Cum amenajezi baia secundară a locuinței tale?

Cum amenajezi baia secundară a locuinței tale?

Publicat de

în

Ce este bine de știut despre amenajarea unei băi secundare? Iată mai multe informații care te-ar putea interesa!

În majoritatea cazurilor, băile secundare aflate în incita unei locuințe sunt cele care nu se bucură de atât de mult spațiu. Tocmai de aceea, baia secundară poate părea foarte greu de amenajat, atât pentru că dimensiunile acesteia nu sunt foarte permisive din perspectiva amenajării, dar și pentru că, probabil, toate resursele de care dispuneai au fost deja folosite în cadrul băii principale.

Adevărul este că baia secundară nu este greu de amenajat. Ai nevoie doar de câteva recomandări care să se dovedească cu adevărat utile, dar mai ales, de acele obiecte sanitare care să te ajute să te bucuri de o amenajare pe placul tău. Chiar dacă se numește „baie secundară”, acest lucru nu ar trebui să însemne că este o încăpere care nu merită atenție din partea ta sau a cărei importanță să se afle în planul B – indiferent de cât de folosită este o baie secundară, aceasta trebuie să se bucure de o amenajare pe placul tău și să fie bine întreținută și îngrijită.

Te întrebi cum trebuie să amenajezi baia secundară? Rămâi alături de noi pentru a afla răspunsurile de care ai nevoie, pentru unele dintre cele mai întâlnite întrebări ale procesului de amenajare al unei băi secundare.

Cum alegi stilul de design interior?

Atunci când vorbim despre baia secundară și despre amenajarea acesteia, stilul pe care îl alegi are o importanță aparte. Stilul de design interior ales te poate ajuta să te bucuri de o baie care să fie amenajată conform dorințelor, nevoilor și așteptărilor tale. Pentru că vorbim despre o baie secundară, stilul de design interior al acesteia poate fi ales diferit față de cel regăsit în cea principală. Cu toate acestea, stilul pentru care optezi trebuie să fie în contrast plăcut cu amenajarea pe care o ai la nivelul tuturor încăperilor din locuință, tocmai pentru ca rezultatul să fie unul plăcut.

Cum alegi paleta cromatică?

Paleta cromatică pe care o alegi te poate ajuta să eficientizezi spațiul de care dispune baia secundară. Așa cum am menționat anterior, în majoritatea cazurilor, baia secundară nu se bucură de dimensiuni foarte mari.

Bineînțeles, această regulă nu este general valabilă, dar dacă te regăsești în această situație, este bine de știut că te poți orienta către acele culori calde, deschise. Astfel, baia secundară va avea un aspect plăcut și prietenos, care va reda confortul tuturor persoanelor care o vor folosi. Ține cont că paleta cromatică trebuie aleasă în funcție de stilul de design interior al locuinței tale.

Cum alegi piesele de mobilier și obiectele sanitare?

Fiindcă vorbim despre o baie secundară a casei tale, putem spune că nu este un ”must have” să integrezi în cadrul acesteia toate obiectele sanitare necesare unei băi. Bineînțeles, acest lucru nu este obligatoriu, pentru că totul depinde de nevoile și de dorințele pe care le ai, dar mai ales, de scopul pe care dorești să-l atribui acesteia. Dacă te gândești ca baia secundară să fie folosită de musafiri, în așa fel încât ei să se bucure de confort și de intimitate, trebuie să introduci toate obiectele sanitare de care aceștia vor avea nevoie. În caz contrar, dacă nu ai această perspectivă asupra băii secundare, putem spune că următoarele obiecte sanitare trebuie să fie integrate cu siguranță: lavoar, spațiu pentru depozitarea produselor de igienă personală și de curățenie, vas wc, oglindă și orice alt element potrivit pentru utilizarea băii, pe care îl consideri ca fiind util.

Dacă vrei să eficientizezi spațiul din baia secundară, orientează-te către acele obiecte sanitare care au montare suspendată. Un lavoar sau un vas wc a cărui montare este suspendată te poate ajuta să folosești la cote maxime spațiul de care dispui la dispoziție în baia secundară. Ai nevoie de modele de interes și de înaltă calitate pentru aceste produse? Accesează site-ul laguna.ro și bucură-te de achizițiile inteligente pe care le poți realiza pentru baia secundară a locuinței tale!

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole