HTML responsabil pentru rezumarea conținutului acoperit în pagină .

În practică, meta descrierea descrie în câteva cuvinte ce va găsi vizitatorul atunci când accesează o pagină și este foarte relevantă pentru roboții de căutare. Deși nu este un factor de clasare, acesta poate influența utilizatorul să facă clic – sau nu – pe un rezultat al căutării și să meargă mai departe.

În ciuda creșterii instrumentului de fragmente bogate, metaeticheta are încă multă relevanță în SEO. Cu atât mai mult când este prima informație pe care cititorul o vede, chiar sub titlul paginii și adresa URL de destinație.

Ca element important pentru SEO, meta descrierea nu poate fi creată aleatoriu, arbitrar și fără gândire.

În același mod în care conținutul bun captivează un utilizator și este convertibil, o meta descriere bine realizată, atractivă și provocatoare poate ieși în evidență față de concurență. Chiar dacă pagina nu cucerește partea de sus a căutării.

Ori de câte ori creezi o meta-descriere pentru pagina ta, conținut de pe un blog, pagină de destinație sau chiar pentru un produs din magazinul tău online, reține că această etichetă poate schimba rezultatele unei căutări organice în favoarea ta.

Pentru ce este metaeticheta descrierii?

Fiecare pagină a unui site web, articol de blog și chiar un magazin virtual are o Meta Description, fie introdusă de persoana care a creat conținutul, fie aleatoriu de către motorul de căutare (Google, Bing, Yahoo…).

Atunci când motorul de căutare identifică că descrierea dvs. nu este suficient de bună pentru a face conversie, adică pentru a obține clicuri, este nevoie de o parte din textul paginii în sine pentru a explica utilizatorului rezumatul conținutului, iar aceasta o numim DESCRIERE.

Dacă vrei să fii mai eficient în strategiile tale SEO ,  crearea unei Meta Description grozave este esențială .

Cum se scrie o metaetichetă?

Există multe diferențe între o pagină cu performanță digitală bună în raport cu celelalte. Descrierea este unul dintre motive.

În loc să lăsați roboții motoarelor de căutare să creeze o descriere automată a paginii dvs.,  este important să editați metadescrierea pentru a captiva cititorii și a arăta că conținutul este relevant și clar .

Pentru a face această modificare este necesar, totuși, să găsiți partea de cod HTML care se referă la acest spațiu. De obicei apare astfel:

< meta name=”description” content=”aici vei descrie pagina ta” >

Când găsiți  eticheta meta description de referință  , înlocuiți partea indicată cu „aici vă veți descrie pagina” în exemplul de mai sus, cu un text rezumat, planificat și bine conceput, care să iasă în evidență din această aplicație SEO.

Merită să ne amintim că, pentru cei care folosesc un  program pentru a crea site-uri web  precum  CMS High Speed ​​​​, acesta este mult mai intuitiv și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la programarea de bază. Înregistrați-vă descrierea în instrument și gata.

Unde să folosești metadescrierea?

Ești gata să creezi cele mai bune descrieri pentru conținutul tău? Înainte de a vă actualiza paginile, merită să înțelegeți unde poate fi folosită această strategie. La urma urmei, merge cu mult dincolo de codul HTML.

Mai jos sunt trei exemple de utilizare a acestui scurt text. Înțelegeți cum să profitați mai bine de Meta Description:

În rezultatele motoarelor de căutare

Când vine vorba de meta descriere, principalul mod de utilizare sunt rezultatele motoarelor de căutare precum Google.

În tot conținutul publicat pe  blogul Creativ24,  folosim o meta descriere pentru ca utilizatorii, atunci când caută pe subiect, să aibă o descriere practică a subiectului abordat, fără a fi nevoiți să intre în conținut.

Utilizați un scurt rezumat a ceea ce poate găsi utilizatorul de internet făcând clic pe link. De asemenea, vă recomandăm să utilizați cuvintele cheie din Meta Description.

Merită să ne amintim că, așa cum  a dezvăluit Google  în 2009, descrierea Meta nu ajută în mod direct la clasare. Cu toate acestea, structura corectă a Meta description ajută la indexarea roboților acestui mecanism,  adăugând valoare adresei de destinație în ansamblu.

Metaeticheta este o modalitate de a vă optimiza conținutul pentru utilizatorii care caută informații.

Descriere pe rețelele sociale

Astăzi,  majoritatea utilizatorilor de internet ajung la o pagină din rețele precum YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn și Twitter . După cum se știe, publicul care frecventează aceste medii virtuale nu vrea să piardă timpul cu conținut plictisitor și vrea obiectivitate. Ce momeală mai bună decât o meta descriere bine structurată pentru a invita utilizatorul să meargă pe site-ul tău?

Nu uitați să folosiți întotdeauna o imagine atrăgătoare pentru a atrage atenția de la început. Setul de imagini și descriere poate da rezultate excelente pentru întreprindere în ansamblu. Investi!

Rețelele de socializare publică imaginea conținutului și o scurtă descriere mai jos despre subiectul paginii publicate. Acest mic text este tocmai meta-descrierea.

Se poate spune că rețelele sociale folosesc aceeași logică ca și motoarele de căutare atunci când afișează descrierile paginilor.

Newsletter electronic de marketing prin e-mail

O altă modalitate de a utiliza Meta Descrierea creată este  să o trimiți la lista ta de clienți și prieteni prin e-mail împreună cu linkul pentru a o citi. Aceasta este o strategie foarte comună pentru paginile care folosesc buletine informative ca o modalitate de a implica și de a menține publicul mai aproape.

Merită să depuneți efortul și să folosiți tot ce s-a menționat până acum (și tot la cursurile video) pentru a face inevitabil clicul pe internaut, o consecință firească după încheierea acestui articol.

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole