Cum să reduceți tensiunea arterială fără remedii?

Publicat de

în

Cât de des auziți zgomot în urechi, vedeți ceață în fața ochilor, observați întunecarea gândirii și greața temporară? Toate aceste simptome incomode pot indica hipertensiune arterială. Potrivit statisticilor, aproximativ 45% din populație suferă de aceasta. Dar nu toată lumea este conștientă de existența acestei afecțiuni.

Desigur, doar un specialist poate face un diagnostic specific, iar o creștere pe termen scurt a presiunii nu indică întotdeauna prezența unei boli. Dar, de asemenea, nu merită să neglijați examinarea, precum și să închideți ochii la sănătatea precară. Astăzi vă vom spune cum să vă ajutați cu hipertensiune arterială. Mai ales atunci când nu există remedii adecvate la îndemână.

Practica de respirație

În primul rând, vă puteți ajuta prin simpla stăpânire a unei tehnici ușoare de respirație relaxantă. Trebuie să respirați adânc și să expirați timp de 7-10 secunde. Continuați să respirați astfel timp de 5 minute, calmează automat sistemul nervos, reduce ritmul cardiac și tensiunea arterială. Apa rece poate face față și hipertensiunii arteriale. Clătiți ușor fața sub lichid curgător, înmuiați palmele în apă rece.

Compresă

Dacă un atac de presiune ridicată vă v-a prinde acasă și în bucătărie veți oțet de cidru de mere, puteți face o compresă improvizată umezind în esență o bucată de pânză și aplicând-o pe picioare timp de 5-10 minute. Un efect terapeutic suficient poate avea și o relaxare completă: încercați să vă culcați pe o suprafață tare și plană, opriți gândirea și scăpați de griji, închideți ochii și culcați-vă timp de 15 minute. Puteți completa ritualul de relaxare cu o ceașcă de ceai verde. Contrar credinței populare, această băutură nu crește tensiunea arterială, deși conține o cantitate mare de cofeină, dar normalizează tonusul vascular datorită influenței catechinei.

De asemenea, sunt interesante rezultatele studiilor care confirmă faptul că persoanele cu gândire pozitivă rareori cedează stresului și panicii, nu doar păstrându-și liniștea sufletească, ci și fără a-și deranja sistemul nervos pentru fleacuri. Acest lucru vă permite să mențineți o stare funcțională normală a sistemului cardiovascular, reducând riscul de hipertensiune arterială, atac de cord sau accident vascular cerebral.

O dietă echilibrată

Separat, observăm că o dietă sănătoasă servește și ca cea mai bună prevenire a bolii. Acest lucru nu înseamnă deloc că va trebui să mâncați alimente aburite. Dar respingerea doar a câtorva produse poate îmbunătăți semnificativ bunăstarea întregului organism. De exemplu, este mai bine ca persoanele cu tensiune arterială crescută să renunțe la sare. Ionii de sodiu rețin apa în organism și astfel cresc volumul de sânge, exercitând presiune asupra vaselor. Cantitatea de sare trebuie fie redusă la minimum, fie acest element trebuie eliminat complet din dietă, înlocuindu-l cu diverse condimente.

Restricții similare se aplică fanilor băuturilor cu cofeină. Această componentă accelerează pulsul, provoacă contracții rapide ale inimii și îngustă lumenul vaselor de sânge. Singura excepție este ceaiul verde tonic. O ceașcă de ceai verde cu o felie de lămâie zilnic, dimpotrivă, contribuie la normalizarea tensiunii arteriale.

De asemenea, utilizați zahăr și grăsimi animale în feluri de mâncare cu mare grijă. Aceste produse stimulează creșterea în greutate, cresc cantitatea de colesterol „rău” din sânge, contribuie la formarea plăcilor de colesterol și, în cele din urmă, cresc riscul de hipertensiune arterială.

Sport

Studiile științifice confirmă faptul că exercițiile fizice regulate întăresc sistemul imunitar, precum și măresc tonusul vascular. Un efect pozitiv special este observat cu sarcini cardio de intensitate medie. Poate fi nu numai mersul pe jos sau fuga.

Alegeți o activitate care vă place și încercați să dedicați timp sportului de cel puțin trei ori pe săptămână timp de 30 de minute. În plus, trebuie să controlați greutatea corporală, deoarece, cu un exces de kilograme în plus, inima este forțată să lucreze mai activ, iar acest lucru crește automat presiunea.

Suport complet

Și, în concluzie, este demn de remarcat faptul că, în condițiile realităților moderne ale vieții, organismul nostru pur și simplu nu poate suporta în mod adecvat întreaga încărcătură. El are nevoie de sprijin suplimentar cuprinzător, pe care Tensital îl poate oferi. Tensital – capsule pe bază de plante care ajută la stabilizarea presiunii.

Spectrul de acțiune al capsulelor Tensitale:

  1. Ajută la scăderea tensiunii arteriale.
  2. Contribuie la întărirea pereților cardiovasculari și la normalizarea sistemului nervos.
  3. Capsulele constau dintr-o combinație unică de extracte de plante care contribuie la îmbunătățirea generală a bunăstării.

Mecanismul natural de reducere a presiunii este posibil, datorită compoziție echilibrată a produsului Tensital:

  • oleuropeina – elementul principal al extractului natural de măsline, are proprietăți antimicrobiene, antivirale și antibacteriene și, de asemenea, ajută la reducerea tensiunii arteriale.
  • L-arginina – un aminoacid esențial necesar proceselor de sinteză celulară.
  • Vitamina C joacă rolul unui puternic antioxidant natural, luptând împotriva radicalilor liberi.
  • Resveratrolul ajută la normalizarea nivelului de glucoză din sânge, iar cromul este necesar pentru prevenirea dezvoltării bolilor cardiovasculare.

Știind aceste metode, puteți corecta rapid tensiunea arterială ridicată fără a recurge la remedii.

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole